• Welcome to Форум на българските шофьори.

Искам да работя като международен шофьор - съвети, мнения...

Започната от Scania_and_Volvo, Неделя, 08 Април, 2012, 03:03:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Scania_and_Volvo

Цитат на: SEMPER - Събота, 14 Април, 2012, 00:46:44

Момчето е решило че на 30+ години е крайно време да става мъжкар.

Само дето това че въртиш по голям геврек от остналите не те прави автоматично мачо

Камионът никога не би имал каквато и да било връзка с моята мъжественост.

Цитат на: rider777 - Събота, 14 Април, 2012, 01:27:08
Приятелю, бъди сигурен, че няма шофьор, който да не ти завижда за офиса па било то и с шеф на главата,,, ти докато изкараш всички документи и стане време да тръгнеш със сигурност вече ти ще си седнал на шефското място в офиса .......  По писането ти в една друга тема тук във форума усещам, че има виновник за тези ти мераци,,,,дано само някой ден не тръгнеш да го биеш затова,че си провалил Живота си потегляйки по пътищата................

Там е работата, че аз не искам да бъда шеф и да прекарам живота си зад бюро и 4 стени.
Относно "виновника", той не бива да се притеснява за абсолютно нищо, нека бъде напълно спокоен. Обаче тая пуста камера...
http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

Scania_and_Volvo

Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

loshdancho

А въобще правиш ли нещо за да започнеш работа като шофьор?
Или мерака и правенето ти се състоят само в гледането на клиповете....
Ако искаш е време да започнеш все някога.....
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Scania_and_Volvo

Цитат на: loshdancho - Събота, 14 Април, 2012, 03:06:31
А въобще правиш ли нещо за да започнеш работа като шофьор?
Или мерака и правенето ти се състоят само в гледането на клиповете....
Ако искаш е време да започнеш все някога.....

Речено сторено е, не се тревожи.

pumix

Това с шефа,където ще го погледнеш в очите и вече ще дава мило и драго за тебе ми хареса,а и за 2500 евро заплата.Абе ти верваш ли си?Всеки шеф като те погледне каква рибка си с тоя мерак да караш точно за 10 минути те е омагьосал и 2500-те евро ще ги вземеш,ама за няколко месеца,плюс още няколко закаснение.Човече слезни на земята и осъзнай,че поемеш ли по тоя път само нерви и страдание.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

bruto

Колеги още ли се занимавате с този млад дихател.....той не търси съвет а дава акъл . Ако така е давал акъл и на шефа си в офиса е разбираемо защо иска да си смени професията . ;D . И кога изкараш бате 2500 евра ела ми се обади . Милото ми рибенце....поне не опонирай на хора които са наясно за какво става дума .  ;D

комбайнер

Този сериал стана по-дълъг от Хан Крумчовия. Що ли админа не го тури към празните приказки.

Бриги Магнито

:D :D :D :D Таз темица кърти не мивки ми напрао свлича бетона от джелезето бре.
Баце чуй са мойта супер наставническа и разбираческа натурка ко че ти мъцне,значи единственният шанс да помогнеш на шефо ти и на фирмата просперираща де си се зафанал некогиш с финансовите си умения е:
1 Да си измислиш начин да му зареждаш нафталинец без да дириш пароци от фирмата
2 Да печаташ пари (може и Китайски юани) за полза на фирмата
3 Да измислиш как кредит да се преобразува у депозит
4 Да умееш валутната търговия в такива нива,че 1 лев да е 2 евра и 2 евра да е 5 лева
5 Сигур има и още ма не съм финансистче и ги не усещам нещата

