• Welcome to Форум на българските шофьори.

235 тираджии джигити по пътищата, ще има глоби.....

Започната от bad_kras, Петък, 20 Април, 2012, 13:57:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Какви да бъдат наказанията?

Затвор
Разстрел
Според доходите
Безсмислените ограничения да се намалят, а не да са много и никой да не ги спазва
Глобите да бъдат предимно за тези, които им е професия, дори да е ясно, че нарушението е фирмата. А тези, без книжки или фалшиви - без глоби
Публично обесване

pumix

На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

pumix

На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Don_Bazilio

Цитат на: Scania_and_Volvo - Събота, 21 Април, 2012, 15:22:40
...Щом този "идиот" е преценил, че там трябва да се кара със 40, значи така трябва, значи пътя е изследван от професионалисти в своята област и те са преценили, че така трябва!...
Уважаеми младежо! Позволявам си да не се съглася с теб, по простата причина, че тези "професионалисти" са поставили тези знаци много преди аз да стана шофьор (1981 г.). Тогава всичко беше друго: техническите възможности на автомобилите ( най-вече скорост, спирачен път, хидроусилвател на кормилната уредба-ти качвал ли си се на автомобил без хидроусилвател на кормилото?), трафика (тогава бе в десетки пъти по-малък), липсата на корупция сред пътните полицаи в такава степен като сегашната(тогава с 5 лева се оттръваваше) и още много други подобни.
 Ето и някои примери на подобни безумия на "професионалистите":
    1. Забелязал ли си на колко метра след оживени кръстовища са спирките на градския транспорт? Мога да ти посоча поне 30 примера, в които те са на разтояние 20-30 м. от кръстовището и са там поне от 30 години. Какво се случва, когато на спирката спре съчленен автобус ( а и обикновен да е)? ЗАДРЪСТВАНЕ В КРЪСТОВИЩЕТО! Пожелавам ти да си след него, а не в задръстването в кръстовището!
    2. Би ли ми отговорил какъв е смисъла на всяко регулирано кръстовище извън населените места скоростта на ППС по пътя с предимство да се ограничава на 50 км/ч? Да се намали броя на произшествията? Смешно! Ако това беше целта, трябва всички навсякъде да карат с 50 и изпреварването да е забранено навсякъде!
    3. Град Раковски, Пловдивско, е съставен от 3 села във формата на триъгълник. Какъв е смисъла между кварталите Парчевич и Генерал Николаево ( 4 км.) да има ограничение на скоростта от 50 км/ч. Да се пазят недисциплинираните колоездачи, работещи в оранжерията (около 150-200 човека), които отивайки или връщайки се от работа към/от тези два квартала, се движат успоредно по 2, 3,че и по четирима? И минавайки покрай полицаите от РУП на МВР-Раковски, същите не им правят дори забележка. Защото полицаите в този участък имат 11 "хранилки", на които са "изгоряли" хиляди шофьори - кои с актове, кои с рушвети. Да се пишат актове и да се вземат рушвети е много по-важно, отколкото да се принудят колоездачите да се движат правилно по пътното платно - досега няма нито един глобен от тях!
    4. За "легналите полицаи". Няма стандарт за изграждането им и всеки Кмет ги прави така, че да ги преминеш на 1-ва скост с 5-6 км/ч. Въпреки, че по закон никой няма право да ограничава скоростта в населено място под 40 км/ч. Защо не накарат Кметовете да минат през тези ПРЕПЯТСТВИЯ(защото те са точно такива!) по 100 пъти със собствените си коли със скорост 40км/ч.? ЩЕ ИМ ИЗПАДАТ ЗЪБИТЕ! Справка: Русе, Раковски, Войводиново, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора и въобще - навсякъде!
 Ето това са само 4 примера, показващи БЕЗУМИЕТО на "специалистите". А има и още много - за съжаление...

