• Welcome to Форум на българските шофьори.

Атомната енергетика и АЕЦ "Белене"

Започната от ИванТ, Сряда, 28 Март, 2012, 21:54:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

JoroBoro

JoroBoro

lefterow

lefterow

BoBy_BoY

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 27 Януари, 2013, 21:40:55
Ше мрем, то се е видело... Има само една алтернатива - партия BgDriver!  ;D :D ;D
Много си прав! До като си се киприм по дръгелите баш ме брига за Белене или Козлодуй. Само дизел да има!
Момци и моми, страни като Австрия, Холандия, Италия, Германия, и тн на загуба ли са от "зелената енергия" или ...?
Мене ми се чини да вервам, че господата от предишния кабиет (Светата троица) трябва да си върнат комисионните на Путин, инак ще гушнат букета като Луканов.

(лично мнение)

Roshko

Цитат на: JoroBoro - Неделя, 27 Януари, 2013, 23:27:04
Ке се цаня за шеФ у ФилИбету, Росене :)

За теб не знам, ма менека нема кой а ме допусне а припаря до властта! Освен да ми отредят некое неизбираемо место у Тутракан...  ;D :D ;D

rider777

Лефтеров, Кеше беше актуален преди половин година,,,,сега нещо спряха да му обръщат внимание, защото не е изкарал нищо от това за което говореше, иначе ако го направи властта на Капитала изчезва моментално, и Никола Тесла мечтаеше за Свободно Човечество но Рокфелер и Родшилд НИКОГА няма да го позволят.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

ИванТ

Беше проведен референдум, но реакциите на политическите сили (както управляващи, така и опозиционни), бяха по-скоро обидни към хората, гласуващи с чисто икономически, а не политически аргументи. Аз съм също от тези хора и не разбирам защо гласът ми се опитва да бъде политизиран.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

driver1

Имаше ли Референдум? Аз мисля, че не. Я си припомнете формулировката на въпроса в подписката за референдума и редактираната версия. А Станишката самодоволно отбеляза, че това е първият Референдум, инициативата за който е дошла отдолу.Хайде де! :)

abator

В последно време единствените хора, които знаят за какво гласуват са циганите. Тройка кебапчета, някоя друга бира, двадесет лева в джоба и днешния ден става красив.

дядката

Цитат на: BoBy_BoY - Понеделник, 28 Януари, 2013, 14:03:46
Много си прав! До като си се киприм по дръгелите баш ме брига за Белене или Козлодуй. Само дизел да има!
Момци и моми, страни като Австрия, Холандия, Италия, Германия, и тн на загуба ли са от "зелената енергия" или ...?
Мене ми се чини да вервам, че господата от предишния кабиет (Светата троица) трябва да си върнат комисионните на Путин, инак ще гушнат букета като Луканов.
                                                        (лично мнение)

Скъпи колега! Посочените от теб държави сигурно купуват енергия от Франция или Финландия за което са виновни техните политици и коравите им глави/като на японски кълвачи/.Който каже че атомната енергия е скъпа, опасна и не ефективна е или подкупен или ТЪП. Руснаците не им пускат на тия идиоти комисионна и за това не искат да строят. Както вече писах във Финландия работят 8 руски реактора/може и да се увеличили /,а ние искаме пак да превърнем България цветомузика/ както в началото на 80-та на миналия век/. Мислете с главите си, а не с нещо друго. Защото румънците са 100.5 години пред нас. Нищо че заради нас няма да ги пуснат в Евро зоната ? Не сакам я да съм добре, сакам комшията да е зле? Колеги! Много от нас ще си оправят финансовото и битово положение, ако започне строежа в Белене. ВЕРВАЙТЕ МИ!!!

франция
финландия

коригиран цитат

admin

Виж сега, дядка. Значи тези 8 реактора във Финландия, както и още няколкостотин по света са построени в едни други времена. Тогава на хората и през ум не им е минавало за фотоволтаични и вятърни паркове.
А да кажеш, че атомната енергия идва от безопасен източник е затваряне на очите. Да ти припомня Чернобилската катастрофа тогава.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Roshko

Цитат на: дядката - Събота, 09 Февруари, 2013, 21:41:10
Много от нас ще си оправят финансовото и битово положение, ако започне строежа в Белене. ВЕРВАЙТЕ МИ!!!

