• Welcome to Форум на българските шофьори.

Колеги как бихте реагирали

Започната от bruto, Неделя, 15 Април, 2012, 18:02:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kkkvd

Абе, чак да го оставя няма да е... но сериозно ще си поговоря с началника като се прибера... В крайна сметка фирми бол. Има хора с които просто не мога да вляза в една кабина. Смрадове, алкохолици и философи. Имаше един караше с тарлъци, кабината няма отмирисване. Върти бе тая врътка за втория шофьор на квадратче... не ще, не трябвало. Това е смрад и философ. Тоя и не виждаше. Колко колега остава до адрес по навигация? А той се навежда... не виждаш ли бе, та се навеждаш? На оная табела кво пише? Чакай, вика, да наближиме...Кьорав, а не ще очила да сложи... колко съм треперал... вместо да дремна, гледам и аз.
Един па друг, за шофьор кара, ама като спрем на пауза 2 литра вино цепи и 1 кутия цигари... бем ти почивка...

kkkvd

Don_Bazilio

Цитат на: ET VIT-93 - Неделя, 15 Април, 2012, 19:35:30
:oБрей, много нервни че излезнете тъдева бре :o.Целият, Ви подход, и мислене до тук е грешно!!! ;)Тръгването, и реализиренето на първия курс остава до гроб!!! ;)Първо, колкото, и въпроси да има на тях Му дължите отговор, и то практически така даден той няма да бъден зададен никога повече! ;)На принципа, като се опариш няма да пипнеш пак с голи ръце :DДо тук се надявам, и съответно съмнявам Данчо и Базилио!? ;)На всяка кафана, или нещо си де сте отсядали трябва да бъде уважена колкото, и да бързате, и да имате някакви задни страхове от бъдеща издънка пред Шефа!-небойте се няма да има! ;)След завръщането Ви, би требвало да бъде окуражен или смъмрен!!!!!! >:( от Вас лично на 4 очи, а не навсеослушание :oАко, е решил, че това е неговият живот то Вие, тогава ще сте неговият идол ;),ако ли пък не ще Ви е благодарен до гроб за правилното напътствие което трудно е приел >:( ;)Сега се сетете кой ,и как Ви показа занаятя, и тогава ръсете мозъци в ефир ;) ??? ;D ;D ;DДАНЧО и БАЗИЛИКАТА най-вече ;) ;D ;D ;D
На занаят се учи тоз, който иска да го научи. А не като този дихател - още не му помирисало дупето нафта и почва да ръси акъли как ще промени бранша. А може би това си ти, ЕТ ВИТ-93? Маскиран...

Don_Bazilio

bruto

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Неделя, 15 Април, 2012, 19:57:06
Абе, чак да го оставя няма да е... но сериозно ще си поговоря с началника като се прибера... В крайна сметка фирми бол. Има хора с които просто не мога да вляза в една кабина. Смрадове, алкохолици и философи. Имаше един караше с тарлъци, кабината няма отмирисване. Върти бе тая врътка за втория шофьор на квадратче... не ще, не трябвало. Това е смрад и философ. Тоя и не виждаше. Колко колега остава до адрес по навигация? А той се навежда... не виждаш ли бе, та се навеждаш? На оная табела кво пише? Чакай, вика, да наближиме...Кьорав, а не ще очила да сложи... колко съм треперал... вместо да дремна, гледам и аз.
Един па друг, за шофьор кара, ама като спрем на пауза 2 литра вино цепи и 1 кутия цигари... бем ти почивка...
Лелееееееееееее и твойта не е лесна , как ще ме вози пияница та аз имам семейство .Тоя го изфъргам в движание и ми не мига окото ,ни ме интересува шефа ,ни никой.....после кой ще ми храни децата .

kkkvd

Божее... bruto, да не почна да разправям... че ще си скинеш дреите... тука е така баце, пустиняци колко щеш...
не че аз съм нещо, стока.. ама какви пиандурници има, мани...
И аз обичам като спрем да направим салатката, да пийнеме по една малка.. и по креватите.. то даже си е приятно със свестен колега и е един вид задължително.. Мен от кьоравия по ме страх, пияндето до утре е изтрезнял (почти) ама кьоравия и днеска и утре, и денем и нощем не вижда и тва е. То и аз съм сложил очилата, нема срамно.

bruto

Е има и готини и разбрани хора аз лично съм попадал на доста такива ,защото аз отдалече като вида че некой е мърда леко го подминавам ,и не за друго еми за да ми е лесен и спокоен живота .

Boroman21

Много хора на  "маса" правят мноого неща ма като дойде момента са по-ниски от тревата.Човека ще иде и ще види , и ще разбере че срещу вятъра се не пикае.Съответно ще се откаже или ще си промени намеренията това е .

