• Welcome to Форум на българските шофьори.

235 тираджии джигити по пътищата, ще има глоби.....

Започната от bad_kras, Петък, 20 Април, 2012, 13:57:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Какви да бъдат наказанията?

Затвор
Разстрел
Според доходите
Безсмислените ограничения да се намалят, а не да са много и никой да не ги спазва
Глобите да бъдат предимно за тези, които им е професия, дори да е ясно, че нарушението е фирмата. А тези, без книжки или фалшиви - без глоби
Публично обесване

pumix

Не знам защо реши,че ме е страх и че се колебая,или че се съгласявам с тебе.Точно за тия неща,които искаш да направиш ма изобщо не съм съгласен.Не защото не искам всичко в тази професия да е ОК,просто е невъзможно баце.А щом като те видят другите нищо няма да ти кажат,значи трябва да си доста страшен.Баща ми е 190см висок 130кг.,от 25 години е шофьор,ако искаш се пробвай да го научиш на твоя акъл.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

pumix

Lorinser

А бе то на теория наистина всичко изглежда така както Scania_and_Volvo го казва.Ама практиката показва съвсем друго.Хубаво е наистина всеки да спазва абсолютно всички закони, ограничения и нормативни уредби, но на практика това не може да се случи.За простичък пример: Караш зимата, пътните условия са лоши имаш ораничение 50км/ч, но ти предстои изкачване, празен си.Е какво ще си спазваш ограничението, сложено от някой тъпанар точно преди баира, щото имало бензиностанция? И на баира забуксуваш и блокираш цялото движение. И това ти го пиша, щото съм го виждал.В практиката на шофьорския занаят трябва интуиктивно да преценяваш пътната обстановка, понякога в разрез със знаците или пътната обстановка. :)

dino412

Цитат на: В.Димитров - Понеделник, 23 Април, 2012, 15:34:52
А бе то на теория наистина всичко изглежда така както Scania_and_Volvo го казва.Ама практиката показва съвсем друго.Хубаво е наистина всеки да спазва абсолютно всички закони, ограничения и нормативни уредби, но на практика това не може да се случи.За простичък пример: Караш зимата, пътните условия са лоши имаш ораничение 50км/ч, но ти предстои изкачване, празен си.Е какво ще си спазваш ограничението, сложено от някой тъпанар точно преди баира, щото имало бензиностанция? И на баира забуксуваш и блокираш цялото движение. И това ти го пиша, щото съм го виждал.В практиката на шофьорския занаят трябва интуиктивно да преценяваш пътната обстановка, понякога в разрез със знаците или пътната обстановка. :)
Ами колега отговора е прост:
Спазваш ограничението забуксувваш в байра запушваш пътя в двете посоки. След Тебе на опашката 50човека измръзват в автобус две деца хващат плевмония защото колата на баща им няма добро парно. Отделно линейката с тежко болен неможе да мине от Тебе и човека умира.Мръзнат още десетки люде в колоната защото техниката която може да Те изтегли няма от къде да мине.
Но най-важното е че Ти като съвестен водач си спазил закона и не Си нарушил знака поставен след толкова много проучвания от отговорни хора.
Сцената е измислена но не и невъзможна да се случи.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

pumix

Цитат на: dino412 - Понеделник, 23 Април, 2012, 15:58:54
Ами колега отговора е прост:
Спазваш ограничението забуксувваш в байра запушваш пътя в двете посоки. След Тебе на опашката 50човека измръзват в автобус две деца хващат плевмония защото колата на баща им няма добро парно. Отделно линейката с тежко болен неможе да мине от Тебе и човека умира.Мръзнат още десетки люде в колоната защото техниката която може да Те изтегли няма от къде да мине.
Но най-важното е че Ти като съвестен водач си спазил закона и не Си нарушил знака поставен след толкова много проучвания от отговорни хора.
Сцената е измислена но не и невъзможна да се случи.
И после пак той-колегата виновен.Я вериги не е сложил,не се е съобразил с това,че се движи при зимни условия и не е спрял да чака да се стопи снега,защото иначе няма кой да го почисти-пари няма или не достигат машините за снегопочистване.Абе все ще му измислят нещо.

