• Welcome to Форум на българските шофьори.

Книжките за камиони ще важат 5 години

Започната от !na, Петък, 20 Април, 2012, 11:56:45

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

dino412

Цитат на: loshdancho - Събота, 21 Април, 2012, 22:11:22
Навява ме мисълта, че ще се издава (в цивилизованите страни) един документ за книжка, карта за тахограф и професионална компетентност.
Абе Дане къв един документ бре чадо.Виждал ли си даскал по музика със сите категорий шоферски.Я го гледам секи ден.Човеко у камион се не е качвал от как е книжка зел преподава си у школото за камионе Му недреме и ги глеа като голем камик.За кво Му е професионална компетентност за кво Му е дигитал?Да си дрънка на пияното с тех. Па колко са като него?Бивши и настоящи военни,полицай,пожарникари и такива завършили автотронспортни училища дал Бог колко щеш.
Па и така по-малко пари.Кат платиш трите отделно по-лек Ти стане джебо и по-добре спиш.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dino412

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dimich87

В САЩ мога да дам много хубав пример. Там хората който нямат шофьорска книжка са длужни да имат лична карта. Като ти издадат шофьорска книжка и ти прибират личната карта. Тука при нас книжката уж е официален документ, но ти искат и лична карта.

dimich87

ИванТ

Допълнителна информация, както и самият изглед и дизайн на новите свидетелства може да откриете тук. Въвеждат се категории "AM", "A1" и "А2" и съответно отпада "Tтб".
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

VOLVO 480

Точно поради срока на валидност от догодина си подмених абсолютно всичките документи!А сега има и нови изисквания за подмяна.От КАТ изискват дипломи за завършено образование!

ИванТ

До 2013.01.19 ще са в сила актуалните срокове или срок на валидност - 10 години. Съветвам, който има възможност, да си подмени свидетелството за правоуправление в най-кратък срок.
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

admin

Цитат на: VOLVO 480 - Неделя, 09 Септември, 2012, 17:48:36
Точно поради срока на валидност от догодина си подмених абсолютно всичките документи!А сега има и нови изисквания за подмяна.От КАТ изискват дипломи за завършено образование!

От много време искат диплома. Още през 2008-а ми я търсиха, като си сменях книжката.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Joro

Аз чакам да ми излезе новата книжка , и си права равносметка през 5 години да се сменя, книжка, компетентност , дигитална карта отидохме на едни 500 лева е така, а и АДР ако имаш направо супер ,,,,,,,

g_dandy

Бобката пак е по-голям католик от Папата! Ами като има директиви за уеднаквяване,защо в някои от държавите на Съюза с БГ книжката можеш да отидеш само до 1 място,обозначено с 2 нули?

JoroBoro

Цитат на: g_dandy - Понеделник, 10 Септември, 2012, 12:44:53
Бобката пак е по-голям католик от Папата! Ами като има директиви за уеднаквяване,защо в някои от държавите на Съюза с БГ книжката можеш да отидеш само до 1 място,обозначено с 2 нули?

Няма такава държава от Европейския Съюз, която да не признава БГ книжката, било то и М категория!!!

dimich87

Не мога да разбера къде е проблем с книжките. Като се сменят на 5 години се следи по добре актуалното състояние на шофьора. Аз искам книжките да са си и дигитална карта за тахограф. Така няма да се налага да се вади отделно, а и ще се следи за спазването на закона. Даже искам да се въведат тахографи и за леките автомобили. Да може автомобила да се запалва само ако има карта сложена в тахографа.
При сегашното положение един шофьор може да си завърти смяната на камиона, след това да се качи на някой автомобиил до 3,5т. И като направи времето да се върне пак на камиона. Все пак дори и с малък автомобил водача се измаря и не е адекватен. От подобни преумори стават тежките ПТП-та.

Rammbon

А я ми кажете как стават тези неща? Баба ми има книжка от 1972г само за лека кола / В категория / и преди месец си я смени и и сложели и С категория. Тя е на 80 г ! И не кара кола от 10 г.  На 90 г , ако е жива и здрава ще си изкара нова и ще може да кара и камион :) , както и сега само документално  ;D

Boroman21

Е добре де аз трябва ли да си сменям книжлето след като е издадено миналата година , с новият дизайн и валидност до 2021г.И съответно в какъв срок трябва до януари 2013г. , 2021г или 5 години по-рано (2016г)?

ИванТ

Не, не е необходимо, Вие може да подмените свидетелството си след 10 години през 2021 година. Подмяната в 5 годишен срок е валидна за свидетелства, издадени след 2013.01.19.

Joro

Аааа това за новите шофьори супер :)  Благодаря за инфото !

mmdimitrov

Седят си те "гладните български министри" и умуват как да донапълнят и при това ваче препълнените си кореми.
По цял ден мислят каква нова измама да спретнат та да падне лев от въздуха.
Сетили се сега, че могат да дерат скъсаните джобове на хората от най неблагодарната професия, и колко му е ?! Ще ги дерат, нали не са на ясно как ни се налага да се молим за парите си които сме изкарали с много труд и спане по кабините на камионите, като просяци пред кебапчийница, а шефовете ни все ни се усмихват и казват;
- утре ще има заплати ..... утре ...... утре !
Я да си зададем елементарния въпрос. Колко пари трябва да си нагласим за подновяването на тъпията ? А колко сме на брой ние българските шофьори  ?
Ехееее, ми то се заформи много солидна цифра.
Колеги! Знаете ли, че в големите държави, например Франция, след като веднъж сте положили успешно изпит, свидетелството Ви за право-управление си важи докъто сте живи.
Какви са тия измами дето се измислят в България ? Че то това е голямо унижение. По цял ден сме на пътя, въртим геврека и в един момент някакви правителственни бандити решават, че трябва да си сменяме книжките на всеки  5 цодини, такаде, извинявам се за грешката, исках да кажа, че трябва да им плащаме законен държавен рекет на всеки   5 години.
Коментирайте ...

mmdimitrov