• Welcome to Форум на българските шофьори.

Цената на парите

Започната от loshdancho, Четвъртък, 12 Април, 2012, 22:23:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Roshko

Цитат на: loshdancho - Събота, 15 Септември, 2012, 22:58:05
Оплескахте и тая тема с безсмислените си коментари... Ако имате доводи, факти, или мнение, какво ви спира да го изкажете?

Ти направи ли го? Кой е оплескал..., с кои коментари...? М? Не! Ми защо тогас очакваш и изискваш т'ва от нас?  ::)
Твоето мнение в случая, е сбор от кривопрочетени и неосмислени публикации и коментари от неизвестни автори! Това е моето мнение. Обори ме, ако можеш! ;)

Roshko

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

driver1

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Неделя, 16 Септември, 2012, 00:10:55
Ти, ти! ;)

Тук яко замерят с линкове! Бе тия хора нямат ли си собствени мисли??? :)

loshdancho

Моето мнение се гради на четене и отсяване на плявата, почети малко за балона на  Борсата, черния петък, краха на производителите на памук, инфлацията световен мащаб, и хиперинфлацията в Германия преди войната, и направи връзка с днешното време, как един Китай произвежда много, събира парите на цял свят и има нужда от суровини, Америка която изразходва 6 пъти повече от това което произвежда, Индия която се надига в момента, "Големите акули" от Европа, които не искат да изпуснат кокала. и т.н.  
И къде е България в това време... Вързана за еврото без правото на финансова независимост... А зад еврото не седи нищо..
Зад долара седи Америка  с обвързването  на цялата търговия с петрол, която е възможна само през долара....Трябва им нещо и си печатят, за за разлика от нас... имат дълг и си печатят долари за да си го платят,  Европа започна също да печати с  далаверата  ЕЦБ да изкупува дълг... печати евро и купува  облигации, които никога няма да бъдат платени. А ние къде сме?
До кога може да продължи това според теб? До кога арабите ще търпят, до кога Китай ще купува американски облигации, до кога кога ще има ресурси и на каква цена, Знаеш ли колко дължи всеки един американец като сума от дълга на държавата, А представи си какво ще стане как арабите почнат да продават в юани, евро, или друга валута. На кой ще му трябват долари?
Даже мога да ти посоча примери- следващият е Иран защото в момента продават в юани на пук на американците.
Какво ще стане ако китайците си поискат парите инвестирани в облигации.... а техните пари въобще не са малко и ги яде инфлацията  в момента получава се един омагьосан кръг.

ЦитатТук яко замерят с линкове! Бе тия хора нямат ли си собствени мисли???
Драйвър за някои неща си трябва информация за да си изградиш мнение, а за хората с мнение без да е подплатено  с нищо си има специална дума.

Roshko

Цитат на: loshdancho - Неделя, 16 Септември, 2012, 00:45:07
Моето мнение се гради на четене и отсяване на плявата...

Ок! Обори ме, макар че каквото и да напишеш, то хем ще ми изглежда правдоподобно, хем абсолютно непонятно! Затуй и ми е безинтересно, но... въпрос на вкус и лично мнение... ;)

driver1

Хайде сега и аз да цитирам:  "Драйвър за някои неща си трябва информация за да си изградиш мнение, а за хората с мнение без да е подплатено  с нищо си има специална дума."
Да де, ама ни замеряте с информацията си, а не със собствените си умозрения. А ако визираш скромната ми персона за изказване на мнения без да са подплатени с нещо, то няма как да знаеш аз с каква информация разполагам, просто защото не ти тикам източниците си в очите. Така, че специалната дума си я употребявай за други.

loshdancho

Самата тема я започнах като един въпрос и все още той си остава..
А и какво умозрение ти трябва  при факти?

kkkvd

за отговорите на тези въпроси още не е учредена награда. нобеловата би бледняла
впочем защо си мислите, че нещо може да се променни? всичко е от алчността, която ни е в природата

miromiro6112

Предния ми пост беше шегаджийски, но проблем наистина има и той е много сериозен. Някой специалисти са на мнение че това което стана с Гърция е само началото от поредица на държавни фалити. И проблема не е само финансов. Самата идея за икономика на постоянния растеж вече е остаряла. тя води до неефективно използване на световните ресурси. Света наистина върви към големи промени. Най вероятно ще са доста трудни, но това не е причина да драматизираме. така или иначе каквото има да става ще стане. Мисля си че човечеството е преживяло и по тейки периоди, така че и тоя път ще му намери цаката. А философски погледнато изхода наистина е летален -тогава си решаваш всички проблеми тотално и завинаги. А до тогава ни остава само да се мъчим, в края на краищата проблемите са солта на йивота. Марк Аврелий бе казал когато боговете ти изпращат изпитания не се оплаквай а се радвай за това че си успял да излезеш от тях достойно.

Roshko

Цитат на: miromiro6112 - Понеделник, 17 Септември, 2012, 14:03:46
Най вероятно ще са доста трудни, но това не е причина да драматизираме. така или иначе каквото има да става ще стане. Мисля си че човечеството е преживяло и по тежки периоди, така че и тоя път ще му намери цаката.

Марк Аврелий бе казал когато боговете ти изпращат изпитания не се оплаквай а се радвай за това че си успял да излезеш от тях достойно.

Евала на разсъдъка ти! Който го може си го може! ;)

Странно защо, това е една от житейските ми философии към която се придържам, без да съм чел, дори ред на този господин...  ::)

lefterow

Цитат на: miromiro6112 - Понеделник, 17 Септември, 2012, 14:03:46
Предния ми пост беше шегаджийски, но проблем наистина има и той е много сериозен. Някой специалисти са на мнение че това което стана с Гърция е само началото от поредица на държавни фалити. И проблема не е само финансов. Самата идея за икономика на постоянния растеж вече е остаряла. тя води до неефективно използване на световните ресурси. Света наистина върви към големи промени. Най вероятно ще са доста трудни, но това не е причина да драматизираме. така или иначе каквото има да става ще стане. Мисля си че човечеството е преживяло и по тейки периоди, така че и тоя път ще му намери цаката. А философски погледнато изхода наистина е летален -тогава си решаваш всички проблеми тотално и завинаги. А до тогава ни остава само да се мъчим, в края на краищата проблемите са солта на йивота. Марк Аврелий бе казал когато боговете ти изпращат изпитания не се оплаквай а се радвай за това че си успял да излезеш от тях достойно.

Интересно мнение

admin

Интересен материал относно покварата, която е обзела "българските" банки и Конституционния съд.

https://www.bivol.bg/veska-voleva-analiz.html
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

batalov80

Цитат на: admin - Събота, 01 Декември, 2012, 11:58:40
Интересен материал относно покварата, която е обзела "българските" банки и Конституционния съд.

https://www.bivol.bg/veska-voleva-analiz.html

Пустите пари!Всичко се върти около тях.Няма как-ние си ги създадохме,заради тях ще се самоизядем.

batalov80

Да му мислят вложителите в банките.Започна се още повече затъването. ???

batalov80