• Welcome to Форум на българските шофьори.

Как да се предупреждаваме?

Започната от kkkvd, Събота, 07 Април, 2012, 19:19:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kkkvd

Оф, Андроид, дедо ми с Краз-а все на андроид е карал
Идеята е да си махаме, светкаме и прочие. Ако има пред мен ДАЙ и не съм в ред, спирам да правя 9-ка. А шефа ми да си мисли що не съм в ред

kkkvd

MagnuM

В България онзи ден в Понеделника много рядко българин да светне, че има от КАТ или ДАЙ,,,,,, винаги ни пресветкаха румънци и турци  :( :(
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

MagnuM

;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

mylord56

Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

Tihomir78

Цитат на: Slav_305 - Събота, 07 Април, 2012, 23:05:11
Всичко си опира до възпитание. Дали искаме, или не искаме да си помагаме на пътя? Аз, лично, винаги светкам и на коли и на камиони, както и на мен ми светкат и коли и камиони. Всеки знае как се изкарва заплата и не мисля, че е нужно да даваме трудно изкараните пари на "органите", затова трябва и "големи" и "малки" да си помагат.

+1 Съгласен съм че правилата трябва се спазват и точно затова както аз бачкам за заплата така и куката , а не за един ден да искарва + още една заплата.

dinko_ferrari

Винаги ще святкам за да предупреждавам!!!
Когато Джедаите спрат да се заяждат и да търсят под вола теле и станат като Европейските тогава да търсят перфектната изрядност и от нас.
Това не значи , че всеки да кара както си иска и като му светнат ,за 2 км. да е примерен и после пак педала до ламарината.За алкохол,за превишена скорост,за неспиране на пътека и на стоп нека да са безкомпромисни и да карат наред.Има обаче случаи в които си 99%изряден и пак ще намери за какво да ти пили нервите само и само да откърти парса.

doktora

Привет колеги и аз да изкажа мнениенце. Аз предупреждавам навсякъде, но както по горе писаха колеги. Кога ще стигнеш, като през 20 км има хранилчици? С 30 км/ч ограничение, но нещо последните години отвикнахме, даже и да се поздравяваме. Вижте как си помагат румънците и всички останали колеги, по света. Ми станцията бре, чак ми е обидно разминаваме се по пътя викам, викам по тая станция, а никой българин не отговаря. Защо ги имаме тогава? Колегиалността е нещо на изчезване, май, лично мое мнение. На всички лек и безавариен!

мненице
предопреждавам
навсякаде
погоре
Ромънците
отговара
Колегиалноста

Можеш да с включиш речника в браузъра от тук:

http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=556.0

Tihomir78

И аз винаги казвам на колегите , че ще вземе да те спре заради един колан и ще излязат още 1000 неща. Пък за ДАЙ-джиите си е закон да те прослушат.  Имах едно ходене до Надлаг и едно до Йоанина там никой не ме спря никой не ми направи проблем. Само някъде към Арад имаше полицаи и нещо ми показаха явно имаше забрана но толкова.  Тука в БГ само до съседна област да отидеш и като те видят с друга регистрация задължително проверка.

Rammbon

Цитат на: Tihomir78 - Понеделник, 16 Юли, 2012, 20:01:41
Тука в БГ само до съседна област да отидеш и като те видят с друга регистрация задължително проверка.
С това съм много съгласен. Онзи ден бях спрял на 200м преди тях от другата страна за почивката си от 45 мин и гледах как работят. За 1 час спряха 12 камиона с друга регистрация, различна от CH / Сливен / . Изгоря и един с ГАЗ 53 за нещо, че човека се развика там и си хвърли документите и тръгна пеша. Черната мацка от сливенските джедаи я нямаше. Някои карат с чадър и не им пука от тях даже в цялата страна.

Neron

Добре,а приемате ли помощ от автомобили?Пътувам доста с колата и винаги предупреждавам.А когато има джедаи пресвяткам само на камиони и показвам кръгче с ръце,но повечето шофьори ме гледат много странно и определено не разбират за какво става въпрос.

kobrata-kalugerovo

С всички гондоладжии по околовръсното на Пловдив си звънкаме и горе долу метода работи Атакива колеги които ги не познавам светкам с фаровете и показвам шаиба На леки коли и бусове не предопреждавам .... ;)

Tihomir78

Цитат на: Neron - Понеделник, 16 Юли, 2012, 20:52:09
Добре,а приемате ли помощ от автомобили?Пътувам доста с колата и винаги предупреждавам.А когато има джедаи пресвяткам само на камиони и показвам кръгче с ръце,но повечето шофьори ме гледат много странно и определено не разбират за какво става въпрос.
Е как да не приемаме, то и аз като съм с колата пресвяткам на колегите. Е когато е на КПП и са полицаи рядко, защото там си има знаци пък и отдалече се вижда астричката.

insalud

Цитат на: admin - Събота, 07 Април, 2012, 22:12:05
Вземат и "джобни". Обаче не съм съгласен да спасявам джигитите по пътищата.
Цитат на: admin - Събота, 07 Април, 2012, 22:12:05
Вземат и "джобни". Обаче не съм съгласен да спасявам джигитите по пътищата.
+ 1

kkkvd

Пътувах по случайност зад автобусен шофьор към София. Направи ми впечатление, че предупреждаваше само колегите си и нито един шофьор на камион. Знака беше едно махване и с пръст знака "не", сякаш няма опасност. Не ми беше много приятно, ама явно се имат за нещо повече, за да ни предупреждават... а и нали все някой трябва да изгори, защо да не е шофьор на камион... типично нашенско (да не обиждам нацията) мислене.

Tihomir78

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Четвъртък, 16 Август, 2012, 10:34:49
Пътувах по случайност зад автобусен шофьор към София. Направи ми впечатление, че предупреждаваше само колегите си и нито един шофьор на камион. Знака беше едно махване и с пръст знака "не", сякаш няма опасност. Не ми беше много приятно, ама явно се имат за нещо повече, за да ни предупреждават... а и нали все някой трябва да изгори, защо да не е шофьор на камион... типично нашенско (да не обиждам нацията) мислене.

Според автобусните шофьори ние сме каруцари. Но всеки си има мнение....... ???

loshdancho

Е та каруцари сме... Ако не  знаеш как се превежда ремарке на доста езици.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.