• Welcome to Форум на българските шофьори.

Внимание-много пияни по пътя

Започната от stoan, Събота, 07 Април, 2012, 20:06:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stoan

Дрегерът отчел 5,13 промила, мъртвопияният шофьор фучал след полунощ в Хисаря

Пловдив. Мъртвопиян джигит взе акъла на катаджиите в Хисаря. Дрегерът им показал 5,13 промила алкохол в кръвта. П.Б. на 34 години фучал със своето "Ауди" из града с минералните извори половин час след полунощ.

"Това означава, че преди да се седне зад волана, мъжът е изпил около литър и половина-два концентрат, каза за радио "Фокус"- Пловдив инспектор Радослав Начев, началник на пловдивския сектор "Пътна полиция". По думите му, преди 4-5 години е имало друг подобен случай в Пловдивско, при който първоначално с дрегер са установени около 6 промила алкохол в кръвта на шофьор, но по-късно е станало ясно, че съдържанието е било по-малко и тогава най-вероятно са отчетени неточни показания. Начев, допълни, че по време на работата си като полицейски инспектор е установявал концентрация на алкохол най-много от 4,19 промила.

stoan

Уди кълвача

С наркотици, могат и със 15 промила да те хванат .....

Уди кълвача

admin

На такъв малоумник и затвор му е малко. Просто явно вече България достига дъното.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Slav_305

Шефче, не съм съгласен. Дъното сме го стигнали отдавна, ама не ни е досататъчно и си копаме надолу.  :(
Play Golf, don't drive it!

mylord56

Цитат на: Slav_305 - Събота, 07 Април, 2012, 21:39:46
Шефче, не съм съгласен. Дъното сме го стигнали отдавна, ама не ни е досататъчно и си копаме надолу.  :(

По-скоро, ринем върху себе си, май.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

Slav_305

Може и така да се каже. Важното е, че смисъла си остава- все повече затъваме.  :(

loshdancho

Дрегерът отчел 5,13 промила
Нека да по разсъждавам малко по този казус:
5,13 колко алкохол е това и къде се намира, с какво и къде е измерено,
1.преди колко време е употребен алкохола:
Когато изпиете една водка и веднага след това ви премерят алкохола в дъха ще бъдете изненадани от показанията на дрегера.
Алкохолът е все още с много висока концентрация в дъха и в много по-малка в кръвта.
С времето алкохолът се абсорбира  от стомаха и концентрацията  в кръвта се повишава.Точно тогава се опиянява човек.
При показания 3 промила в кръвта настъпва промяна в организма понякога завършваща със смърт.
Дрегерът не измерва показанията  на алкохол в кръвта а само в дъха и според показанията се предполага стойността.Той не е точен инструмент-даже напротив.
За това се изисква да се направи кръвна проба  рамките на един час(поне така си спомням за времето).
За това в съда важи кръвната проба, която  може да се откаже.
Защо да отказваме кръвната проба.
Алкохолът се абсорбира в организма и първо почва да намалява в дъха после в кръвта.Черният роб разгражда между12-30грама твърд100% алкохол на час(ако не се лъжа по спомен).
Така че ако сте изпили 3 водки =120грама  чист100% алкохол и дроба ви разгражда по 20 грама на час (стойностите за различни за всеки)
След 6 часа примерно няма да имате алкохол в кръвта, но в дъха ще бъде изчезнал много по рано, или в най лошият случай ше бъде в много по-малки стойности.
5.13 промила тия акъл нямат какво пишат.
При един човек от 80 килограма колко литра кръв има 4-6л. алкохола в 1л водка е 400грама 100%
значи трябва да е изпил литър и 1/2  за достигне 5.13 промила, а се казва ,че е ходел сносно само малко е провлачвал думите.
На вас вярва ли ви се, че може след 1 1/2 л водка само да провлачва говора????
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

admin

Имам приятел, който живее от няколко години в САЩ. Та той ми е казвал как стоят нещата, ако хванат водач с употреба на алкохол при управление на МПС. Значи моментално и задължително го арестуват. Следва престояване в ареста до транспортирането му до съда. След постановяване на присъдата, а такава със сигурност ще последва, нарушителят се връща да излежи определеният от съдията срок, заплаща глобата и полага също така задължително 80 часа труд в полза на обществото. Последното е валидно за щата Джорджия, и принципно всеки щат си има отделни правила. Но съм го питал какъв срок ще отсъди съдията и отговорът му беше, че за количество алкохол над нормата със сигурност ще е поне 15 дни.

Slav_305

Мда, това съм го гледал по разни реалити филмчета по Дискавъри, но за съжаление е неприложимо при нас, защото там има РАБОТЕЩА полицейска, съдебна и наказателна система, а тук НЕМА.

loshdancho

Е как ще има -след като самият полицай не знае какво говори. Даже е извикал журналисти да им се похвали с постижението си.Само намеква,че имал подобен случай ,но показанията на дрегера се оказали неверни(по-горе обясних защо).
В никакъв случай не оправдавам извършителя ,но ми е смешно как се говорят глупости.

Slav_305

Говорят се глупости, защото трябва да се направи сензационна новина, дето да вдигне рейтинга. Добави и народа, дето верва на всичко, де се показва по телАвизора и резултата е на лице. Аз също не оправдавам пияния, по никакъв начин, защото за мен карането след сериозна употреба си е равносилно на престъпление. Но ми стана и друго странно. Не чух нищо да казват за кръвна проба? Само за показанията на дрегера, което малко ме навежда на мисълта, че журналистите са си поразвихрили въображението.  ???

loshdancho

Разбира се ,че кръвната проба би развалила целият цирк, и сензация няма да има....

admin

Доста стара новина, но много показателна какво се случва в милото ни отечество. Хванали го и го пуснали. И той пак се качил в колата и я подкарал.

"Пиян шофьор беше хващан два пъти от столичната полиция само в рамките на половин час. След като му беше отнета книжката, иракчанинът Сеймир Махмуд катастрофира в спряла кола, участва в преследване и отново беше спрян от полицаите.

Иракчанинът привлякъл вниманието на полицейския патрул, защото спрял колата си по средата на улица. След направената проверка за алкохол, дрегерът отчел 1,12 промила. Униформените му взели книжката, но Махмуд пак се качил в колата и ударил спряло такси. Колеги на пострадалия  таксиметров шофьор тръгнали след нарушителя и след кратко преследване Махмуд е заловен.

Повторната проверка с дрегер показва 0,79 промила алкохол в кръвта му."

Източник: http://btvnews.bg/1658795352-Piyan_shofyor_udari_spryala_kola_i_izbyaga.html

Slav_305

Абсолютно...
Но, въпреки това, проблема с пияните и дрогираните на пътя си го има, сериозен е и надали скоро ще има някакво решение.  :(
Жалкото е, че заради такива страдат и загиват невинни.

Edit: Поста беше отговор към поста на лошия Данчо, но важи с пълна сила и за мнението на шефа. :)

kkkvd

Някъде още им се радват и ги имат за големи герои - ето виждаш ли колко пие, а може да кара. Въпрос на манталитет и възпитание. Ако баща му е пил и карал, и той ще пие и кара. Това го има от старите американски филми, там си поркат и карат все едно, че няма нищо, а докато ги има тези филми, ще ги има и тези новини. Ето нещо, с което руските филми са по-добри  ;D

kkkvd