• Welcome to Форум на българските шофьори.

Атомната енергетика и АЕЦ "Белене"

Започната от ИванТ, Сряда, 28 Март, 2012, 21:54:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

lefterow

Цитат на: driver1 - Вторник, 21 Август, 2012, 14:34:46
Преди това пък беше: "Някой не иска да имаме атомна енергетика"...Lefterow, подходящ си да ползваш вятърната енергия - въртиш се по вятъра...:) :) :)

Какво му е лошо на вятъра?И от него се добива електричество.А спирането на 4-те блока на Аец не са ме питали дали желая или не.Просто ги спряха без да ни питат.Сега сме на тема магистрали,а не тоци-от нашия приятел Б.Б.,който ще го издуха.Пък и това е форум шофьоре.

lefterow

kkkvd

Mandor

Цитат на: lefterow - Вторник, 21 Август, 2012, 15:31:46
Какво му е лошо на вятъра?И от него се добива електричество.А спирането на 4-те блока на Аец не са ме питали дали желая или не.Просто ги спряха без да ни питат.Сега сме на тема магистрали,а не тоци-от нашия приятел Б.Б.,който ще го издуха.Пък и това е форум шофьоре.
Казвал съм го вече- не можеш да разчиташ на вятъра. Духа си, а товарите на енергосистемата не се съобразяват с него. И трябва енергия от друг източник, който можеш да регулираш.
Представи си че газта на камиона се настъпва според вятъра, а не според наклона, дори без значение дали спускаш или изкачваш. Та така вятъра...
Колкото до блоковете 1-4- спря ги кака Ви Меги Кунева, да си осигури службица в Брюксел. И сега се коалира с Боко, ама това е отплесване от темата.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Roshko

Цитат на: Mandor - Четвъртък, 23 Август, 2012, 16:24:03
Колкото до блоковете 1-4- спря ги кака Ви Меги Кунева, да си осигури службица в Брюксел. И сега се коалира с Боко, ама това е отплесване от темата.

Никва мрачна прогноза не може да подмине "Боко"...  :D ;D :D

Mandor

Радвам се, че ме четеш задълбочено, дори и дребния шрифт. Благодаря.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 23 Август, 2012, 16:37:02
Никва мрачна прогноза не може да подмине "Боко"...  :D ;D :D

Той какво донесе на атомната ни енергетика-разруха.Пък и да не е ставал министър-председател.Да беше си останал кмет на София.Да оправя кучетата и метрото.Много си му фен на тоя пожарникар Рошко.

Roshko

Цитат на: lefterow - Четвъртък, 23 Август, 2012, 16:45:59
Той какво донесе на атомната ни енергетика-разруха.Пък и да не е ставал министър-председател.Да беше си останал кмет на София.Да оправя кучетата и метрото.Много си му фен на тоя пожарникар Рошко.

Ти пък много си му озлобен на този човечец!?!? Да си беше, ма не беше... да беше станал ТИ министър-председател да оправиш държавицата. Да, ама - НЕ! Оти е по-лесно да плюеш...  :o

kkkvd

Понеже аз може би пръв дадох примера тук за вятърна енергетика, та да се защитя, колега, дай си труд да прочетеш за методи на съхранение на вятърна енергия и тогава пиши. Да прав си, но сравнението не е подходящо. И към момента се използват и постоянно подобряват технологии за акумулиране на енергия от възобновими енерго източници, за да се пусне в необходим момент в мрежата.