dino412

Цитат на: pumix - Понеделник, 23 Април, 2012, 16:11:52
И после пак той-колегата виновен.Я вериги не е сложил,не се е съобразил с това,че се движи при зимни условия и не е спрял да чака да се стопи снега,защото иначе няма кой да го почисти-пари няма или не достигат машините за снегопочистване.Абе все ще му измислят нещо.
Важен е знака друго са подробности.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

bruto

Цитат на: mylord56 - Понеделник, 23 Април, 2012, 01:10:38
Наистина обиди животното май.
Аз спрях да обръщам внимание на кандидат-международния шофьор, не му обръщайте и вие. Виждате - "Кафа буюк, ама бош". Дано го пиша правилно. Поставил си е за цел да покаже, че друг като него няма. Момчето просто се старае да обърне прожекторите към себе си. Той за щастие не е, и надали ще стане "тираджия" - някой ще го изтърпи ли, бил той колега или шеф?! /лично мнение, съдейки по манталитета му, обноските, а защо не и отношението към колегите/. Четири дни бях на път - той изпълнил форума с "писания". Оставете го да реши дали той няма проблем /а май има/, вместо да твърди на всеки от нас, че имаме проблем. Защото това неговото е болестно състояние, трябва да се лекува овреме. Не ми се чете това, което е написал, но няма как - иначе "губя" развитието на дадената тема. Нейсе, както казваше дядо ми, всеки си има слабини /разбирайте - слабости/.
Още ли се занимавате с тоя дървен философ.......оставете го да си троши главата . Той е май във форума да си пише и спори а не да извлече полза .....а и да бута на хората минуси .  ;D

sasho2202

Я мечтателя пак е тук/Скания и т.н/.А бе момче слез малко на земята-живееш в България,а не в някои измислен свой свят/а може и там да живееш/.Тази утопия за която ти мечтаеш няма как да стане в близко бъдеще.За начало изкарай ''Ц'',навърти малко стаж/без заплащане/,потруши малко нерви.След това изкараи "Е"и един куп други документи,качи се на камион,повмириши се малко и после казвай че си най перфектния.
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

exon

Алоооо,страшния,я сложи една снимка да те видим,че като чета как като те видят и никой няма да смее да ти противоречи чак ми става смешно.Имам чувството че страдаш от някакъв комплекс за малоценност които се опитваш да компенсираш тук във форума.Поне от толкова киснене тук научи ли откъде да си разблокираш спирачките на ремаркето,научи ли как да си укрепиш товара,научи ли как се плаща TollColect?Или още сме на картинката дето е показан къде е волана и къде са педалите?
П.п. За да не кажеш че и аз се крия зад анонимноста на нета ето ме мен и машината с която се движа в момента.

Хайде сега се покажи и ти да те видим колко си велик........

sasho2202

Цитат на: exon - Вторник, 24 Април, 2012, 09:47:37
Алоооо,страшния,я сложи една снимка да те видим,че като чета как като те видят и никой няма да смее да ти противоречи чак ми става смешно.Имам чувството че страдаш от някакъв комплекс за малоценност които се опитваш да компенсираш тук във форума.Поне от толкова киснене тук научи ли откъде да си разблокираш спирачките на ремаркето,научи ли как да си укрепиш товара,научи ли как се плаща TollColect?Или още сме на картинката дето е показан къде е волана и къде са педалите?
П.п. За да не кажеш че и аз се крия зад анонимноста на нета ето ме мен и машината с която се движа в момента.

То колега на теория е едно а на практика друго.Той още не си е оцапал ръцете с нафта а акъли взе да дава :).
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

dino412

Цитат на: Scania_and_Volvo - Понеделник, 23 Април, 2012, 15:33:51
Прав си като казваш, че животът не е само книги. Книгата си е вътре в теб самия. Но трябва да се съобразяваш с правилата и да внимаваш какво вършиш, нали? И да ти кажа светът, в който живеем не е крив. Светът си е оправен, на света нищо му няма...и утре слънцето ще изгрее, нали? Тогава кое трябва да се оправи, за да не ти изглежда криво? Досещаш ли се?  :) Да, хората трябва да се оправят. Това, което ти се струва криво е мръсотията в хората, а не света, в който живеем. Сега разбираш ли? Всичко си зависи от нас. Те правилата са си дадени от край време.
А това за светеца...това са приказки на посредствените хора, които като лягат на това ухо и си въобразяват, че могат да си правят каквото им хареса на тази земя, оттам се почват и всички проблеми между хората, хора страдат и т.н. Недей да бъдеш такъв. То просто е или-или, средно положение няма. Замисли се да видиш, че е така.
Без умисъл да те убиждам ще ти отговоря и на тоя пост.
Обичам да се боря за изгубени каузи и тъй като болшинството от колегите те отхвърят от шофьорската гилдия и за Тях ти си точно изгубена кауза ще се опитам да ти помогна да "влезеш в правия път" за да ти покажа че не тая омраза към никой и най-малко към теб.
Чети следното внимателно и м/у редовете.
Света неможеш да го оправиш в света има 8 милярда ако не и повече човека всеки със собствен характер и собствено виждане на нещата неможеш да ги накараш да мислят еднакво.Света се крепи на компромис от най-лошото и най-доброто и няма или-или.Всичко е средна величина точно е само в учебник по математика.Дори законите са така написани че може да се тълкуват по най-различен начин.Всичко това е средно положение.