Та да ти мъцнем при малоумието на днешните транспортни босове да търкалят дръгели на цени от 2006г при цена на дизела от 2012г и с тенденция за още намаляване,напрао им се чудим как още джиткат и тва че било начин на живот е верно ,но само за някой ,за други е призвание за трети необходимост и те така,но определено и аз съм чувал има яки пароци у тоз бизнес ,ма пусто сите са у Спанята,а там баце съм чувал,че местното жандарм мноо цифри им били глобиците,тъй че казано на нашенски мое и да те огрее некой лев мое и да требва да даваш,тъй като обаче си сака ти реднем съвет,че ти обадим един акъл.
Ела у ДАП-о баце,че си връткаш колко ти душа сака,пара нема,но па тук таме мое ти паднат едни 10 лв.,което си е жива далавера оти и заплата на повечето места си нема.Разкърши се и ако и тука ти затеснее его де е е Европата рипаш моста и на 2 винетки и,1 машинка или 1 тол колет си там.
Тва просто идейка баце.
Бонуса у ДАП-о е че не сме толкоз взискателни за тва кой кво учил . ;) ;) ;)

Scania_and_Volvo

Цитат на: bruto - Събота, 14 Април, 2012, 05:47:22
Колеги още ли се занимавате с този млад дихател.....той не търси съвет а дава акъл . Ако така е давал акъл и на шефа си в офиса е разбираемо защо иска да си смени професията . ;D . И кога изкараш бате 2500 евра ела ми се обади . Милото ми рибенце....поне не опонирай на хора които са наясно за какво става дума .  ;D

Браточка, моля те, признай си лично ти, че нищо конкретно не ми каза по темата. Бях те питал и за Канада да споделиш мнение, и там нищо не каза. Още по-горе бях питал кои страни в ЕС са най-благоприятни за работа в това отношение, нали? И там никой нищо не каза, явно не знаете. Не е казано, че в Бг ще работя я. Аз съм с перфектен английски и руски. И малко испански. Бях поискал и длъжностна характеристика, нали? Никой не ми даде такава, факт. Е, аз какво друго да направя - поемам си нещата изцяло в свои ръце, защото нямам повече време за губене.
А това за акъла и шефа в офиса мога да ти кажа, че навсякъде съм давал само добри и качествени съвети на хората, без значeние дали са ми били шефове или не, друг е въпроса кой се е вслушвал в тях. Аз посочих причините, поради които искам да се махна от офиса.
Последен офтопик и повече няма да се занимавам лично аз с тази тема, защото наистина достатъчно дълго се проточи. Ще ви разкажа една случка, когато бях продавач-консултант. Да, и там управителката беше жена - рускиня. Гледаш млада, стройна жена....а с торбички под очите. Това какво говори? Това говори, че в главата и само една дума - ВОДКА! Кошмар! Вика ме един път(аз тогава още нов бях, на няколко дена) да съм проверил сроковете на годност на продуктите по рафтовете. Братлета не знам тогава какво ме накара, обаче взех от най-големите пазарски кошници. Тръгвам аз между рафтовете, вървя си нали...и стигам до рафта със суджуците, сушениците, луканките. Само оттам напълних цялата тази кошница с продукти с изтекъл срок на годност, преливаше братлета, преливаше, едвам съм я занесъл в офиса, може би имаше 20 кг. Влизам и тя като ме видя - NO REACTION! Седи, пребледня, изтърва химикалката и очите и почервеняха, та защо ли чак почнах да се чувствам виновен. И накрая какво какво друго да направи....хоп запали и цигара в хранителния обект, неописуемо! Мина известно време и ги върнаха братлета, върнаха стоката по рафтовете, триха етикети и т.н. Оттогава тая жена много ме намрази мене и почна да ми прави проблеми...и аз напуснах. А аз нямах вина, аз си върших работата. Нали тя лично ме беше пратила да проверя сроковете на годност?! Е, аз ги проверих бе. Нали, ако не се спазват сроковете на годност може някой да се натрови бе хора? Това е хранителен обект, идват малки дечица, идват стари хора, така лесно може да се натрови някой, особено лятно време, че ви е бедна фантазията. Затова, когато отивате да пазарувате, винаги гледайте сроковете на годност. Никога не взимайте това, което слагат най-отпред, защото то е най-старо. Взимайте от отзаде и пак гледайте сроковете. Заради моя "съвестен" колега на щанда, който трябваше да накажат, аз обрах пешкира. Аз бях на няколко дена, смятайте тоя тиквеник отколко време не е проверявал сроковете на годност - поне месец не беше проверявал. Как може такова безхаберие? Ако някой по-интелигентен клиент беше минал да види, че се предлагат продукти с изтекъл срок, можеше да даде цялата фирма под съд! И тогава цялата фирма щеше да фалира! Те на мене трябва да ми бъдат благодарни, ама простотията е масово явление на тази земя за съжаление. Ходи и по управителите.
Та така с тая рускиня. Като видите такава, бягайте братлета, бягайте надалеч! ОГНЕОПАСНО! Лют спирт! Тука и ADR не би ви свършил никаква работа, ама никаква! Като я видя сега на улицата и се сещам за едно време и и се усмихвам най-дружелюбно. Обаче явно и тя се сеща, защото като ме види и извръща рязко главата на другата страна, че чак ме е страх да не си счупи врата. Ама да се сърди на някой друг, не на мене, аз нямам вина.
Какъв е изводът от всичко това. Изводът е, че всички в дадена фирма трябва да работят съвестно и отговорно и да се грижат за фирмата като за своя. Ако някой някъде не си върши работата както трябва, това рефлектира върху някой друг и се започват проблемите. А проблеми се срещат във всяка една фирма, не само в транспортните. Всичко обаче си зависи от хората, които работят във фирмата. Ако хората не са гяволи, всичко ще е наред.
bruto, аз ще намеря този почтен работодател, ще му помогна във фирмата и ще си взимам мечтаната от мене заплата, ще си карам камиона и ще ДИШАМ свободно. И ще науча всички шофьори във фирмата на ред, дисциплина и морал както аз си знам. Това е единствения път за развитие. Друг няма!  Аз мога да го направя!
Един ден ще ми бъдат благодарни.

