• Welcome to Форум на българските шофьори.

235 тираджии джигити по пътищата, ще има глоби.....

Започната от bad_kras, Петък, 20 Април, 2012, 13:57:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Какви да бъдат наказанията?

Затвор
Разстрел
Според доходите
Безсмислените ограничения да се намалят, а не да са много и никой да не ги спазва
Глобите да бъдат предимно за тези, които им е професия, дори да е ясно, че нарушението е фирмата. А тези, без книжки или фалшиви - без глоби
Публично обесване

dino412

Цитат на: Scania_and_Volvo - Сряда, 25 Април, 2012, 23:47:50dino412 - Приятелю, сега ще ти обясня какво значи съдба или карма както още я наричат. Съдбата не е толкова елементарно нещо, каквото си мислиш.
Съдба е да се родиш инвалид или някъде по време на живота си да се разболееш от някаква тежка болест или да инвалидизираш по някакъв начин. Съдба е да оцелееш при земетресение, когато цялата сграда рухва и дефакто оцеляваш под отломките. Има и още други примери.
А това, че някой загинал в катастрофа е просто ЛОШ КЪСМЕТ за него. Ако стане самолетна катастрофа и всички загинат - това съдба ли е? НЕ! Катастрофата може да е причинена както от пилотска ГРЕШКА, така и от некадърна поддръжка на самолета от страна на наземния екип механици. Всичко това е ЧОВЕШКА ГРЕШКА, а не съдба. Заради човешка грешка пада целия самолет и загиват всички на място - факт. И мога да ти посоча безброй примери специално за самолетни катастрофи, защото редовно съм следял по телевизията такива сериали. Идентични са случаите с катастрофите с ППС. Някое говедо(извинявам се за израза) си позволило да кара с висока скорост и се удря в друго ППС. Това съдба ли е? НЕ. Грешката е на говедото, което отнема животи и на други хора. Човешка безотговорност.
Това, че някой загива в катастрофа, а друг не - зависи от много фактори.

Когато всеки е отговорен в деянията си и внимава какво върши на 100 процента, тогава се елиминира фактора човешка грешка. Затова самосъзнанието на всеки един от нас е много важно и не бива разбиранията за живота да се изчерпват до държава и правителство, ако разбирате за какво ви говоря.

Ами приятелю дали при земетресение ще оцелееш или падайки с велосипед ще загинеш това е съдба според теб.
Аз като човек с над 1.8 милиона километра зад гърба Си, мога да ти кажа че доста пъти съм се срещал с госпожа Съдбата.Благодарение на това, че винаги (поне до сега) е Била благосклонна към Мен и семейството Ми Аз пиша в тоя форум.
Разбери едно, дори в човешката грешка пак е намесена съдбата.Просто някой Му свършва пътя.Ще Ти дам и друг пример с Моя баща.Човека има 30г стаж като подземен работник в геоложки проучвания и над 40г стаж като пушач в момента е на 81г пенсионер.От неговите колеги дори и досто по-млади, почти не останаха живи.Миньорската болест силикоза ги погуби.Баща Ми също страда от нея но живее СЪДБА.Имам още хиляди реални примери.

Знай и Аз също съм против неразумното каране и нарушаване на правилата от всякакво естество.Но (винаги има едно голямооо но) понякога самия живот притиска човек да наруши някое правило и тогава се намесва съдбата да реши, дали да Ти се размине безнаказано или да бъдеш глобен, осакътен, мъртъв, жертва или убиец.Както казах и преди на всеки е драснато.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dino412

Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

abator

Цитат на: Scania_and_Volvo - Сряда, 25 Април, 2012, 23:47:50
... Ти се гавриш с написаното от мен ...
Значи все пак схващаш написаното, защото бях почнал да се съмнявам.

... и се подписваш с две ръце "ЗА" под това черната хроника да продължава ...
Не ми казвай за какво съм "За" и за какво "против"!

... ще се моля за теб ...
Благодаря! Сега ще спя по-спокойно.