Don_Bazilio

Бриги Магнито

Don_Bazilio тва ,където го мъцаш баце си е голата истина.
В София има един булевард казва се Ботевградско шосе на него има всичко на всичко 3 светофара ,лошо няма ,ма е тъпо с квата и скорост да се движиш да те фанат или всичките или поне два,къде са тия специалисти пътни де ги разбират тез неща та да сътворът поне една зелена вълница на 20км/ч ако искат,но да я има,ми няма ги бацета взимат си заплатката и си кютат,също е положението със знаците,както и машините с които се движим така и пътя се променя с времето,но знаците са от Татово време и пише 60км/ч или пък 40км/ч ,къде са тия специалисти да минат да изчислят или поне предположат колко е безопасната скорост и съответно знаците да бъдат претворени и сменени,няма ги пак рупат фафли и сърбат кайве из офисите.
Обаче кога е за забрани некви и други щуротии има и пари и специалисти де да изчислят къде да се дзиднат знаци и табели.
Държавата не мисли за вашата безопасност,тя мисли за вашите парички как да Ви ги прибера под вид на глобичка ако сте успели да оцелеете в джунглата от тъпотии по пътищата.
Те за тва ,аз знак не спазвам.
Апропо ако сте в град Любимец с чисто новички табелки Ви показват,че пътя за София не е към подобието на магистрала ,а по-старият път,но спазвайки тез насоки на около 5-6км в посока Харманли Ви посреща знак 30т на един мост,а там кръстовище няма,тоест съзнателно Ви блъскат да отидете и да нарушите даден знак .

Scania_and_Volvo

За съжаление е в интерес на държавата да събира пари от глоби от данъкоплатеца, без да мисли за хората, които всяка година се трепят по пътищата. Това си е чисто и просто една касапница, война на пътя, нищо повече. Бях слушал по радиото черна хроника на катастрофите - на година по няколко хиляди човека загиват по нашите пътища. Как да го спрем това нещо? Хайде да дискутираме по този въпрос. То това е глобален проблем, не е само в Бг.
Може някъде да има грешно поставени знаци, оставени от едно време, но това не е оправдание, че трябва да караме с несъобразена скорост, нали дон Базильо? Усещам, че според тебе най-добре въобще да няма никакви знаци и да си караш както ти харесва, а?
Ако питат мене, въобще трябва да се забрани производството на коли, бусове, камиони... с максимална скорост над 120 км/ч. Над тази скорост и то по магистрала си е вече опасно, без значение колко сигурен автомобил караш. Непрекъснато слушаме по радиото, че заради превишена, несъобразена скорост загиват хора. Кому е нужно това? Защо трябва да продължава всичко това? Няма ли най-после да има край този кошмар? На кой ще му е хубаво негов близък или самия той да пострада в катастрофа? На никой, нали?
Защо въобще трябва да се произвеждат такива автомобили с максимални скорости като 250 км/ч? Това е идиотизъм. Това не води до нищо хубаво, разберете. Световни олигархични сили стоят зад всички тези автомобилни концерни и най-нарочно се предлагат бързи, скъпи коли с цел печалба за тяхна сметка, а хората, подлъгали се да закупят такъв автомобил се трепят по пътищата. Ето затова е важно самосъзнанието на всеки един от нас. Човек сам трябва да може да разсъждава какво върши.
Не бива да има и отсечки по магистралите, където да отпадат всякакви ограничения на скоростта. Не бива да има, защото този, който дръзне да си кара с колкото си иска, той няма да е сам на този път. Ще има и други на пътя, чиито живот ще е в опасност. Ако някой иска да кара с неограничена скорост, да отиде на писта и да си кара колкото иска. Ако се случи нещо неприятно с него да си е за негова сметка, но да не застрашава живота на други хора.
http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

Don_Bazilio

Цитат на: Scania_and_Volvo - Неделя, 22 Април, 2012, 15:50:41

...Може някъде да има грешно поставени знаци, оставени от едно време, но това не е оправдание, че трябва да караме с несъобразена скорост, нали дон Базильо? Усещам, че според тебе най-добре въобще да няма никакви знаци и да си караш както ти харесва, а? ...
... Човек сам трябва да може да разсъждава какво върши. ...
...Не бива да има и отсечки по магистралите, където да отпадат всякакви ограничения на скоростта. ...