Към другия колега, нещо против професията пожарникар ли имаш? А станишката като е хептем без професия или доганката с десет? Пожарникар е една достойна и мъжка професия. Ако утре аз примерно стана премиер, какво ще кажат, мани го оня шофьор  ;D

lefterow

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Четвъртък, 23 Август, 2012, 17:10:12
Ти пък много си му озлобен на този човечец!?!? Да си беше, ма не беше... да беше станал ТИ министър-председател да оправиш държавицата. Да, ама - НЕ! Оти е по-лесно да плюеш...  :o

Не съм му озлобен.Фактите показват друго,че не се справя да управлява парите ни.Я да ги внедря в магистрали,щото мога да не съм министър председател.И като си отида да ме закрилят после  тия,на които съм бутнал да строят.А на другия колега ще му отговоря,че много добре съм запознат как се произвежда енергията и как се съхранява.И кое е най-ефективното.Правителсвото реши да плащаме за тока допълнително зелена енергия,която е на загуба.Това са фото-волтаичните системи.Там пак се уредиха някои с два чифта.

kkkvd

Това приятел го реши ЕС, не правителството. И ти да беше премиер, и ти щеше да наколенчиш. Явно не си в час

lefterow

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 23 Август, 2012, 18:40:31
Това приятел го реши ЕС, не правителството. И ти да беше премиер, и ти щеше да наколенчиш. Явно не си в час

Дали това е така.Като официална версия-Да.Приемам,че е така.Приемаме,че ЕС закрива атомната централа.Пък тогава за какво ни е правителството ни.И разни други администрации.Или всичко е далавера.Да ама против нас.Това си има граници младежо.Казвам ти младежо,защото при всички случаи си много по-малък от мен.Мисли му ти.

kkkvd

Да приемеме??? Няма какво да приемаме, така е както ти го казвам. Има европейски разпоредби,които оная Куневата (Пръмова) подписа. Дойде еди коя си година - случва се еди какво си. Не приемаш - имаш право да си платиш глобата.. Запознат ли си изобщо с устройството на ЕС?
Значи какво излезе, не чета вестник трета възраст, не вярвам в световната конспирация, не вярвам в милионите на борисов, не пия хапчета за кръвно, значи съм наивен младеж... е па добре ;D

stalker

Малко встрани от АЕЦа - но според мен доста близко до това какво представляват нашите "управници" - за какво иде реч :
1. Преди да закрият  FREE SHOP-овете по нашите граници какво се случи някой помни ли колеги - уникален медиен натиск,отвсякъде валяха оправдания как това солидно приходно перо за националния бюджет,ще бъде закрито НООО ... това била "волята Европейска".
Всъщност,някъде навремето успях да прочета официалните препоръки на ЕК към правителството на България,а именно " ... да се засили контрола върху този вид безмитна търговия ... ".Ние пък се направихме на по-католици от папата - ПРАС и решихме проблема радикално - затворихме фри-шоповете.
2. АЕЦ Козлодуй - спрените от експлоатация 1,2,3 и 4 енергоблокове - "перке бе джанъм" - някъде и някой беше попитал,такава яростна намеса във вътрешната,енергийната пък и търговската политика не беше налагана в нито една страна от новоприетите членки на ЕС за последните 20 години.
3. АЕЦ Белене - думи,думи,думи и всичко без покритие,скъпо било,нерентабилно било,марсианците щели да се натровят - абсолютно несериозни доводи водещи до прекратяването на проект от които зависеше енергийната независимост на страната ни.
Много са такива примери,едно нещо обаче ме хапе постоянно по "малкия мозък" - някой определени кръгове в страната ли се опитват да ни направят бедна и просеща помощи държавица,или наистина не знаем как да отстояваме интересите си и тези на страната си.
Дано поне тези които в момента управляват изстрадалата ни страна проумеят,че докато не ударят с юмрук по Европейската маса,ние постоянно ще бъдем газени от другите.Само да не станат нашите сегашни евродепутати като "мадам ЙЕС",че тогава вече душицата да ни е яка.
Искам да повярвам във всяко едно ново правителство,че ще направи нещо в посока затвърдяване на позициите ни пред Европа,но ... до момента май само разочарование - дано да греша и да не съм прав.
Надявам се да има поне малко светлина и в нашия тунел,дано само да не е насрещно движещия се влак ...

