• Welcome to Форум на българските шофьори.

Искам да работя като международен шофьор - съвети, мнения...

Започната от Scania_and_Volvo, Неделя, 08 Април, 2012, 03:03:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Scania_and_Volvo

Цитат на: комбайнер - Понеделник, 09 Април, 2012, 00:15:01
Колега, мерака е хубаво нещо, ама по-добре е да го пречукаш. По-лесно ще е и по-практично. Този мерак е много пари, много време, твърде много риск, много труд и много ядове и прецакване. Като сложиш на кантара от другата страна само неприятния шеф, направо ти се чудя. Та ти би трябвало да можеш да смяташ! По-добре потърси помощ и насочи енергията си в друга посока. Като чета там за отворения прозорец и чистия въздух ми става не смешно, а много смешно. Бая идеализъм духа от твоето написано, и там как ще се оправиш със змея.......... По-кротко, никой още не е почнал да яде домати заедно с подпирачките, водата е открита па и много други работи...
Ако наистина си неудържим боец, ще намериш друг изход. Направи си стаж, фирма, клиентела и си свободен.

Е, ако имах средствата сигурно направо собствена фирма за транспорт бих си направил, но като за начало ще трябва да карам камиона на някой друг за съжаление.
http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

Scania_and_Volvo

Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

abator

Scania_and_Volvo, не се сърди. Виждаме, че имаш голям мерак за работа. Положението с работодателите обаче е такова, че ще те накарат да намразиш камионите и да се псуваш за решението да станеш професионален шофьор. Да си шофьор на камион означава да си 24 часа на работа и съответно могат да те притесняват и ядосват почти през цялото време. В транспортния бранш има доста гадни копчета, които могат да ти скъсат нервите и без да са до тебе.

abator

bruto

Цитат на: abator - Понеделник, 09 Април, 2012, 01:04:50
Scania_and_Volvo, не се сърди. Виждаме, че имаш голям мерак за работа. Положението с работодателите обаче е такова, че ще те накарат да намразиш камионите и да се псуваш за решението да станеш професионален шофьор. Да си шофьор на камион означава да си 24 часа на работа и съответно могат да те притесняват и ядосват почти през цялото време. В транспортния бранш има доста гадни копчета, които могат да ти скъсат нервите и без да са до тебе.
Точно така .

Scania_and_Volvo

Привет,
някой може ли да ми даде длъжностна характеристика на шофьор C + E "товарни международни превози", за да погледна предварително какви са задълженията на шофьора, какво ще се изисква от мен по-подробно, какви са условията и т.н.  Ако някой има под ръка такава характеристика, ще му дам имейла си да ми я прати, ако може. 

admin

Ако камиона е снабден с GPS, ще чувстваш постоянно загрижеността на шефа към теб. Понякога минава съвсем малко време след спиране и шефа веднага иска да разбере дали имаш някакъв проблем.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

loshdancho

Бели грижи имате , не плашете човека, ако иска  наистина да ни стане колега значи може да търпи да го лъжат докато се научи сам да лъже.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

bruto

Да ама той вече ни сподели ,че не иска да лъже и да бъде гявол като нас......бил различен ..."честен" . ;D

Scania_and_Volvo

Цитат на: pumix - Понеделник, 09 Април, 2012, 00:12:56
Значи и ти си от тия дето са слушали истории,че тираджиите взимат големи заплати и живеят,като петролни шейхове.А това как няма да си вземеш заплатата не то го пожелавам да го исшиташ,но има случаи,в които ти казват че имаш да даваш.А за съд требва да си мазохист.Прочети форума добре и ще разбереш много неща.И не ти ли направи впечатление,че никои не ти каза нищо хубаво?Ние не искаме да те откажем от това,а ти казваме какво е в действителност.Нали това беше питал в първия си пост,да разбереш за какво става на въпрос?

