• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дянков: Безсилни сме срещу поскъпването на горивата

Започната от stoan, Събота, 07 Април, 2012, 21:10:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stoan

Финансовото министерство е безсилно срещу поскъпването на горивата. Това стана ясно от посещението на Симеон Дянков в Хасково. Той за пореден път обяви, че е против намаляването било на акциза или на ДДС , като мярка за понижаване на крайната цена.

Няма как да намалим или да отпадне акцизът, дори и временно, защото ние сме дори под минимума, изискван от ЕС, отбеляза Симеон Дянков.

Вицепремиерът и министър на финансите е против идеята да бъдат премахнати биодобавките като временна мярка за намаляване на цената на горивата, съобщава бТВ.

По думите му това е изискване на Европейския съюз и ние трябва да се стремим да го изпълняваме. Освен това, според Дянков, биодобавките са полезни и екологични, а и по този начин се подпомага секторът на земеделието.

Според финансовия министър най- доброто политическо решение в случая е отварянето на резерва, което би укротило цените на горивата за няколко седмици. Това обаче може да се случи, само ако е координирано в рамките на целия Европейски съюз.

По изчисления на "Лукойл", които бяха представени тази седмица на енергийния министър Делян Добрев, цената на бензинът може да падне с 5 стотинки, ако бъде премахната биосъставката, припомня бТВ.

Друг вариант за понижение на цените, според "Лукойл" е да отпадне или да бъде намалено изискването за 60-дневни запаси. Това е също трудно изпълнимо, защото е изискване на ЕС. Неговото неизпълнение може да ни донесе санкции.

След срещата с шефа на "Лукойл" Валентин Златев, енергийният министър Делян Добрев заяви, че цените на горивата го притесняват и че не е изключено бензинът да стигне до 3 лева за литър. Това обаче зависи от международните пазари.

stoan

admin

Не само срещу цените на горивата са безсилни. Ниски били акцизите. Обаче цените ни са някъде по средата спрямо останалите държави от ЕС.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

SEMPER

Цитат на: admin - Събота, 07 Април, 2012, 21:29:26
Не само срещу цените на горивата са безсилни. Ниски били акцизите. Обаче цените ни са някъде по средата спрямо останалите държави от ЕС.

Не са по средата,просто правят еквилибристики тук - бензина ни е евтин наистина, нафтата е скъпа.

Това с цените на горивата - щем не щем, трябва да го приемем. Даже върл опортюнист като мен няма как да има много против.
Няма как туй нещо да е в онуй нещо, а душата да е в рая. Не е справедливо, но щом искаме да сме в ЕС, ще си траем.
Не може хем да искаме да караме "вътрешно" в ЕС, а тунджата у нас да е кинта и двайсе ....
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

admin

Цитат на: SEMPER - Събота, 07 Април, 2012, 22:11:05
Не са по средата,просто правят еквилибристики тук - бензина ни е евтин наистина, нафтата е скъпа.

Това с цените на горивата - щем не щем, трябва да го приемем. Даже върл опортюнист като мен няма как да има много против.
Няма как туй нещо да е в онуй нещо, а душата да е в рая. Не е справедливо, но щом искаме да сме в ЕС, ще си траем.
Не може хем да искаме да караме "вътрешно" в ЕС, а тунджата у нас да е кинта и двайсе ....

Поправям се незабавно. Цените ни са по-високи спрямо само няколко държави от ЕС. Малка подробност е, че в тези държави заплатите със сигурност са по-големи от българските.

http://www.energy.eu/

kkkvd

Админче, ти маи наистина не разбираш. Не Дянков, Меркел да беше финансиста ни, горивото ще е скъпо, и срещу това нищо не може да се направи, просто защото то свършва, а за да се намират нови залежи става все по-скъпо. Така че свиквайте.. а дай боже скоро и икономиката да се раздвижи и да се теглят по-големи количества - търсенето ще вдигне още цената на петрола. Това е един типичен параграф 22 на петролната икономика. Дянков или Борисов не са ти криви. И Серго да беше, положението щеше да е подобно.
Отностно доходите ни, но това е друга тема - какви доходи търсиш след 20 години пропадане и пропадане??? Къде беше ти да коментираш преди години псевдо приватизацията, липсата на съд и полиция, и разяждаща корупция?
Ама не, откакто Борисов е на власт, от тогава е лошо, той е виновен за нафтата и за ниските заплати.
Не че няма гафове и при него, ама вече личи и вашето отношение.
Аз много искам след една година Борисов да е аутсайдер в политиката... тогава ще ми е интересно какви ще ги пишете:)

admin

О, аз абсолютно нищо не разбирам. Питаш къде съм бил по време на псевдоприватизацията. Ами как къде? Отстрани! Като страничен наблюдател. А Борисов е от доста години в политиката, за да се оправдава с предишните управления на държавата. Ще кажа и още нещо. Не харесвам нито Станишев, нито Доган, нито Сакскобурготски. Мисля си обаче, че сме най-бедната държава в ЕС и някой трябва да е отговорен за това.

!na

Мислите ли, че някой ще допусне цените на горивата в България да са по-ниски от тези в останалите държави от ЕС?
Както някой вече написа, хванали сме се на хорото и за хубавото, и за лошото.
Друго не мога да си обясня, в най-бедната държава в ЕС има над 3,5 млн леки автомобили и с покачването на цените на горивата броят на колите по пътищата видимо не намалява. Вие си отговорете какво означава това.

Цитат на: admin - Неделя, 08 Април, 2012, 13:14:13
... Мисля си обаче, че сме най-бедната държава в ЕС и някой трябва да е отговорен за това.

Админе, и на мен ми се иска да посоча някой с пръст и да ми олекне на душата  ;)
Но не би, отговорността си е наша. На мен, на теб, на всички.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

kkkvd

Както колежката спомена, ние сме си виновни, че като суверен не умеем да управляваме.
А за бензина, виновни са гадните империалисти :)
Админче, Борсов е последния виновен. Виновен е и той за някой неща, но него по-късно ще го съдим, на година примерно, на изборите

admin

Цитат на: !na - Неделя, 08 Април, 2012, 13:27:08Админе, и на мен ми се иска да посоча някой с пръст и да ми олекне на душата  ;)
Но не би, отговорността си е наша. На мен, на теб, на всички.

Никак не си права. Ще го посоча, но няма да ми олекне от това. Виновникът за част от бедите ни се казва Ангел Семерджиев и е председател на ДКЕВР. А както знаем, тази комисия повиши цената с 12.73% на природния газ от първи април. Повишението на тази цена идва на фона на намалението на цената на газа с 11% от страна на Русия. Получава се една разлика от почти 24%, която прилича на пладнешки обир.

http://www.dnes.bg/bulgaria/2012/03/23/dkevr-gazyt-poskypva-s-12-73-ot-1-april.154789

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1304184

admin