Предпочитам невъзможното което убеждава,пред възможното което звучи неубедително ...

lefterow

Цитат на: stalker - Четвъртък, 23 Август, 2012, 23:29:45
Малко встрани от АЕЦа - но според мен доста близко до това какво представляват нашите "управници" - за какво иде реч :
1. Преди да закрият  FREE SHOP-овете по нашите граници какво се случи някой помни ли колеги - уникален медиен натиск,отвсякъде валяха оправдания как това солидно приходно перо за националния бюджет,ще бъде закрито НООО ... това била "волята Европейска".
Всъщност,някъде навремето успях да прочета официалните препоръки на ЕК към правителството на България,а именно " ... да се засили контрола върху този вид безмитна търговия ... ".Ние пък се направихме на по-католици от папата - ПРАС и решихме проблема радикално - затворихме фри-шоповете.
2. АЕЦ Козлодуй - спрените от експлоатация 1,2,3 и 4 енергоблокове - "перке бе джанъм" - някъде и някой беше попитал,такава яростна намеса във вътрешната,енергийната пък и търговската политика не беше налагана в нито една страна от новоприетите членки на ЕС за последните 20 години.
3. АЕЦ Белене - думи,думи,думи и всичко без покритие,скъпо било,нерентабилно било,марсианците щели да се натровят - абсолютно несериозни доводи водещи до прекратяването на проект от които зависеше енергийната независимост на страната ни.
Много са такива примери,едно нещо обаче ме хапе постоянно по "малкия мозък" - някой определени кръгове в страната ли се опитват да ни направят бедна и просеща помощи държавица,или наистина не знаем как да отстояваме интересите си и тези на страната си.
Дано поне тези които в момента управляват изстрадалата ни страна проумеят,че докато не ударят с юмрук по Европейската маса,ние постоянно ще бъдем газени от другите.Само да не станат нашите сегашни евродепутати като "мадам ЙЕС",че тогава вече душицата да ни е яка.
Искам да повярвам във всяко едно ново правителство,че ще направи нещо в посока затвърдяване на позициите ни пред Европа,но ... до момента май само разочарование - дано да греша и да не съм прав.
Надявам се да има поне малко светлина и в нашия тунел,дано само да не е насрещно движещия се влак ...

Добро мнение.Ама Вие не разбрахте ли,че който владее енергията е силен.А ние не трябва да сме от тези.Бат Бойко падал на колене пред Европейския съюз за АЕЦ.Да бре,толкова се е притеснил от това клякане,че много му е зор за хората,които изпитват социални нужди от всякакъв род.Или и той като някои работодатели.Ако не ти изнася-напусни-отвън чакат други.И наистина младите хора напускат.И никой не чака на опашка за обрулената ни държава.Или и той като Хан Крум.Който не ще мира-на ти секира.Та АЕЦ си отива.Ще остане в учебниците по история.

kkkvd

Добре де, вие пак Белене, та Белене...
Проекта е прекалено скъп за нашата страна, какво повече има да се умува. И на мен ми се кара Бентли, ама нема да си лиша децата от ядене заради това. Ако ще се дават все пак толкова пари има и по-добри и модерни технологии от ядрената, тоест не съм срещу енергиината независимост, но да е организирана правилно.
В по-преден пост писах за това, прочетете и цени има и мотиви... не съм го измислил аз впрочем, така че и да спорите, няма да е с мен, а със световната наука. Просто не е оправдано да се дават милиадри за технология от 50-те години на миналия век, демек близо 80 годишна, с не една и две катастрофи през годините... ветрогенератора рядко се чупи, а дори тогава ремонта му е евтин, а последствия няма.
Кой строи парни локомотиви? Германия спира АЕЦ-ите си, защо??
С това Белене преядоха някои бизнес кръгове. И пак, като е толкова важно, защо не се построи за 34 години, преди Борисов да го спре най-накрая?
Пък дали ще е газова или никаква централа, ще видим... за мен, по-добре никаква да няма там.
Знам, че ако има сега четящи от Белене ще ме псуват, ама няма смисъл за да направим бизнес в един град, да съсипем половин държава.

kkkvd