Това със заплатата се среща по всички професии, зависи точно каква е работата и какъв пост заемаш в нея. Ето например моята шефка ме беше оставила без атестации по едно време напълно несправедливо, а имаше случаи, в които ни заплашваше, че ще удържа от заплатите, заради липси, за които някои от нас нямаха вина.
Кажи, нормално ли е според тебе нас двамата мъже във фирмата да ни натоварват да вършим и отчасти работата на жените, а взимахме еднакви заплати с тях? Жените се ползваха с привилегии, а ние не. Защо питам аз? Нали жената и мъжът са равни пред закона? Такова нещо като слаб пол няма, запомнете го много добре от мене! Слаб пол няма! Половете са равностойни и равноправни! Но пак казвам - жена не бива да е управител, защото нейния мозък е по-друг от на мъжа.
Че аз да не съм някакъв бонак да им седя там и да им върша работата? Ако има мъже, на които им харесва да бъдат роби на нечии жени, ооо аз не мога да трая такива неща, съжалявам. По цял ден в офиса седиш, не те свърта, слушаш им лигавщините и се чудиш как да им угодиш, вършиш и тяхната работа и ако нещо не им угодиш както трябва се сърдят. Ами сърдете се бе. Имате си мъже, изкарвайте си го на тях, не на мене. И накрая какво какво друго да направят...хоп запалят цигара в офиса......е тука майко мила не издържам и няма къде да отида, не мога да изляза от офиса. Ако и кажа да излезе навънка да пуши...сърди се, приказва ти зад гърба, ей такива мизерни изпълнения. Ако отворя прозореца - студено и било. Безизходица братлета, безизходица, това е! Как пък не попаднах на нито една жена дето да не пуши не знам. А бе в почивката седим извън офиса и си говорим, станало време за обяд, хората по принцип отиват да си купят закуска или нещо друго за ядене, сядат и ядат, ЯДАТ....тя бърка и вади кутия цигари...викам си на акъла "айде отрови ми живота пак, айде изяж цигарите, изяж и кутията да се нахраниш". Кафенца, цигарки, клюки...това им дай. И така по цял ден. Всеки ден. Цял живот.
Грабвам си камиона и искрено се надявам да попадна на почтен работодател, с който да се разбираме. Аз наистина искрено се надявам.

МИНКО ИЛЧЕВ

Колега Scania_and_Volvo, много ме впечатли с горната публикация. АБСОЛЮТНА ИСТИНА. Понякога и аз съм дискриминиран понеже съм мъж.
      За другото изкарай за сега "С" - категория, нищо друго, ако искаш на голям камион да работиш. След една година, другите неща.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

bad_kras

Баце обърни се към Иво да ти пусне некой клип , как се товари , как се дърпа палетната количка , как се опъват коланите , как се яде н а паркинга де пикат цела Европска транспортна аудитория , па тогааа че се замислиш де искаш да работиш!
;D ;D ;D ;D ;D
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

мераклия

Не бъди толкова наивен и самоуверен.Не знаеш за какъв каубойски начин на живот става на въпрос.Направо си като номад.Другото което е, ти в камион качвал ли си се? Виждал ли си композиция отблизо? Няма нищо романтично,ламарина,консерви,къпане по паркинги.И много други чудесии. Но пък ако те кефи действай,аз се запалих по професията от Баща ми,дядо ми.Сред такава среда съм израснал,няма накъде. :)

Причина за редакция: Нецензурна дума!
Мъдрецът се самоизгражда,а глупакът живее само за да умре.

Scania_and_Volvo

Цитат на: bad_kras - Петък, 13 Април, 2012, 01:09:34
Баце обърни се към Иво да ти пусне некой клип , как се товари , как се дърпа палетната количка , как се опъват коланите , как се яде н а паркинга де пикат цела Европска транспортна аудитория , па тогааа че се замислиш де искаш да работиш!
;D ;D ;D ;D ;D

Знаеш ли бате колко добре ще ми дойде и дърпането на палетната количка и опъването на коланите и пътуванията. Аз между другото преди като работех като продавач-консултант, редовно имах работа с палетни колички като идваха отзад на рампата камиони да разтоварват. Видях какво е и по офиси, лично аз не мога да издържам всеки ден в една стая, с едни и същи гледки, между 4 стени с едни и същи хора, на които в главата им са само транзакции в лева и валута, та чак са се самозабравили. Да ги гледаш как се радват на парите и да ги гледаш, че за съжаление живеят само и единствено заради тях, да ядат, да пият и по този начин да се радват на мизерното си животче. Въобще не пасвам в такава среда, ама въобще. Пределно ми е ясно, че навсякъде има алчни, изкуствени хора, но лично аз реших да се разкарам един път завинаги от такава офисна среда. Та с две думи, не си мислете, че по офиси е песен - и там не е лесно.
Човек трябва да яде, за да живее, а не да живее, за да яде, нали така? Ето аз съм на тридесет и кусур години, видял съм и добрите и лошите страни на живота и вече съвсем естествено не ми се яде. Не мога да живея, само за да ям, разбирате ли? Единственото, което осмисля живота ми е да върша само хубави, добри неща всеки ден, без изключение, без значение дали е празник или не. Единствено заради това живея. Виждате колко е тежък живота, виждате какви неща стават, каква мъка, как страдат хората, аз също страдам и ми е тежко - и за бедните и за богатите е тежко. Ако човек се затвори в себе си и се превърне само в консуматор...извинете, но то това не е живот. Такива хора, които само ядат - те страдат, те боледуват вътрешно, не живеят добре, дори и милиардери да са.
В живота единствено важно е какво е развитието ни откъм човешката ни същност, разбирате ли ме? Няма значение дали имаш или не 1 или 10 висши образования. Висшите образования са само за развитие в конкретна професионална насока, в професия, с която ще си вадим хляба после. Същинското и единствено важно е какво сме разбрали от живота и колко добро сме направили на тази земя.
Щастливо посрещане на Великият Празник!
Обичам ви всички по равно в този форум.

