• Welcome to Форум на българските шофьори.

Как да се предупреждаваме?

Започната от kkkvd, Събота, 07 Април, 2012, 19:19:10

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kobrata-kalugerovo

Едно голямо благодарско на колегите от Формула 2 който ме предупредиха днес на магистрала Тракия за огромното нашествие на Джадай милиционири и кантари 

kobrata-kalugerovo

admin

Цитат на: kobrata-kalugerovo - Вторник, 12 Февруари, 2013, 20:42:16
Едно голямо благодарско на колегите от Формула 2 който ме предупредиха днес на магистрала Тракия за огромното нашествие на Джадай милиционири и кантари 

Ами ти не си ли прочел или гледал новините, че ще има проверки на камиони и автобуси цяла седмица? Щели да проверяват най-вече винетки и застраховки.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

grants

Така и трябва. На пътя всички сме равни и трябва да се предупреждава ме. Вярно че това не ни застрахова от спиране на МИЛИЦИОНЕРИ или ДЖАДАЙ но важен е ЖЕСТА. ;)
Не всичко е пари,но всичко е с пари

kobrata-kalugerovo

Цитат на: admin - Вторник, 12 Февруари, 2013, 23:28:57
Ами ти не си ли прочел или гледал новините, че ще има проверки на камиони и автобуси цяла седмица? Щели да проверяват най-вече винетки и застраховки.

Имам застраховка винетка също но имам уплах от кантарите  Абе колега по добре  да не ме спират ;)

коригиран цитат

grants

Цитат на: kobrata-kalugerovo - Сряда, 13 Февруари, 2013, 17:59:03
   Абе колега по добре  да не ме спират ;)

коригиран цитат

Ха не си единствения където иска това да не ни спират.

матадора

Цитат на: kobrata-kalugerovo - Сряда, 13 Февруари, 2013, 17:59:03
Имам застраховка винетка също но имам уплах от кантарите коригиран цитат
По-добре си лей куршум  :)
Онзи ден,на 12.02, пътувах през Хаинбоаза в двете посоки.Както винаги,джедаите на В.Търново вардеха и в двете посоки,но твърде малко колеги даваха нишани за тях.Започнах да се замислям дали и аз да престана да сигнализирам.Явно всичко по камионите ни вече е наред и нямаме нужда от предупреждения.
Ако съдбата ти обърне гръб...бъди търпелив,изчакай я да се наведе!

grants

Цитат на: матадора - Четвъртък, 14 Февруари, 2013, 11:28:51
По-добре си лей куршум  :)
Онзи ден,на 12.02, пътувах през Хаинбоаза в двете посоки.Както винаги,джедаите на В.Търново вардеха и в двете посоки,но твърде малко колеги даваха нишани за тях.Започнах да се замислям дали и аз да престана да сигнализирам.Явно всичко по камионите ни вече е наред и нямаме нужда от предупреждения.
Колкото и да ние наред, решат ли да намерят кусур отърване няма. Аз винаги светкам и показвам шайба  ;).

kron

Отностно тези нашествия на органите по тази част на Европа имало акция България и Румъния ;D на Бекет след границата вчера сряда не пропускаха камион шайби карти документи се проверяваха така че умната по границите ;D

ahil_73

За нищо..    ;) Ама имаш да черпиш другия път като товарим от Динката може и кафенце ,само ч е без шекер  :)

gogo5656

Автобусните водачи се поздравяват с подаване на ляв мигач,ако няма някакви препядствия или злодеи.Ако има полицаи светкаш и се тупаш по лявото е може и дясното рамо,ако има даяджии процедурата е същата само че показваш или шайба или пътен лист.Така че не се чудете ако някой автобус подава ляв мигач,пък отсреща има трафик. ;D

Красимир Тодоров

Те на нас не ни подават сигнали...дападжиите
Аз напоследък за ДАИ въртя с пръст кръгче. За КАТ си пипам рамото - посочвам пагон. Като е чисто - махам сигнала с показалеца за "няма". Като присветвам предварително де. Допълнително посочвам от коя страна са, та да си прави сметка колегата дали спират неговата посока.
Наистина адски много колеги не реагират на знаци, много ми е чудно, даже некакси ми е обидно да предупреждавам, а те да ме гледат тъпо докато се разминаваме.
Онзи ден пътувах с колега на двойка по спешност, през цялото време слушаше румънците по станцията и превеждаше, останах като гръмнат колко подробно и коректно обясняват колегите. Точно, кратко и ясно. Ние имаме какво да учим още.. нищо че им се смеем
А ние докато се питаме "Колега чуваш ли ме с еди кой си камион" и сме се затрили със скапаните антени. Нито техника имаме, нито протокол, па и желание да комуникираме май ни липсва.

По тоя повод да разширя темата, предлагам и по станциите да говориме кратко и ясно
Колега чисто ли е до еди къде си, вместо колега чуваш ли ме добре ала бала...
Значи ако си на севлиево към варна питаш :
"чисто ли е до търново", или конкретно "стоят ли на търговище"
И съответно отговора да е има или няма, от ляво-дясно на разтояние еди какво си или точно еди къде си.
Пък ако остане време да си полафиме и друго... здраве да е.
Не пречи както поляците отвреме навреме директно без да ги питаш докладват с 5-6 думи.. например "Крокодил с камера преди Бжешко посока Жешуф"
Те там на полицията викат крокодили, а на инспекцията мишки. или обратното беше, просто давам пример.

Георги Коларов

Аз винаги си предупреждавам колегите за "хранилки"  защото знам че спрът ли го ше хвърчът пари ! За съжаление забелязвам и аз слаба активност относто предупреждението , но така сме устроени по-някога да се самоизяждаме , ама нищо то ще си е за наша сметка ! ;)

naum4o

Да, румънците сериозно се предупреждават. Сега идвам от Плевен и на Луковит беше яко святкане и бибипкане. На мен само един софийски Есерс ми присветна за джедаите, другите се правеха на туристи.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

gadinka

Цитат на: Георги Коларов - Петък, 25 Април, 2014, 10:38:02
Аз винаги си предупреждавам колегите за "хранилки"  защото знам че спрът ли го ше хвърчът пари ! За съжаление забелязвам и аз слаба активност относто предупреждението , но така сме устроени по-някога да се самоизяждаме , ама нищо то ще си е за наша сметка ! ;)
Тъй като модератор е писал след тоя пост, се питам дали го е пропуснал, или избирателно се подхожда към неграмотното писане и корекциите???

vasil

???днес и аз минах от там нямаше нито едните нито другите  е валеше яко.....

vasil