• Welcome to Форум на българските шофьори.

Как да се предупреждаваме?

Започната от kkkvd, Събота, 07 Април, 2012, 19:19:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kkkvd

Абе не е хубаво това да се мислят за нещо повече...
Впрочем ние самите камионджии не се предупреждаваме, остави ги тях. Иначе знака им е много практичен, а предполагам, когато има дай или кат - рисуване на кръгче или докосване по рамото (шайба или пагон).. както си е от едно време. Без присветване.

Така че колеги, дайте да се уважаваме и по пътя, не само на думи по паркинзите.. да приемем знака на дападжиите :)

kkkvd

White man

Колеги това се получава,зощото напоследък сульо и пульо станаха шофьори.Кой няма какво да работи или е пенсиониран воинен или полицай идва да мъти водата около нас, такива които разчитаме само на тази работа.Е ама за това пък с тяхния профисионализъм се отплащат перфектно на тяхните работодатели...........Добрите шофьори не карат българска регистрация."Както платил,така и работил"

White man

valzar

Нещо не разбрах,тези които карат БГ регистрации не са добри шофьори ли???? :o

Tihomir78

Май нещо такова искаше да каже колегата, може би в смисъл че БГ работодателите повечето са за черния списък и кадърните шофьори бягат оттам. Ама лично аз мразя да обобщавам. То всяко стадо си има мърша, но това важи за всяка една професия.

kkkvd

Цитат на: White man - Събота, 25 Август, 2012, 11:30:00
Колеги това се получава,зощото напоследък сульо и пульо станаха шофьори.Кой няма какво да работи или е пенсиониран воинен или полицай идва да мъти водата около нас, такива които разчитаме само на тази работа.Е ама за това пък с тяхния профисионализъм се отплащат перфектно на тяхните работодатели...........Добрите шофьори не карат българска регистрация."Както платил,така и работил"

Изказа се..
Тва шофьорлъка нещо запазена територия ли е? И за кой? Понеже е много сложно ли? Аз викам само космонавти да стават шофьори, че са сравнително добре квалифицирани.....  Де обясни, че не разбрах...

emo

Толкова е лесно.Дърпаш ръчката за мигачите на горе и готово. Автобусите си показват и когато няма ДАЙ,КАТ и т.н.

grants

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Събота, 07 Април, 2012, 19:19:10
Абе колеги, напоследък се чудя, аз ли съм гламав да святкам на колеги и любители, а на мен никой да не ме предупреждава?
Айде от леките коли - разбирам, обаче професионалните шофьори да се разминаваме без да си светнем, че има ДАИ или КАТ по-напред някъде... грозно е.
Сега някой може да ми опонира, че не е европейско и да сме си спазвали. Ами ако има някой чак пък толкова изряден.. незнам
В Румъния се научиха напоследък, у нас се отучихме..
Това нещо се казва простотия аз винаги пресветквам но те поткрепям колега че е грозно да не се предупредим  >:(
Не всичко е пари,но всичко е с пари

Бриги Магнито

Цитат на: emo - Неделя, 26 Август, 2012, 21:55:57
  Толкова е лесно.Дърпаш ръчката за мигачите на горе и готово.
Бе има една марка дръгели,къде тва с ръчката на мигачите нагоре, не става номера. ;)

Neron

А обръщали ли сте внимание,че сега,когато ни задължават да караме с включени фарове,по-трудно се разбира дали ти пресвяткат или има неравности на пътното платно?

Бриги Магнито

Цитат на: Neron - Неделя, 30 Септември, 2012, 19:21:07
А обръщали ли сте внимание,че сега,когато ни задължават да караме с включени фарове,по-трудно се разбира дали ти пресвяткат или има неравности на пътното платно?
Чудесен въпрос баце,като се има и на впредвид,че половината колеги ще минеш покрай тях без да те отразят. ;)

driver70

Тук по добруджата ползваме това,един мах над волана ЧИСТО,потупване по рамото ПОЛИЦИЯ,шайба или кочан пътни листа ДЖЕДАИ.Прави ми впечатление ,че из вътрешността на страната колеги не отреагират на подобни знаци.

doktora

Привет и от мен това да се предупреждаваме тоест да си помагаме трябва всеки знае като ти свършва времето че бързаме кво толкова има да предупредиш колегата си и другото което не правим май само тук при нас да си говорим по СВ Мълчим си и това е да не давам примери сега всички знаем съседни те на нас страни как ползват СВ Трябва да си помагаме ето и нов закон за книжките приеха е какво ли още ни очаква но това е друга тема сори за спамчето

Бриги Магнито

Цитат на: driver70 - Неделя, 30 Септември, 2012, 19:57:10
Тук по добруджата ползваме това,един мах над волана ЧИСТО,потупване по рамото ПОЛИЦИЯ,шайба или кочан пътни листа ДЖЕДАИ.Прави ми впечатление ,че из вътрешността на страната колеги не отреагират на подобни знаци.
Баце само предложение,значи за чисто вдигаш ръка за поздрав,за катаджия с ръка се едно си дърпаш козирката на фуражката,за джадай е тупането по пагона (все пак они са по-генерали)

Предимство не ти трябва ни пътен лист ни шайба ,ни карта подръка да вдигаш.
Съответно с палеца ако след един от знаците за джадай или полицай го размахаш към кревата на дръгела като стопаджия ше означава,че са на един к.. място ако е кат моя на половин,ако са по-далеч можеш да покажеш един,два ,три пръста ,това ше значи че са на съответната дистанция у км,ако след знак за полицай или джадай разклатиш два пръста пред себе си (като знака на сдс) означава,че има полицай ,ма след него пак полицай или джадай ма след има нема 5 минути пак джадай.

П.П. Тва само предложение.
Цитат на: doktora - Неделя, 30 Септември, 2012, 21:04:21
Привет и от мен това да се предупреждаваме тоест да си помагаме трябва всеки знае като ти свършва времето че бързаме кво толкова има да предупредиш колегата си и другото което не правим май само тук при нас да си говорим по СВ Мълчим си и това е да не давам примери сега всички знаем съседни те на нас страни как ползват СВ 
Баце то с пусти станции ако бееме колеги света шехме да повдигнем и да извозим ма нейсе,туй станцията стаа за предупреждение,за упътване,за зов за помощ,за свикване на стачкавъстание по повод книжки,психо и ко там друго изшлеват,нооооооооо у нашенско е малко затрита работа.
Мен лично ме е срам да питам дали има и джадай,че току виж некой вземе наруши тишината.
Апропо барлем сутрин кат дигате въздух и включите тия станции мъцнете едно Добро утро или ЛК ден колеги,не боли вервайте ми.

И са да не ме заапете пазете форумно мълчание както пазите радио такова.

godji

В последно време забелязвам нови знаци се показват ! Малко на танци от далечното минало ми мязат  ;D

Като нямам станция през прозореца ли да крещя  ???
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Бриги Магнито

Цитат на: godji - Понеделник, 01 Октомври, 2012, 22:40:59
В последно време забелязвам нови знаци се показват ! Малко на танци от далечното минало ми мязат  ;D

Като нямам станция през прозореца ли да крещя  ???
Значи баце ако че се цепиш през джамо гледай да започваш със фразата ,,не чуеш ли бре овен,мигача ти не свети,, или нещо от сорта,значи и да не те чуат вервай ми са те разбрали ко им ричаш.

Бриги Магнито