dimich87

Колега, споделям мнението ти. Аз също не мога да стоя затворен между 4 стени. Опитах и не издържах повече от 3 месеца. Обичам също да виждам някакви постижения от работата си. Аз имам професионална книжка, но не съм работил като шофьор. Карал съм за да помагам на някой приятел или за да си свърша лична работа.
Бях в САЩ и там работих като шофьор на мини бус с 16 места. Не ми допадаше да пътувам празен. Времето не ми минаваше, но с пътници когато бях, беше рай за мене. Обменяхме информация с непознати.
От дядо ми имам 4 големи гаражи. 2 по 2 близнаци. Вътре влизат камиони. Не бяха оборудвани с нищо. Нямаха ток, нямаше почети никакви машини. Започнах да купувам каквото ми попадне евтино. Купих си телоподаващо, научих се да заварявам. Купих си бормашини, преди месец си купих струг. Започнах да бутам железарии, коли, камиони. Каквото мога да направя. Не е много работата, но изпитвам огромно удоволствие.
А между дръгото в момента уча за више по "транспортна техника и технологии" и след като се дипломирам мисля да отворя автосервиз.
От няколко години започнах да отглеждам пчели, кошерите сам си ги изработвам.
В момента съм на 24 и се стремя да си правя всичко сам, нещо като не го знам, питам, чета и гледам да го науча.

П.П. В САЩ като бях ми казваха "аботата като шофьор е без преспектива. На нищо ново не те научава. Опитай, но не се задържай в тази професия."

Така и направих и сега имам категория само за лични нужди.

bad_kras

Цитат на: Scania_and_Volvo - Петък, 13 Април, 2012, 18:10:54

Знаеш ли бате колко добре ще ми дойде и дърпането на палетната количка и опъването на коланите и пътуванията. Аз между другото преди като работех като продавач-консултант, редовно имах работа с палетни колички като идваха отзад на рампата камиони да разтоварват. Видях какво е и по офиси, лично аз не мога да издържам всеки ден в една стая, с едни и същи гледки, между 4 стени с едни и същи хора, на които в главата им са само транзакции в лева и валута, та чак са се самозабравили. Да ги гледаш как се радват на парите и да ги гледаш, че за съжаление живеят само и единствено заради тях, да ядат, да пият и по този начин да се радват на мизерното си животче. Въобще не пасвам в такава среда, ама въобще. Пределно ми е ясно, че навсякъде има алчни, изкуствени хора, но лично аз реших да се разкарам един път завинаги от такава офисна среда. Та с две думи, не си мислете, че по офиси е песен - и там не е лесно.
Човек трябва да яде, за да живее, а не да живее, за да яде, нали така? Ето аз съм на тридесет и кусур години, видял съм и добрите и лошите страни на живота и вече съвсем естествено не ми се яде. Не мога да живея, само за да ям, разбирате ли? Единственото, което осмисля живота ми е да върша само хубави, добри неща всеки ден, без изключение, без значение дали е празник или не. Единствено заради това живея. Виждате колко е тежък живота, виждате какви неща стават, каква мъка, как страдат хората, аз също страдам и ми е тежко - и за бедните и за богатите е тежко. Ако човек се затвори в себе си и се превърне само в консуматор...извинете, но то това не е живот. Такива хора, които само ядат - те страдат, те боледуват вътрешно, не живеят добре, дори и милиардери да са.
В живота единствено важно е какво е развитието ни откъм човешката ни същност, разбирате ли ме? Няма значение дали имаш или не 1 или 10 висши образования. Висшите образования са само за развитие в конкретна професионална насока, в професия, с която ще си вадим хляба после. Същинското и единствено важно е какво сме разбрали от живота и колко добро сме направили на тази земя.
Щастливо посрещане на Великият Празник!
Обичам ви всички по равно в този форум.

Пробвай баце , успех ти пожелавам. Но преди това има доста документи които ще трябва да извадиш,после с някой да тръгнеш поне няколко курса , за да свикнеш. Бе тази професия се учи цял човешки живот,да знаеш. Със всеки курс научаваш по нещо ново , а когато те изтрещят с някоя глоба още повече неща научаваш. Но като гледам че и категориите още нямаш , става още по зле. Ай сполай и дано мечтата ти стане реалност. Засега джъткай с мацките в офиса , а като ти писне тотално ще поглеждаш през прозореца към магистралата и ще се нахъсваш още повече. Весели празници!  ;)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

Roshko

Аз не мога да намеря това желание за осмислено и добре преценено...
Имам два въпроса към кандидат-шофьора. Семеен ли си и каква заплата нето получаваш в момента, ако не е тайна.