Scania_and_Volvo, виж сега аз какво ще ти кажа. Влезе тук във форума и опищя всичко като момиче. Уж щеше да ставаш шофьор, а реши да променяш бранша. Да, голяма част от хората искат промяна, но ти не си човека, който ще каже какво и как ще се промени. Първо си изкарай всички необходими документи, натрупай малко стаж и евентуално тогава може да даваш някакви предложения. До тогава ти забранявам да даваш акъл на професионални шофьори!

По въпроса за черната хроника: Ти загубил ли си близък човек в катастрофа? Защото аз съм загубил. Кой ти дава право да влизаш тук и по най-груб начин да ми бъркаш с пръст в раната? Като искаш да променяш нещо не ставай шофьор, а даскал и научи децата на отговорност и съзнателно отношение.

abator

Scania_and_Volvo

Цитат на: dino412 - Четвъртък, 26 Април, 2012, 00:32:29
Ами приателю дали при земетресение ще оцелееш или падайки с велосипед ще загинеш това е съдба според теб.
Аз като човек с над 1.8 милона километра зад гърба Си, мога да ти кажа че доста пъти съм се срещал с госпожа Съдбата.Благодарение на това, че винаги (поне до сега) е Била благосклонна към Мен и семейството Ми Аз пиша в тоя форум.
Разбери едно, дори в човешката грешка пак е намесена съдбата.Просто някой Му свършва пътя.Ще Ти дам и друг пример с Моя баща.Човека има 30г стаж като подземен работник в геоложки проучвания и над 40г стаж като пушач в момента е на 81г пенсионер.От неговите колеги дори и досто по-млади, почти не останаха живи.Миньорската болест силикоза ги погуби.Баща Ми също страда от нея но живее СЪДБА.Имам още хиляди реални примери.

Знай и Аз също съм против неразумното каране и нарушаване на правилата от всякакво естество.Но (винаги има едно голямооо но) понякога самия живот притиска човек да наруши някое правило и тогава се намесва съдбата да реши, дали да Ти се размине безнаказано или да бъдеш глобен, осакътен, мъртъв, жертва или убиец.Както казах и преди на всеки е драснато.

В човешката грешка не е намесена съдбата. Единствено вина има този, който е допуснал тази грешка. Ако самолет се разбие, заради пилотска грешка - грешката е само и единствено на пилота. Ако не я е бил допуснал тази грешка, сега хората е щяло да са живи, тоест било им е дадено отгоре да живеят още, но за съжаление пилота е сгрешил. Стават такива неща за съжаление, никой не е застрахован, но това не е съдба. Ето го тънкия момент, който искам да разбереш - хората е щяло да бъдат живи, ако пилота не се е бил разсеял, разбираш ли? Или все едно на автомобила да се износи някоя част, да занесе на пътя и да се блъснеш не дай си Боже. Това не е съдба. Просто автомобила е машина, а както всички знаем всички машини се чупят, какво да се прави. Така, че пак казвам - съдбата не е толкова елементарно нещо, каквото си мислиш. Живеем в свят, в който може всичко да ти се случи, но не всичко е съдба, разбери. Примерно не дай си Боже, терористи вземат заложници - това съдба ли е? НЕ! Ти можеш ли да отидеш да ги спреш? Решават и го правят за съжаление, защото са заблудени овце, които не знаят какво вършат, които нямат правилен мироглед за нещата в живота. Ако ти сега решиш да направиш нещо, някой може ли да те спре? Никой не може да те спре, ако ти сам не се спреш, нали?
Ето затова е важно самосъзнанието на всеки един от нас. Всеки трябва да съзнава какво върши, за да не рефлектира негово отрицателно деяние върху някой друг, както и обратното. Сега разбираш ли?
А това за баща ти, искам да ти кажа, че всеки организъм е различен, различно ниво на развитие на материята, различна адаптивност, различна устойчивост на фактори. Недей да слагаш всички хора под общ знаменател. Ако едни могат - други не могат.
Радвай му се, че е жив. Нека да е жив и здрав още дълго време, съвсем искрено му го пожелавам.

