• Welcome to Форум на българските шофьори.

Атомната енергетика и АЕЦ "Белене"

Започната от ИванТ, Сряда, 28 Март, 2012, 21:54:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Хубави неща говори и пише Стефан Гамизов. Свързан е с японската фирма Тошиба, която има интереси и в областта на енергетиката. И като стана дума за Япония, предпочитам Сони Тринитрон пред Темп 714Д. :)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

driver1

Цитат на: admin - Сряда, 09 Януари, 2013, 23:08:03
В проект за такава огромна сума участват много голям брой работници и служители. Едва ли всичките ще са руснаци. По-скоро те ще си наемат подизпълнители. А както знаем, подизпълнителите понякога са от така наречения кръг на котараците.

Както обикновено - абсолютно несъстоятелни и неубедителни твърдения, почерпени от журналистически фантазии. "Едва ли"..."По скоро"..."Ще"..."Както знаем"...и т.н. "Знаем", ама от къде пък го знаем с такава сигурност?
  Админе, известен си със цитираното на разни статии, твърденията в които смяташ, че всички трябва да приемат за истината от последна инстанция. Препоръчвам ти да прочетеш книгата "Игрите на властта", на Петър Клисаров, бивш представител на канадския огромен консорциум АЕСОМ в България, третираща от първо лице сагата около елиминирането на всички евентуални кандидати за сметка на руснаците от коалиционното правителство по времето на министерстването на Румен Овчаров.
  България е пропуснала златен шанс вече да има построена централа със най-съвременна, безопасна технология, на приемлива цена. Но тези, за които косвено агитираш с цялостните си изяви тук са се погрижили това да не се случи.

driver1

admin

Цитат на: driver1 - Неделя, 13 Януари, 2013, 12:52:33
  Както обикновено - абсолютно несъстоятелни и неубедителни твърдения, почерпени от журналистически фантазии. "Едва ли"..."По скоро"..."Ще"..."Както знаем"...и т.н. "Знаем", ама от къде пък го знаем с такава сигурност?
  Админе, известен си със цитираното на разни статии, твърденията в които смяташ, че всички трябва да приемат за истината от последна инстанция. Препоръчвам ти да прочетеш книгата "Игрите на властта", на Петър Клисаров, бивш представител на канадския огромен консорциум АЕСОМ в България, третираща от първо лице сагата около елиминирането на всички евентуални кандидати за сметка на руснаците от коалиционното правителство по времето на министерстването на Румен Овчаров.
  България е пропуснала златен шанс вече да има построена централа със най-съвременна, безопасна технология, на приемлива цена. Но тези, за които косвено агитираш с цялостните си изяви тук са се погрижили това да не се случи.

Драйвър, изключителни неща пишеш днес. Би ли обяснил по какъв начин България щеше "вече да има построена централа със най-съвременна, безопасна технология, на приемлива цена."? Чак ми стана интересно да разбера този пропуснат шанс. Пък и вниманието ми е привлечено от думата "безопасна". И накрая, не поставям линкове към отделни статии или материали, за да се чувства някой задължен да ги приема като "истина на последна инстанция".  

driver1

Цитат на: admin - Неделя, 13 Януари, 2013, 13:07:16
Драйвър, изключителни неща пишеш днес. Би ли обяснил по какъв начин България щеше "вече да има построена централа със най-съвременна, безопасна технология, на приемлива цена."? Чак ми стана интересно да разбера този пропуснат шанс. Пък и вниманието ми е привлечено от думата "безопасна". И накрая, не поставям линкове към отделни статии или материали, за да се чувства някой задължен да ги приема като "истина на последна инстанция".  

Нищо няма да обяснявам. Препоръчах ти какво да прочетеш, там е обяснено. Съмнявам се да го направиш обаче - няма да имаш време от четене на материали на електронен носител. Писаното слово върху книга, при това - от първоизточника, а не журналистическа интерпретация, явно не е сред приоритетите ти.
   Много си зле, батка! Казвам ти го в прав текст. Ама поне правиш пари от това. А аз съм за бой - упражнявам се тук с теб абсолютно безплатно.  :)

admin

Цитат на: driver1 - Неделя, 13 Януари, 2013, 13:28:09

Нищо няма да обяснявам. Препоръчах ти какво да прочетеш, там е обяснено. Съмнявам се да го направиш обаче - няма да имаш време от четене на материали на електронен носител. Писаното слово върху книга, при това - от първоизточника, а не журналистическа интерпретация, явно не е сред приоритетите ти.
  Много си зле, батка! Казвам ти го в прав текст. Ама поне правиш пари от това. А аз съм за бой - упражнявам се тук с теб абсолютно безплатно.  :)

Батка, намерих веднага книгата на "електронен носител". И ще я прочета. А ти си толкова злобна личност, че след последните ти изречения изобщо нямам дори и желание да ти отговарям. Бях ти пожелал веднъж, ако не се лъжа, да изкарваш поне два пъти повече пари от мен. Но това беше за миналата година. Сега ще ти пожелая отново през настоящата година да изкарваш три пъти повече пари от мен. Остани си със здраве и вземи някакви мерки да си лекуваш злобата. Повярвай ми, пагубна е!