Младежо, поста ти показва колко си далеч от шофьорската професия. По първия цитат от поста ти: Термина "несъобразена скорост" една тъпотия, измислена от катаджиите, за да събират рушвети. Обстановката на пътя е толкова динамична, че понякога се променя за секунди - можеш ли да я предвидиш за 1-2 минути напред? Не можеш ти, и аз не мога-могат само медиумите. Дали да има знаци - ДА, трябва да ги има! Но да са адекватни на сегашното време, на трафика. Макар, че в Швеция кмета на един град махнал всички знаци и - о Чудо: ПТП намалели с над 40%.
По втория цитат от поста ти: Четох преди време някъде, че БГ е на първо място в СВЕТА по брой пътни знаци на линеен километър. Наличието на толкова много знаци вкарва шофьорите в един стереотип на каране, като ограничава Мисленето и трезвата оценка на пътната ситуация от всеки шофьор, защото моделира по определен начин мисленето им. Този стереотип се свежда до думите на моя инструктор(за кат. С) през 1981 г: "Карай на втора без газ и плътно вдясно!". Според теб всички трябва да карат така!
По третия цитат: В Германия има такива такива отсечки напълно законно! И който иска - кара с 300 км/ч. Германците по-прости ли са от нас? НЕ!!!
   И сега от мен един съвет: Далеч си от занаята ни и не пиши простотии, с които да разсмиваш колегите. Все едно аз да уча хирурга как да оперира! Твоите постове системно ме обиждат с непрофесионализма си. Дори и да ми отговориш - повече няма да общувам с теб, НЕПРОФЕСИОНАЛИСТА! Под шофьорското ми достойнство е!

Scania_and_Volvo

Дон Базильо, не можах да намеря нито една твоя разумна аргументация по двата ти поста по-горе.  Нито в 4-те точки, които посочваш, нито в последния ти пост. Язък, че толкова си писал. Има някаква яростна агресия в тебе, която не търпи правила и норми на човешко поведение на пътя или у дома. Със сигурност на пътя ти си един от опасните шофьори, заради които се изопват нервите на много съвестни водачи.
И на мен не ми е приятно да общувам с такива като теб и най-добре повече не ми отговаряй.
Един от проблемите ти е, че се ограничаваш само до шофьорското мислене.
Хубава вечер, "професионалисте".
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

admin

Цитат на: Don_Bazilio - Неделя, 22 Април, 2012, 18:21:52
По третия цитат: В Германия има такива такива отсечки напълно законно! И който иска - кара с 300 км/ч. Германците по-прости ли са от нас? НЕ!!!

Карат с 300 км/ч. Обаче пък как се трепят при тази скорост не казваш. И всъщност ти самият подкрепяш ли шофирането с подобни скорости, независимо дали става дума за Германия и независимо от новите им и скъпи коли?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Don_Bazilio

Админе, прочети статистиките за ПТП по магистралите на Германия и ги сравни с нашите ПТП по нашите магистрали... на база жители на страните.

Scania_and_Volvo

Цитат на: Don_Bazilio - Неделя, 22 Април, 2012, 18:53:57
Админе, прочети статистиките за ПТП по магистралите на Германия и ги сравни с нашите ПТП по нашите магистрали... на база жители на страните.

Пак нищо не казваш. Ти не разбра ли, че високата скорост е един от факторите за войната, за касапницата по пътищата, независимо в коя държава се случва? Това не го ли разбираш?

doktora179

Цитат на: Don_Bazilio - Неделя, 22 Април, 2012, 18:21:52
Младежо, поста ти показва колко си далеч от шофьорската професия. По първия цитат от поста ти: Термина "несъобразена скорост" една тъпотия, измислена от катаджиите, за да събират рушвети. Обстановката на пътя е толкова динамична, че понякога се променя за секунди - можеш ли да я предвидиш за 1-2 минути напред? Не можеш ти, и аз не мога-могат само медиумите. Дали да има знаци - ДА, трябва да ги има! Но да са адекватни на сегашното време, на трафика. Макар, че в Швеция кмета на един град махнал всички знаци и - о Чудо: ПТП намалели с над 40%.
По втория цитат от поста ти: Четох преди време някъде, че БГ е на първо място в СВЕТА по брой пътни знаци на линеен километър. Наличието на толкова много знаци вкарва шофьорите в един стереотип на каране, като ограничава Мисленето и трезвата оценка на пътната ситуация от всеки шофьор, защото моделира по определен начин мисленето им. Този стереотип се свежда до думите на моя инструктор(за кат. С) през 1981 г: "Карай на втора без газ и плътно вдясно!". Според теб всички трябва да карат така!
   И сега от мен един съвет: Далеч си от занаята ни и не пиши простотии, с които да разсмиваш колегите. Все едно аз да уча хирурга как да оперира! Твоите постове системно ме обиждат с непрофесионализма си. Дори и да ми отговориш - повече няма да общувам с теб, НЕПРОФЕСИОНАЛИСТА! Под шофьорското ми достойнство е!