bruto

Една малка корекция ще внеса само.....защо да ти пиша как е в Канада като ти си в България и нямаш никакви легални документи за Канада а и нямаш никакъв шанс да се сдобиеш с такива . Ако беше тук и ме беше попитал веднага , казвам веднага щеше да получиш нужната ти информация .Не на един българин съм подал ръка да започнат работа в транспорта а даже и в момента работим заедно с едно момче от Враца и живота е прекрасен а работата лесна .И за твоя информация тои изкарва около 4000 $ на месец......според теб дали съм му помогнал.Имаш много кофти подход към хората....но не се притеснявай някой СТАБИЛЕН  ;D шеф щете сложи на мястото ти докато си се усетил .

bruto

И ще науча всички шофьори във фирмата на ред, дисциплина и морал както аз си знам. Това е единствения път за развитие. Друг няма!  Аз мога да го направя!
Един ден ще ми бъдат благодарни
Този ме уби.... ;D

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

bruto

......ааа не така колега вече се яви човек който ще сложи ред  ;D .

rider777

Бруто, къде си в Канада брат? Бях се запознал с един пич , Гълъб ли се казваше или Славей,,некво таквоз птиче му името има камиони,,, сестра ми живееше над 15 години в Торонто,,,всъщност познавам много хора от Торонто,,но повечето са от Българската общност от преди 10 ноември,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

exon

Приятел още от ника ти се вижда че има някакво раздвоение в теб ;D,вземи иди при лекаря си да ти смени хапчетата,че нещо съвсем ти се е разхлопала дъската.Много ми е интересно как и кого ще учиш на дисциплина?Шефа,диспечерите,колегите си....

bruto

Аз съм в Монтреал провинция Квебек .

Цитат на: exon - Събота, 14 Април, 2012, 19:37:52
Приятел още от ника ти се вижда че има някакво раздвоение в теб ;D,вземи иди при лекаря си да ти смени хапчетата,че нещо съвсем ти се е разхлопала дъската.Много ми е интересно как и кого ще учиш на дисциплина?Шефа,диспечерите,колегите си....
О да този го хапе кучето яко.....взел се е насериозно .  ;D

bruto