abator - Има много гняв в теб. Аз не съм виновен за това. Не знам откъде се е взел.
Аз също съм шофьор и ти нищо не можеш да ми забраниш в случая. Никой не ти дава право да забраняваш на еди кой си каквото и да било! На пътя всички шофьори са равни, без значение дали си професионален или любител, ясно ли ти е? От "професионалисти" зависи живота и на професионални любители, разбираш ли ме? Както и обратното!
Да, аз съм човека, който ще казва какво и как ще се променя!
И никой не ти бърка с пръст в раната! Нещо неориентирано изливаш своя гняв не върху когото трябва! Никой не пищи като момиче, съобразявай се какво пишеш!
И с деца се занимавам и ги ограмотявам, не се притеснявай за мен. Виж себе си.
P.S. Защо просто не си признаеш, че съм прав и да ти олекне? А не да се заяждаш с мене...
http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

SEMPER

Мъка,мъка,мъка

Момчето вярно не е съвсем у ред, но пък виси редовно у форума, щото си намира достойни опоненти тук .....  ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

Scania_and_Volvo

Цитат на: SEMPER - Четвъртък, 26 Април, 2012, 01:28:17
Мъка,мъка,мъка

Момчето вярно не е съвсем у ред, но пък виси редовно у форума, щото си намира достойни опоненти тук .....  ;D

Това, че си модератор, въобще не ти дава право да ми говориш така! Ясен ли съм? Ти виж себе си дали си у ред или не! Май ти не си.

Животът ме е научил заради такива като тебе да си подсигурявам гърба. Знай, че всичко е снимано, абсолютно всичко по темата ми и до този момент е снимано и може да бъде използвано, където е необходимо! А ти като модератор може да си понесеш последствията за това, че заставаш зад гърба на не когото трябва! Да видим кой прав и кой крив тогава! Хайде да видим кой прав и кой крив тогава, че ми е много любопитно!

На аудиторията искам да поясня, че в моя текст нямаше никакви обидни думи! Чисто и просто гавра от страна на модератора!

Причина за редакция - обидни думи.
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

abator

Цитат на: Scania_and_Volvo - Четвъртък, 26 Април, 2012, 01:21:47
abator - Има много гняв в теб...
Ти сега и доктор ли стана? И не ми дръж поучителен тон! Няма какво да науча от теб!

Scania_and_Volvo

Цитат на: abator - Четвъртък, 26 Април, 2012, 01:54:25
Ти сега и доктор ли стана? И не ми дръж поучителен тон! Няма какво да науча от теб!

Като няма какво да научиш от мен, защо въобще ме четеш? Има хора пък, които научават. Никой не те кара да ме четеш, най-малко пък да се заяждаш!

abator

Scania_and_Volvo, ти си провокатор! В този форум си единствено за да привличаш внимание. До момента успя да провокираш един куп изключително спокойни и уравновесени хора. При това се опитваш да се изкараш жертва. Не очаквай да толерирам поведението ти.

Scania_and_Volvo

Цитат на: abator - Четвъртък, 26 Април, 2012, 03:17:10
Scania_and_Volvo, ти си провокатор! В този форум си единствено за да привличаш внимание. До момента успя да провокираш един куп изключително спокойни и уравновесени хора. При това се опитваш да се изкараш жертва. Не очаквай да толерирам поведението ти.

