• Welcome to Форум на българските шофьори.

„Каменица“ вече е американска-Наздраве

Започната от stoan, Сряда, 04 Април, 2012, 22:38:56

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stoan

,,Каменица" вече е американска след като един от най-големите пивовари в света американският Molson Coors подписа окончателното споразумение за придобиването на StarBev. Стойността на сделката е 2,65 млрд. евро, предаде АП.

StarBev освен българската ,,Каменица" притежава още осем пивоварни в Централна и Източна Европа.

След сделката за покупката Molson Coors придобива ценния бранд Staropramen, който е един от символите на пивоварната индустрия на Стария континент.

Портфолиото на StarBev включва над 20 марки, сред които са Borsodi, ,,Каменица", Bergenbier, Ozusko, Jelen и Niksicko. Компанията притежава и лиценз за разпространение на Stella Artois, Beck's, Hoegaarden, Lowenbrau и Leffe.

Molson Coors е един от най-големите пивовари в света. Компанията е създадена през 2005 г. след сливането на канадската Molson (основана в 1787 г.) и американската Coors (основана пред 1873 г.)

Все още няма официално съобщение дали новият собственик ще приложи стратегия за закриване на мощности с цел оптимизиране на печалбата на фона на дълговата криза в Европа, коментират анализатори.

StarBev осигурява работа на над 4 000 души в Унгария, Чехия, Хърватия, Черна гора, Сърбия, България и Румъния.

Molson Coors ще е третият поред чуждестранен собственик на "Каменица",

припомня ,,Капитал дейли".

Пловдивската компания е приватизирана от белгийския бирен гигант Interbrew през 1995 г., който през следващите години купува и пивоварните "Астика" в Хасково, "Бургаско пиво" в Бургас и "Плевенско пиво" в Плевен.

След сливането на Interbrew и бразилската компания Аmbev през 2004 г. става част от новосъздадената InBev, а впоследствие и от Anheuser-Busch InBev.

В момента "Каменица" има две пивоварни в Пловдив и Хасково и държи марките "Каменица", "Астика", "Бургаско" и "Славена", както и произвежда по лиценз Stella Artois, Beck's и Staropramen.

stoan

Бриги Магнито

Мъжете знаят ли?
Те таз си цокам де ега не я олкапазанат с некой спирт де да ми пати кратунката коги префърлим лимито. :( :(

Бриги Магнито

DeDo Vi

Дреме ми на пуловера, че Каменица е Американска. Ако ще да е Марсианска, аз пия Старопрамен.

emcho

Цитат на: DeDo Vi - Четвъртък, 05 Април, 2012, 23:06:22
Дреме ми на пуловера, че Каменица е Американска. Ако ще да е Марсианска, аз пия Старопрамен.
Ем тя Старопрамена е на Каменица

bad_kras

Е "Болярка"-та си е най хубава за мен  ;) , кой каквато му се пие има ли значение на кого е  ???
Важното е да утолява жаждата  :D :D :D
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

DeDo Vi

Цитат на: emcho - Сряда, 11 Април, 2012, 15:46:28
Ем тя Старопрамена е на Каменица
Опс, сори забфравих да уточня, че като мина през Чехия пазарувам бира с кашони. Но и Българската Старопрамен си е яка де. Не знаех че я правят в Каменица. Моя грешка не съм прочел поста на Стоен до края. Нищо де, дано не я развалят сега като са американци.

DeDo Vi