Доне в България има ли пътища като в Германия ? 300 км той и ти не се слушаш какво говориш! Не че при нас ограниченията с знаци са от на Хитлер времето еми направо въобще ги няма на някои места така че не спорете за падарски закони и да се псувате тука нищо няма да постигнете има си падари да правят какво искат аз лично нищо и никаде неспазвам ! В тая държава ни оправляват падари до един всичките така че няма да промените вие знаците държавата няма пари за желязо ХАХАХАХА

milenj

Момко, казаха ти го вече не ставаш за тази професия.Тук винаги си в нарушение няма как да спазваш всичко и да си отидеш довечера,но ти няма как да го знаеш това,защото излизаш на пътя за един миг просто да отидеш до канцеларийката си и не знаеш нищо друго какво става там на пътя.Тук има много колеги с много опит не се изказвай неподготвен.Да ти кажа че процента катастрофи причинени от камиони е много малък.Ти никога няма да станеш шофьор!Опитай нещо друго не ставаш за това то трябва да ти идва отвътре.

dino412

Цитат на: Scania_and_Volvo - Неделя, 22 Април, 2012, 19:02:09
Пак нищо не казваш. Ти не разбра ли, че високата скорост е един от факторите за войната, за касапницата по пътищата, независимо в коя държава се случва? Това не го ли разбираш?
Касапницата по пътищата я правят такива като тебе дето си мислят че могат да карат щото са прочели някоя книжка и са пройграли някой симулатор.Батковото някъде в тоя форум бях писал и пак ще го напиша "курва и шофьор не се става курва и шофьор се раждат колкото и да опитваш не иде ли ти отвътре бегай далеко не се нафащай".Имам един приятел като тебе е същия.10години пробва шоферския занаят камион не Му се упре на кой се качи се дава фира я мотор я скорости.Сега бачка по строежите дойде Му акъло ама требваше да бере ядове.Та слушай кво ти говорат хората не стигай до истината по трудния път.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

Scania_and_Volvo

Цитат на: milenj - Неделя, 22 Април, 2012, 22:47:26
Момко, казаха ти го вече не ставаш за тази професия.Тук винаги си в нарушение няма как да спазваш всичко и да си отидеш довечера,но ти няма как да го знаеш това,защото излизаш на пътя за един миг просто да отидеш до канцеларийката си и не знаеш нищо друго какво става там на пътя.Тук има много колеги с много опит не се изказвай неподготвен.Да ти кажа че процента катастрофи причинени от камиони е много малък.Ти никога няма да станеш шофьор!Опитай нещо друго не ставаш за това то трябва да ти идва отвътре.

Кой какво е казал, това си го преценям само и единствено аз. Речено сторено е. Няма връщане назад. И да ти кажа, аз не съм от ония ограничени, мамини синчета, които са като коне с капаци само и единствено в своята си професионална област и не стават за нищо друго. Аз съм всестранно развит и имам понятие от много неща. Като попрочетох тук-таме във форума, картинката ми се изясни.
А това за колегите с многото опит...той и Аертон Сена беше колко пъти световен шампион, ама накрая какво стана?

Станимир

Не закачай мъртвите,лека им пръст.Ти ще си изгниеш в офисчето да знаеш.

dino412

Цитат на: Scania_and_Volvo - Неделя, 22 Април, 2012, 23:15:39
А това за колегите с многото опит...той и Аертон Сена беше колко пъти световен шампион, ама накрая какво стана?
Това се казва съдба момко.На всеки от Нас е определен един път и там някъде по тоя път е драсната една черта и до тук.Неможеш нито да го удължиш нито да го скъсиш СЪДБА ЧОВЕШКА.

П.П.И колкото и минуси да щтракаш пак няма да полетиш някой просто им е отредено цял живот да пълзят.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

dino412