• Welcome to Форум на българските шофьори.

Атомната енергетика и АЕЦ "Белене"

Започната от ИванТ, Сряда, 28 Март, 2012, 21:54:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mandor

Нямаме вода в необходимият обем, за енергийни нужди. В момента се строят микро-ВЕЦ, които практически не оказват влияние върху баланса на системата. Там, където е било възможно вече са построени големите централи.
Последният голям проект за ВЕЦ е Цанков камък, който с неговите 80 МVV си е просто изтискване на малкото останало от водата. За скандалите околопроекта няма да коментирам.
За фотоволтаиците - коментирахме по-горе сложната процедура, можем да поговорим още, но това няма да реши нещата.
За загубите- приятелят е прав- основните загуби са в трансформаторите.
За вятъра- не се знае дали ще спре и това е проблем- трябва във всеки момент да има готова заместваща мощност за тези генератори.
За товара- нощно време товара се допълва с помпи- Чаира, Белмекен и Орфей.
Нечий въпрос да съм го пропуснал?
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

kkkvd

Абе пичове, откъде пари за АЕЦ Белене? Нали пак кредит трябва да се тегли!?
Мандор, коментирал съм отпадък от АЕЦ, не методи за съхранение на гориво.
Ако гръмне румънска АЕЦ е лошо, но няма ние да сме виновните. Ако думне един реактор при нас, съседните държави и злите сили ще ни разкъсат на парчета. Само това чакат и без това.

kkkvd

ИванТ

Аз ще изразя становището си със снимков материал, достатъчно красноречив.

ТЕЦ "София" (2012.04.01):

ТЕЦ "София" (2012.01.05):

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Бриги Магнито

Бацета сори,че ше Ви оспама темичката с мойте тъпни,но АЕЦ има и военно стратегически момент,той е че Китайците няма да смеят да ни завладеят държавката оти си немаме армийка,ма си имаме голяма бомбичка  ;) ,което си е респект ,ма кога пък са две е още по-добре.
Просто мисъл и Китайците са примерно казани мое да са Пакистанците знае ли човек. ;)

kkkvd

Баце, нищо чудно, че имаш 1749 публикации, напъни се да ги закръглиш на 1800. Темата е сериозна все пак.

ИванТ

Днес се навършват 26 години от аварията в АЕЦ "Ленин".
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

admin

Цитат на: ИванТ - Четвъртък, 26 Април, 2012, 22:12:39
Днес се навършват 26 години от аварията в АЕЦ "Ленин".

Ето и един сайт за трагедията в централата.

http://www.chernobyl.me/
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Бриги Магнито

Бацета па мойта особка у важното теме,та верно ли че преди Чернобил са дали фира една руска и една американска АЕЦ  и ако е верно оти се дудне и помни само Чернобил ?

admin

Най сериозният атомен инцидент в САЩ става през 1979 година в централата Three Mile Island в Харисбърг, Пенсилвания. След отказ на оборудване и две поредни операторски грешки се стига до прегряване и частичното разтопяване на активната зона на водно-воден реактор и изпускане на радиоактивни продукти в херметичната зона. Извън херметичната зона е изхвърлено малко количество йод-131, около 2 кюри. Жертви няма, но е извършена евакуация на живеещото наблизо население. След тази авария в САЩ не е построен нито един ядрен реактор.

Източник: http://www.chernobyl.me/forum/viewtopic.php?t=537

Бриги Магнито

Я ко стана са ,било верно,а освен таз ,при братята Рашън е трескала АЕЦ много преди Чернобил ,но както казах не се мъца много много. ;)

Добавчица:
Те ви аварийка малко преди Чернобил . ;)

Интересен факт е, че 3 години преди аварията в Чернобил става авария с реактор от подобен тип (1-во поколение РБМК-1500) в Игналинската АЕЦ (Литва). Аварията в Игналина възниква при условия, които са до известна степен подобни с чернобилската авария — при работа на реактора на висока мощност сработва аварийната защита (с цел бързо понижаване на мощността на реактора), която поради същия конструктивен дефект вместо да понижи мощността на реактора временно я повишава многократно като довежда до изключително сериозна повреда в активната зона на реактора, но въпреки това Игналинският РБМК оцелява.
Айде и оше една добавка:
А верно ли е ,че и у нащо АЕЦ Козлодуй през 2006 г. имаме цитирам ,,безпрецедентна аварийка,, ?

admin

lefterow

Всяка атомна централа с нейното построяване си носи риск.Това е както пушача решава да пуши.Макър риска да е малък,но винаги го има.Това го казвам от опит,защото работих в АЕЦ"Козлодуй"-5 години.Бях там по времето когато се строи и Белене.Докато се наумуват наште избранници-Белене ще е в кошчето за боклук.Някои не искат да имаме атомна енергетика.

admin

Цитат на: lefterow - Понеделник, 20 Август, 2012, 15:20:26
Всяка атомна централа с нейното построяване си носи риск.Това е както пушача решава да пуши.Макър риска да е малък,но винаги го има.Това го казвам от опит,защото работих в АЕЦ"Козлодуй"-5 години.Бях там по времето когато се строи и Белене.Докато се наумуват наште избранници-Белене ще е в кошчето за боклук.Някои не искат да имаме атомна енергетика.

Стига с тези руски самовари. С всеки изминал ден зависимостта от атомната енергия намалява. Германия с нейната огромна икономика си е поставила цел до 2050 година да добива електричество изцяло от ВЕИ. Ние също имаме големи предпоставки да увеличим сериозно дела на тези ВЕИ, но начинът, по който се прави това, не ми харесва. Би трябвало в една честна конкуренция всеки производител на такава енергия да участва в енергийния пазар. Тогава всичко ще си дойде на мястото.

lefterow

Цитат на: admin - Понеделник, 20 Август, 2012, 20:36:17
Стига с тези руски самовари. С всеки изминал ден зависимостта от атомната енергия намалява. Германия с нейната огромна икономика си е поставила цел до 2050 година да добива електричество изцяло от ВЕИ. Ние също имаме големи предпоставки да увеличим сериозно дела на тези ВЕИ, но начинът, по който се прави това, не ми харесва. Би трябвало в една честна конкуренция всеки производител на такава енергия да участва в енергийния пазар. Тогава всичко ще си дойде на мястото.

Да,всичко с времето си.По-безопасно е да сме далеч от тези самовари.Поне съм запознат с тяхната електроника и допускани повреди.Кой знае.Германците са практичен народ.

driver1

Цитат на: lefterow - Понеделник, 20 Август, 2012, 22:42:38
Да,всичко с времето си.По-безопасно е да сме далеч от тези самовари.Поне съм запознат с тяхната електроника и допускани повреди.Кой знае.Германците са практичен народ.

Преди това пък беше: "Някой не иска да имаме атомна енергетика"...Lefterow, подходящ си да ползваш вятърната енергия - въртиш се по вятъра...:) :) :)

driver1