driver1

Цитат на: admin - Неделя, 13 Януари, 2013, 13:43:50
Батка, намерих веднага книгата на "електронен носител". И ще я прочета. А ти си толкова злобна личност, че след последните ти изречения изобщо нямам дори и желание да ти отговарям. Бях ти пожелал веднъж, ако не се лъжа, да изкарваш поне два пъти повече пари от мен. Но това беше за миналата година. Сега ще ти пожелая отново през настоящата година да изкарваш три пъти повече пари от мен. Остани си със здраве и вземи някакви мерки да си лекуваш злобата. Повярвай ми, пагубна е!

Ххахаха, типично българско форумно поведение имаш. Толкова си предсказуем. Типично по нашенски, когато нямаш аргументи, обявяваш опонента си за злобен. Но проблемът си е твой и не ме интересува. Както и пожеланията ти. Приеми, че може отдавна да съм ги сбъднал.

abator

Всичко, което трябва да знаеш за АЕЦ Белене – задължително за всеки гражданин - Това е страница, призоваваща да се гласува с "Да". Има видео и разяснения.

stopbelene.eu е цял сайт, призоваващ да се гласува с "Не".

driver1

Колко са хората в България, които могат да се изкажат компетентно трябва ли да се развива атомната енергетика, или не? Трябва ли да се строи АЕЦ "Белене", или не? Колко са? Аз мисля, че не са много. В този смисъл вотът на този референдум е по-скоро политически оцветен, отколкото експертно обоснован. Аз самият не знам за какво съм - да бъде, или да не бъде. Просто нямам достатъчно информация и ресурс за да реша категорично. Но същото се отнася и в по-висока степен за бабите и дядовците, които по навик и под строй ще гласуват "ЗА", защото така е казало "нашето момче". Да не говорим за финансовата страна на въпроса - от къде ще дойдат парите, колко време и кой ще ги връща и т.н.
  Аз лично съжалявам, че първото допитване до народа в най-новата ни история беше опорочено по този безобразен начин. Ще се похарчат едни милиони и в резултат няма да се случи нищо!

abator

Жалко е, че политиците ни прехвърлиха този проблем. Референдума се превръща в тест на политическите нагласи. :(

admin

Избрани лъжи от репертоара на театъра "Нова ядрена електроцентрала"

http://www.svobodata.com/page.php?pid=10768&rid=33

Красимир Тодоров

Цитат на: admin - Неделя, 13 Януари, 2013, 12:26:03
Хубави неща говори и пише Стефан Гамизов. Свързан е с японската фирма Тошиба, която има интереси и в областта на енергетиката. И като стана дума за Япония, предпочитам Сони Тринитрон пред Темп 714Д. :)
Този пък... как нито веднъж не назова конкретно име и не показа един документ.. и на мен ми беше интересен в началото, но като му гледаш няколко интервюта и почваш да хващаш модела на изказване, освен това като го изгуглиш се получава доста интересно... Та каквото и да казва тоя господин, съветвам ви да не вярвате на 100 процента.

ИванТ

Сегa се връщaм от глaсувaнето. В общинa Своге, зaсегa всичко е оргaнизирaно добре и допитвaнето протичa нормaлно.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

lefterow

Цитат на: abator - Неделя, 13 Януари, 2013, 22:59:23
Жалко е, че политиците ни прехвърлиха този проблем. Референдума се превръща в тест на политическите нагласи. :(

Точно казано.Ако  си ЗА-си против бат Бойко и обратно.Но както изглежда няма да има за сега АЕЦ-Белене и то заради недостатъчната активност на хората.

dimich87

За съжаление няма да има АЕЦ Белене. Питам обаче как ще си произвеждаме тока? Има много проекти за зелена енергия, но тя е доста по скъпа и не можем да я ползваме когато е нужна, а когато има условие да се създаде. През следващите години ще се иска определен брой от автомобилите да са електрически. Един електромобил на час харчи средно около 10kW. Зареждането на тази мощност не е 100%. Има доста загуби в този процес. Така да приемем че са 10kW/h на автомобил. Има около 1 000 000 леки автомобила. До 2025 трябва да са 50%. Приемаме че всеки ден се движат по един час. Това са 500 000 часа или 5000MWh, АЕЦ Козлодуй е 2000MW, които ще се затворят до 2017 и 2019. От къде ще дойде тази енергия. Ако е от слънчеви панели, това означава че ни трябват 5 000кв.км. слънчеви панели само за да се произведе електроенергия за автомобилите ни. Това е колкото цяла Софииска област застелена с панели. А къде остава другото потреблени?
За мене извода е че без друга голяма електроцентрала сме обречени.

Roshko

Ше мрем, то се е видело... Има само една алтернатива - партия BgDriver!  ;D :D ;D

Roshko