И какво провокирам според теб? За какво да го правя? Обясни ми, ако обичаш, че ми стана любопитно. Не съм елементарен човек, за да искам да съм център на внимание и то във форум при пълна анонимност. За какво да го правя? Тука какъв ли не ме изкараха, а сега и провокатор. Искам да ми обясниш. Влизам тук, поствам си темата, почва си диалога, опитват се да ме правят гявол някои, иронизират ме, аз почвам да се защитавам(което е нормално да се защитавам), дори модератори си позволяват да ме обиждат(което не е нормално и нямат основание)....обясни ми, ако обичаш.
Пишем си с хората тука, това е. Искам като човек(нищо, че не се познаваме лично) да им дам добри съвети за някои неща. Питат ме - аз отговарям. Нали това е форум, нали има свобода на словото? Хората общуват тук. Аз не съм нарушил нито едно правило тук, а напротив - давам само хубави и качествени съвети на хората! Понякога се излиза от дадена тема, но това е нормално, защото обясненията за някои неща може да стигат по-далеч от дадената тема.
Май такива като тебе са провокаторите, които искат да изкарат човека извън релси, да почне да обижда, да му налепят наказания и накрая бан. Нямаше никакво основание да се заяждаш с мен. Аз даже се почудих какво искаш, та чак мен изкарваш виновен за твоята скръб по отношение на катастрофата. Ти си провокатора! И SEMPER!

pumix

ЦитатДа, аз съм човека, който ще казва какво и как ще се променя!
Е те тука нема да се разбереме.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

sasho2202

Цитат на: Scania_and_Volvo - Четвъртък, 26 Април, 2012, 02:22:02
Като няма какво да научиш от мен, защо въобще ме четеш? Има хора пък, които научават. Никой не те кара да ме четеш, най-малко пък да се заяждаш!
Как да не те четем бе "колега",като ръсиш идеалистичните си мисли навсякъде.Дори и да не искаме да те четем пак се налага.Като искаш толкова да те слушат направи си секта ;D"на праведните и честни шофьори'' и им стани гуру.В този форум лично аз не виждам някой да се е засилил да се поучава от теб.
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

bad_kras

Колеги да Ви питам - възможно ли е да се съсредоточавате в дадените теми ?  Това е въпрос към всички!   Защо трябва да "омазваме" форума като обръщаме внимание на лични словесни дуели?!!!
Ясно е че , Скания и Волво не е получил призванието "Професионален шофьор"  и ще Ви помоля да си отворите една лична тема където да си бъбрите за темите от живота.
Па който иска да му вярва , съберете са щом са искате бре! 
Хайде малко или много да не правим форума на "БГ МАМА". 
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

SEMPER

Цитат на: Scania_and_Volvo - Четвъртък, 26 Април, 2012, 01:35:08
Това, че си модератор, въобще не ти дава право да ми говориш така! Ясен ли съм? Ти виж себе си дали си у ред или не! Май ти не си.

Животът ме е научил заради такива като тебе да си подсигурявам гърба. Знай, че всичко е снимано, абсолютно всичко по темата ми и до този момент е снимано и може да бъде използвано, където е необходимо! А ти като модератор може да си понесеш последствията за това, че заставаш зад гърба на не когото трябва! Да видим кой прав и кой крив тогава! Хайде да видим кой прав и кой крив тогава, че ми е много любопитно!

На аудиторията искам да поясня, че в моя текст нямаше никакви обидни думи! Чисто и просто гавра от страна на модератора!

Причина за редакция - обидни думи.

След като казваш че спазваш всички правила в живота, ще те помоля най учтиво да спазваш и тези на форума.
Забелязах, че си си саморедактирал  мнение след моя редакция.
Предполагам, че нямаш време да се запознаеш подробно с правилата на форума,затова ще ти цитирам това което си нарушил
20. Забранени са абсолютно всякакви публични спорове с администратори и модератори на форума. За подобни прояви ще бъде налаган незабавен бан в съответствие с правилата за налагане на такива санкции! Всички лични въпроси и коментари към администраторите и модераторите се правят единствено чрез лични съобщения.

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

bruto

Колеги този "специалист" ще затърка гилдията .  ;D

Don_Bazilio

Към всички колеги от форума: Предлагам да спрем да коментираме безсмислиците на тоз "скания и волво". Нарочно го пиша с малки букви...

Don_Bazilio