Scania_and_Volvo

Цитат на: dino412 - Вторник, 24 Април, 2012, 13:09:51
Без умисъл да те убиждам ще ти отговоря и на тоя пост.
Обичам да се боря за изгубени каузи и тъй като болшинството от колегите те отхвърят от шофьорската гилдия и за Тях ти си точно изгубена кауза ще се опитам да ти помогна да "влезеш в правия път" за да ти покажа че не тая омраза към никой и най-малко към теб.
Чети следното внимателно и м/у редовете.
Света неможеш да го оправиш в света има 8 милярда ако не и повече човека всеки със собствен характер и собствено виждане на нещата неможеш да ги накараш да мислят еднакво.Света се крепи на компромис от най-лошото и най-доброто и няма или-или.Всичко е средна величина точно е само в учебник по математика.Дори законите са така написани че може да се тълкуват по най-различен начин.Всичко това е средно положение.

:) Аз не съм тръгнал да оправям света. Както ти казах по-горе, светът в който живеем си е оправен, ама не четеш между редовете. Надделява шофьорското мислене в теб, а аз се разгръщам и над него. Имаме всички ресурси за живот тук на земята. Въздух, вода, храна, природа...и утре слънцето ще изгрее, нали? Това, което трябва да се оправи са хората. Животът затова е даден. Аз вече съм го направил със себе си и искам да давам само хубави, добри съвети на другите, за да го направят и те, защото така трябва. В крайна сметка обаче всеки сам си избира как да живее, аз съм господин никой насилствено да задължавам еди кой си да играе по правилата, има Кой да следи за това и да съди.
Който иска да си живее в кривия си собствен свят, рано или късно ще дойде на моето мислене по лесен или по труден начин. Казваш всички хора са със собствен характер и собствено мислене - това е така, но в крайна сметка истината е една и е редно всички да се стремим към нея, редно е да се живее с правилата и нормите на човешко поведение, защото всяко отклонение от този Път, не води до нищо хубаво. И тук мога да ти посоча безброй житейски примери(мога да ти пиша с дни) - разбити животи, загубени животи, страдание.... Защо трябва да се допуска това? Все пак ние като хора трябва да се стремим да се развиваме към все по-хубаво и по-хубаво, нали така? С всеки изминал ден трябва да ставаме все по-добри и по-мъдри и да внимаваме какво вършим.
Пак казвам, нещата не се ограничават само до шофьорлъка като професия. Ние преди всичко сме хора, без значение дали сме на магистралата или някъде другаде.
А това дали трима-четирима оттук ме отхвърлят като шофьор - въобще не ме интересува.

P.S. Оценям желанието ти да ме вкараш в правия път, но аз отдавна съм си в него.
http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

sasho2202

Цитат на: Scania_and_Volvo - Понеделник, 23 Април, 2012, 14:35:38
Интриги? Не от мене! Посочи къде правя интриги, моля те и ако въобще знаеш какво значи думата интрига. От малък се погнусявам от подобни мръсотии. Интригите ги правят някои други - те са само няколко човека в този форум, даже някои може да имат по два ника. Не плюя шофьорската гилдия, съобразявай се какво пишеш. Взе да слагаш всички шофьори под общ знаменател май, а? А от шофьор до шофьор - разлика от земята до небето! Както във всяка друга професия де. Искам и приемам съвети, но не и нагло натрапване да ме правят гявол като тях! Аз съм благодарил на разбраните хора, които ми дадоха качествени съвети по темата ми, нали? Има го черно на бяло написано, та даже съм го снимал за доказателство. Какво повече искаш от мен? Ти не можеш ли да видиш, че се навърза една върволица тука от трима-четирима само, които искат да ме правят гявол като тях? Не можа ли да видиш, че затова стана цялата дандания? Само искам да им кажа на тия да се молят да не съм във фирмата им, защото тогава ще имат само 2 възможности:
1 - Или да станат като мене!
2 - Или дружно ще метат улиците рамо до рамо с братята роми!
Аз свестни хора ще намеря във фирмата. Винаги има свестни хора някъде! От тези, които са дали тук +15 за мене, са ми достатъчни и двама-трима само, за да въдворим във фирмата ред, дисциплина и морал, защото наистина сам човек ще му е доста трудно.
И да те питам какво лошо има да те уча за някои неща? Аз нищо лошо не ти казвам, нали? Аз съм за всичко най-хубаво, всичко най-точно и коректно между хората, за това да се уважаваме и да живеем както трябва. Къде е лошото? Ами като ти кажа, че имаш проблеми се сърдиш после.