Мдам... Няколко десетки ще се замогнат, няколко хиляди ще преживяват на мизерни заплати, а няколко милиона че им плащат сметката докъ са живи и праунуците им, привсе че изобщо, ама изобщо неаме, а и няма индикация некога да имаме нужда от повече ток, отколкото имаме и сега... какви цветомузики какви 5ет лева!?!? Да не сте гуедауи скоро СКАТ!?! Що аз 'неска малко се позабавлявах с поредните им напъни в предсмъртна агония... особено с култовата фраза, че техните зрители били единствените мислещи хора в страната /в този момент за малко да се обърна със стола на земята.../ и още някаква в подобен стил когато се запитах - теа ли са толку тъпи, или нас мислят за такива!?!?!?   ;D :D :D ;D

Mandor

Не гледам СКАТ. Последно по темата гледах БНТ, и то предаването с Булат Нигматулин. Който каза доста умни неща, които никой не си направи труда да чуе. А той (Нигматулин) разбира от енергетика доста повече от цялата тиквена банда. Например каза че нямаме промишленост и ще продължим да нямаме. Защо нямаме мисля че е ясно. Ето Ви и самото предаване:

Колкото до опасността от авария в АЕЦ- малка е. Споменатата Чернобилска авария беше основно в резултат от човешки грешки- идеята да оставиш нещата в ръцете на партийния секретар е кофти по начало. Разберете че системите за сигурност са така конструирани, че дори отказ на една от тях или грешка на работещите там не водят до авария. Трябва да се натрупат много грешки и откази, за да стане авария.
Другата скорошна авария- тази във Фукушима си беше природно бедствие. Което трудно може да се случи тук.
По въпроса за възобновяемите източници- вятърната енергия е хубаво нещо, но какво правим като спре вятър? И къде ще складираме тока, като задуха в 4 часа сутринта?
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

admin

Цитат на: Mandor - Неделя, 10 Февруари, 2013, 10:26:41
По въпроса за възобновяемите източници- вятърната енергия е хубаво нещо, но какво правим като спре вятър? И къде ще складираме тока, като задуха в 4 часа сутринта?

Мислиш ли, че Австрия и Германия са на погрешен път, залагайки произвеждането на електроенергия от фотоволтаични и вятърни паркове? Особено Германия с нейната огромна икономика. Австрия също консумира достатъчно количество електроенергия, а в същото време няма нито един атомен реактор.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

комбайнер

Алооо, многознайковци!
Дали да имаме още една атомна централа или не?

1.От икономическа гледна точка колегата по-горе беше писал. Къде за по-кратко , къде за по-дълго време доста хора ще се облажат-от направата и и от експлоатацията. А колко "другите" ще плащат е въпрос с много неясен отговор. Разходите ще се разнесат във времето-това е ясно, но по колко на калпак и до кога?....

2.От гледна точка на безопасността?
Без значение е, отдавна сме в кюпа.
Дали ще гръмне наша, комшийска или по-далечна АЕЦ е почти едно и също. Зависи накъде духа вятъра и дали ще ни поръси със златен прашец или не. Но това за момента. Е има и после-гаранция.

Някой знае ли дали има още живи японци в Япония след тяхната авария, поливат ли още с маркучите котлето?

Някой може ли да знае свършил ли е процеса на ядреното разоръжаване и ако е кой и къде е закопал или потопил, и в какво състояние "главичките".

Из тия процеси по-горе може да се говори за човешки грешки, злонамереност и т.н.

Така че карайте си камиончетата и глейте само челно да се не ударите.

А заради АЕЦ-а, пийте си студена вода или бира и хич да не ви пука...отдавна сме прецакани, факт!

abator

В момента енергетиката ни представлява пробита каца. Не виждам никакъв смисъл да купуваме нова кофа за да я пълним с вода.

Ето ТУК има тема за размисъл. До колко е вярно не зная, но не бих се учудил ако е истина.

abator