• Welcome to Форум на българските шофьори.

Работа в ЕС за транспортни фирми

Започната от stoianlazarov, Понеделник, 09 Април, 2012, 23:19:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Цитат на: Бриги Бичкията - Вторник, 22 Май, 2012, 18:10:40
Шеф Лазаров е писал ,пътни такси от него.
Димова ,бравос обръщайте им Фимание за наимеованието на докиментите.(че бацем +1 за поста ем убав  ;) ем поучителен  ;) )

Бриги, чети внимателно какво е писал Лазаров. Германия никак не е малка като територия и в зависимост от релациите е възможно доста да се поохарчиш за пътни такси.

-пътните такси за  AT, CH, FR, ITи ES са платени
-за DE се плаща 0.15евро на км пътна такса
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

stoil nedev

При платени всички пътни такси за магистрали и фериботи - офертата никак не е лоша.
Това което не се връзва е единственно че всичко зависи от шофьора???? Но ако се осигуряват наистина 12000 км. на месец и при добра организация .....може и да има и добри постижения. ;)
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

stoil nedev

Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

BigRig

Цитат на: admin - Вторник, 22 Май, 2012, 17:56:05
Ще отворя само една скоба за размисъл и няма да се намесвам излишно в спора, тъй като не съм превозвач и нямам камион. При разход около 35/100 стойността на горивото за един изминат километър е приблизително 44 евроцента. Магистралните такси са между 15 и 20 евроцента. Само с тези две разходни пера вече имаме похарчени между 59 и 64 евроцента на километър. Включвам и 12 евроцента за шофьора и картинката става от 71 до 76 евроцента. С останалите между 4 и 9 цента трябва евентуално да се покрият и малко "празни" километри. Както и да заплатят ВСИЧКИ останали разходи по този камион. Аз ли някъде бъркам в сметките, или схемата е тотално абсурдна?
Не бъркате, но това не са единствените разходи. Предполагам, че е излишно да ги изреждам. Мога да посоча "санитарен" минимум от 0.95 евро/км + пътните такси (за каране в ЕС с чуждо ремарке), при задължително изминаване на поне 10.000км/мес. Собственото ремарке носи допълнителни тежести от около 0,05-0,08 евро/км. Хладилна конфигурация + мин 20%. Всеки може да пресметне минималните отчисления, които въпросния "товародател -Х" прави на месечна база.
В заключение , уважаеми АДМИН, това не е спор! Аз не желая да спора с г-н Лазаров-числата "говорят"!

stoianlazarov

Здравейте има нова цена на км.
за бризенти    0.85евро
за хладилници 0.90евро

Станимир

Привет,след още пазарлъци ще го докараме до приемливи навла.

emo

Смятайте добре,че нещо не се вързват сметките

ivopifeca

На Лазаров са му казали неква цена приемлива,а тои колко си качи,като предлага супер умрели оферти,зависи дали некои че му захапе на офертата,та да остане доста и за него,колко по на малко захапете толко повече за него.Сега прави молебени за балъци,за да лапа повече ;)

dand79

Цитат на: stoianlazarov - Понеделник, 21 Май, 2012, 22:21:38
Пазарната икономика казва така:
ако имаш по-добра оферта я предложи
ако нямате  какво да правите BigRig не го правете в сериозен форум като този
и не мисля че сте наясно с другите навла
и на последно място в офертата съм помолил да разговарям само с фирми със сериозни намерения и такива ,които искат да изплуват от кризата
При тази смешна цена на дали ще ви отговорят сериозни фирми. Аз съм скромна фирма с три камиона ама работя за 0,98 цента

American

Цитат на: dand79 - Петък, 09 Ноември, 2012, 01:12:41Аз съм скромна фирма с три камиона ама работя за 0,98 цента

Колега, щом си фирма с три камиона, какъв ти е проблема да си намираш товарите сам, и да си договаряш цена пазарлък с клиентите.
Някой знае ли за какво говоря ?
smoking gun

admin

Цитат на: American - Петък, 09 Ноември, 2012, 04:12:13
Колега, щом си фирма с три камиона, какъв ти е проблема да си намираш товарите сам, и да си договаряш цена пазарлък с клиентите.

American, колегата е избрал този начин на работа може би заради навременното изплащане на заработените суми от страна на фирмата, която му осигурява товарите. Ако общува директно с български фирми, които искат да им бъде превозена стоката до някъде и не заложи на кешово плащане, рискува да бъде завлечен и след това да търси парите си по съдебен път. С други думи, по-малки суми, но редовно.

loshdancho

Цитат на: American - Петък, 09 Ноември, 2012, 04:12:13

Зависи къде се работи.
В някой случай не става... Все едно ти да прескочиш FEDEX   ида и вземеш клиентите... Или най малкото да им поставяш условия.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

dand79

Цитат на: admin - Петък, 09 Ноември, 2012, 11:34:13
American, колегата е избрал този начин на работа може би заради навременното изплащане на заработените суми от страна на фирмата, която му осигурява товарите. Ако общува директно с български фирми, които искат да им бъде превозена стоката до някъде и не заложи на кешово плащане, рискува да бъде завлечен и след това да търси парите си по съдебен път. С други думи, по-малки суми, но редовно.
Истината е,че неси ли под крилото на някоя голяма спедиция тук в ЕС просто нямаш шанс!!!

American

Цитат на: admin - Петък, 09 Ноември, 2012, 11:34:13
С други думи, по-малки суми, но редовно.

Така е, но пък печалбите са доста по-големи. Както и да е, вие там си знаете най-добре.
Ето защо трябва да оцените офертата на колегата пуснал темата.
smoking gun

American

Цитат на: loshdancho - Петък, 09 Ноември, 2012, 12:50:57
В някой случай не става... Все едно ти да прескочиш FEDEX   ида и вземеш клиентите... Или най малкото да им поставяш условия.
Федекс разнасят пакети, аз имам големи камиони, не им искам клиентите.
smoking gun

rider777

;D ;D ;D ;D ;D ;D Докато има балъци ще има и тарикати, в нашата фирма плащат по 95 цента само на влекач и дърпаш чуждо ремарке, което изобщо не го мислиш за гуми, бризенти, поддръжка и тн,,,,, а празните километри ти ги плащат до метър ,,,,,,,,,,,,,,, бива си я офертата на Лазаров,,,ако иска някой да поплува с него на воля  ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777

Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,