loshdancho

Цитат на: ET VIT-93 - Неделя, 15 Април, 2012, 19:35:30
:oБрей, много нервни че излезнете тъдева бре :o.Целият, Ви подход, и мислене до тук е грешно!!! ;)Тръгването, и реализиренето на първия курс остава до гроб!!! ;)Първо, колкото, и въпроси да има на тях Му дължите отговор, и то практически така даден той няма да бъден зададен никога повече! ;)На принципа, като се опариш няма да пипнеш пак с голи ръце :DДо тук се надявам, и съответно съмнявам Данчо и Базилио!? ;)На всяка кафана, или нещо си де сте отсядали трябва да бъде уважена колкото, и да бързате, и да имате някакви задни страхове от бъдеща издънка пред Шефа!-небойте се няма да има! ;)След завръщането Ви, би требвало да бъде окуражен или смъмрен!!!!!! >:( от Вас лично на 4 очи, а не навсеослушание :oАко, е решил, че това е неговият живот то Вие, тогава ще сте неговият идол ;),ако ли пък не ще Ви е благодарен до гроб за правилното напътствие което трудно е приел >:( ;)Сега се сетете кой ,и как Ви показа занаятя, и тогава ръсете мозъци в ефир ;) ??? ;D ;D ;DДАНЧО и БАЗИЛИКАТА най-вече ;) ;D ;D ;D
Мисля ,че най-малко с участието ми тука съм помогнал на колегите.
Отделно съм обучавал 2-ма ,3-ма...
До ден днешен сме приятели и  се виждаме на по бира...
Но както  казах по-горе "защо е нужно" ако ме слуша и иска да научи нещо няма да крия нищо (ако четеш форума сигурно си видял).
Даже на моменти мие приятно да обучавам , когато видя желание  да се научи човек.Даже се изненадвам на моменти, когато не е нужно да повтарям нещо (човека си има усет и иска да се докаже).
Отделно и ме на ме учили... Единият беше ДяДо Ти, бяхме стигнали до крайности, защото трябваше да ме чакат постоянно и човека се нави да кара пред мен за да  не се загубя или пребия!
После даже съм имал  случай на двойка да викат по мен, но си мълча и опитвам да разбера защо сгреших а не да обвинявам човека , който ме учи и се мъчи с мен.
Интересен случай имах преди време - Едно момче беше излъгало ,че е шофьор кат Е с стаж....
Качват ми го на 2-ка, от мен се очаква да го преценя става ли или не?
Условията са такива
1 Камиона е дранголник, не се разчита на него и аз го ремонтирам.
2. Кара се по 12часа.
3. Претоварва се.
Та въпроса ми е как да го науча?
Трябва ли по 12 часа да отделям от времето си да го уча и след това да карам още 12часа(като преди това съм карал 12часа).
Един ден издържах....36часа
Учих го да превключва , да маневрира и то с товар  32-36тона ... даже на моменти слизах аз да изкарам по баира , че той не може. Писах му даже и пътният лист....
На края а седмицата ЧОВЕКА прегря камиона, не можа да го блокира  само спрял на сред баира и го угасил....
Колегите с другите камиони му носили вода, когато ги закарал качил Троянова врата на 4 защото не е могъл да включи 5 от притеснение...
По нанадолното  към Вакарел го е изпуснал с 110км./ч.!!!
Вестите стигнаха в гаража преди него!
Викнах го на страна и му казах : Не става не мога да де уча и  през другото време да карам, камиона  е амортизиран , претоварва се , и не ставаш за момента за тази работа, РАЗБЕРИ МЕ  отиди да караш нещо соло и когато  си готов може пак да опиташ сега няма кой да те учи.
Момчето беше стигнало само (или с помощта на колегите ) до това заключение и същият ден напусна.

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

kkkvd

Цитат: на, не можа да го блокира  само спрял на сред баира и го угасил....

Ето това да го знаят кой не имал такъв проблем. Значи камиона не се гаси в никакъв случай, спираш като е дошло да се спира, но не се гаси, дори не се държи на празен ход (500 оборота), дава се газ и се държат 1000 и нагоре оборота, върнеш ли газта температурата отива нагоре, дадеш ли обороти почва да се връща. Държи се 10-15 или повече минути, докато мотора трайно задържи нормална температура. Угасиш ли мотора, опрасва се. 1 прасенце минимум. Слава богу дотам не съм стигал, макар да ми е умирал мотор в ръцете, по друга причина.
Имал съм такива случаи 2-3, веднъж загря и го изгасих, ама просто ремъка беше увиснал, една ролка се счупила и водната помпа не върти, нема смисъл да бръмчи при това положение, а и не беше много загрел. Имах късмет че не мотора не рече "укю цветко" какво по нашия край се бъзикаме. Ама Дафин беше як пич.
Това извън темата, но някой нов колега да знае. Вметвам просто. Сори Данчо.

bruto

А така колеги давайте примери от ежедневието а не само да си мечтаят някой за "големите пари" .

admin

Цитат на: kkkvd-Krasimir Todorov - Неделя, 15 Април, 2012, 19:57:06

Няма никакъв шанс при мен нито да пие, нито да пуши. Щом аз не пия и не пуша, и той няма да го прави в камиона. Само отвън може. Обаче пък като се замисля, не бих тръгнал никъде с такъв.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Slav_305

Това да се пие, според мен, е голяма тъпотия. Аз също не го одобрявам и не го правя. Ама, аз, по принцип и не пия, затова не ми е проблем.
Ако требе да съм с теб, направо ще припаткам, ако не ми даваш да пуша. Ще ми е криво, ама щом не съм си с мой камион, или кола- съобразявам се. :)
Play Golf, don't drive it!

bad_kras

Цитат на: bruto - Неделя, 15 Април, 2012, 22:12:24
А така колеги давайте примери от ежедневието а не само да си мечтаят някой за "големите пари" .
2500 евро са   ;D ;D ;D ;D ;D
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

Slav_305

Да взимам 2500 и да си ги харча в България- става. Немам нищо против.  ;D ;D ;D
Play Golf, don't drive it!

SEMPER

Цитат на: Slav_305 - Неделя, 15 Април, 2012, 23:18:34
Да взимам 2500 и да си ги харча в България- става. Немам нищо против.  ;D ;D ;D

Има доста по приятни места за харчене на 2500 евра  ;D ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

milenj

Toя с тия 2500 яко е влезнал във филма!Пък може и да му ги дадат като остане 10мин с шефа насаме знаеш ли какви сини очи има...

milenj