milenj - Не си чел от-до всичко по темата ми и нищо не си разбрал в крайна сметка. Не се правя на психолог, аз съм си и такъв. Приеми го просто, толкова ли ти е трудно? И не искам да правя профил на никого! Профилите си ги правят самите те! Самите те си проличават какви са и ми налитат с мръсотиите си...е аз не мога да седя и да си мълча, нали? Аз съм длъжен да се защитавам. Като не знаят какво пишат, после реват и охкат.  А това дали ставам за шофьор или не, това ще го докажа на себе си аз самия! Гледай си товара и въобще не се занимавай с мене.

dino412- Науката генетика тука няма нищо общо, ама на тебе разбиранията ти стигат само дотам, та чак после упрекваш мене за липсата ти на цялостно развитие като човек. Не те знам на колко си години, ама ми звучиш точно като лапе 3-4 клас, не повече. Ако си с такъв акъл, по-добре или седи и само ме слушай какво говоря и поемай, или чети нещо друго по този форум, има теми бол. Само като прочетох, че Карлос Чакала го смяташ за човек и че го причисляваш към "генетичните способности" на хората, ми стана ясно какъв си. Ти живееш в някакъв изкривен твой си свят и се дразниш от справедливостта на хора като мен. А това, че се дразниш, не говори добре за тебе. Всеки почтен и добър човек би се съгласил с мене, но явно не си такъв. Ти си омърсен до такава степен, че човек като ти заговори за истина се дразниш и почваш да го мразиш. Мрази ме колкото си искаш, но пак казвам само се моли да не съм във фирмата ти, защото ще метеш улиците, казвам ти го най-искрено братле.

FH16 - Високопарният ми начин на изразяване го предизвикаха някои "колеги" тука, за което аз нямам вина. А това, че приемаш нещата като заяждане, аз нищо повече не мога да направя по въпроса. Дал съм и дефиниция за шофьор, ама не четеш.

Явно колегата Скания си мисли че като отиде в някоя фирма ще я оправи и вкара в своя измислен утопичен свят. Дано да успее да промие мозъка на чорбаджията ;D.Много ми е интересно с това негово мислене дали няма да стои на някой паркинг в очакване на наряд.И колега по вероятно е ти да идеш да метеш улиците,от колкото колегите.Да не забравяме че все още не си професионален шофьор,а си тръгнал да даваш наклон на .... на по-опитни от теб.И много ми е интересно как смяташ да навъртиш стаж за чужбина като всички фирми са менте/90%/.

Scania_and_Volvo

Цитат на: exon - Вторник, 24 Април, 2012, 09:47:37

Така. Снощи модератор най-учтиво ме помоли да не обръщам внимание на някои от вас. Но понеже като цяло само вие ми пишете, аз не мога да си мълча за някои неща, защото те са принципни. Трябва да има диалог все пак нали, иначе само вие ще си пишете.
Аз като бъдещ ваш колега, предполагам, че до този момент сте си изградили мнение що за човек съм и на какво държа. В никакъв случай не съм велик, не съм бияч и не се правя на такъв. Аз съм напълно обикновен човек като вас, който за разлика от някои обаче, държи на правилата.
Житейският ми опит ме е научил, че където и да е, ако не се играе по правилата, рано или късно се почват проблеми, които проблеми избиват някъде, рефлектират върху някои, почват караници и тези караници в крайна сметка се дължат на това, че не са спазвани правилата от всички. Така че, за да се избегнат подобни конфликти е най-добре всичко да е както трябва.
exon, на тебе какво да ти кажа... Ако беше следил добре всичко до този момент тук, нямаше да си сложиш снимка, защото на практика излиза, че заставаш зад гяволъците. Не те знам шофьор или шеф си, но ако си шофьор - никой работодател, следящ този форум няма да иска да те взима на работа повече. Ако си работодател - никой шофьор няма да иска да работи при тебе. Защото в този труден и жесток живот, хората търсят почтени ближни, с които да се чувстват сигурни и живота да върви безпроблемно.
И последно да ти кажа за снимките, които си качил: Ти нищо не показваш на тези снимки. Аз разбирам да си покажеш очите, за да видят хората какво има вътре в тебе, а то с тези черни очила - хората не остават с добри впечатления да ти кажа.
Покажи си очите, за да видя какво има вътре в теб.
http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

mylord56

Анкетата към темата не е ли без смисъл ?! Или аз не асимилирам ? Защото не виждам мястото в анкетата на четвъртия и петия възможни отговори - въпросът в анкетата е "Какви да бъдат наказанията?"
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

bruto

"Покажи си очите, за да видя какво има вътре в теб.".... ;D

bruto