• Welcome to Форум на българските шофьори.

235 тираджии джигити по пътищата, ще има глоби.....

Започната от bad_kras, Петък, 20 Април, 2012, 13:57:36

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Какви да бъдат наказанията?

Затвор
Разстрел
Според доходите
Безсмислените ограничения да се намалят, а не да са много и никой да не ги спазва
Глобите да бъдат предимно за тези, които им е професия, дори да е ясно, че нарушението е фирмата. А тези, без книжки или фалшиви - без глоби
Публично обесване

!na

Анкетата изглежда почти хумористично с някои от опциите.
И все пак, размерът на наказанията да се определя от доходите е нереалистично, защото поне в България все още доста хора са в сивия сектор на икономиката.
Хареса ми примера от Швейцария преди няколко месеца, където шведски джигит бе глобен колосална сума за превишена скорост, защото карал много скъп автомобил и глобите се определят въз основа на стойността на автомобила. По-справедливо ми се струва. Караш скъп автомобил, следователно имаш съответните доходи и глобата си е глоба, и усещаш болка в джоба.  ;)
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

Бриги Магнито

:D :D :D Мислим и у новото ГДР ги глобяват по подобна схема ,кой е с Голфче 100 евра ,кой е с Порш ,а честито.

Скания и Волво баце не знам кой модератор ти е дал акъл да отсвирваш ората ,ма му кажи,че ти е дал мноо терикатски съвет.Ти кат гледам ни приемаш ни предаваш,но евала философски разсъждаваш над нещата ,малко кат мойте дървените философии само те светнем колко и да сме философи с тебе колко и да се мислим за умни парчета сме си гола вода и у прекият и у преносният смисъл на думата.Но продължавай да драскаш тез шофери са ми се отпуснали нещо и им е нужен дразнител да шавнат.
;) :D :D :D :D

Бриги Магнито

milenj

sasho2202

Не дразнете кандидат Международния шофьор,че ако дойде във ваща фирма "или ще се промените или ще метете улиците" ;D.
"Човек не трябва да живее в пепелта,а трябва да се възроди от нея" Ърнест Хемингуей

g_dandy

Учудващо малко хора са хванали в издънка!Сложете ръка на сърцето и кажете,че не превишавате скоростта,и то не само в Бг,както и че не правите много други нарушения!И така ще продължава да бъдеядокато ни принуждават 24-те часа да ги превърнем поне в 36.Ама добре,че не съм ТИР-аджия,а съм прост камионджия!

dino412

Цитат на: !na - Сряда, 25 Април, 2012, 06:47:55
Анкетата изглежда почти хумористично с някои от опциите.
И все пак, размерът на наказанията да се определя от доходите е нереалистично, защото поне в България все още доста хора са в сивия сектор на икономиката.
Хареса ми примера от Швейцария преди няколко месеца, където шведски джигит бе глобен колосална сума за превишена скорост, защото карал много скъп автомобил и глобите се определят въз основа на стойността на автомобила. По-справедливо ми се струва. Караш скъп автомобил, следователно имаш съответните доходи и глобата си е глоба, и усещаш болка в джоба.  ;)
Колежке тогава ще трябва по примера на НАП за големи данъкоплатци и към КАТ да открият отдел или как беше там за големи глобоплатци.
Лелеее измислих май и нова думичка.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

!na

Цитат на: dino412 - Сряда, 25 Април, 2012, 11:45:53
Колежке тогава ще трябва по примера на НАП за големи данъкоплатци и към КАТ да открият отдел или как беше там за големи глобоплатци.
Лелеее измислих май и нова думичка.

Не ги мисли, със сигурност няма да увиснат на бюджетната опашка, ами ще си избиват парите, че и отгоре ще носят.  ;)

Scania_and_Volvo

Както казвам аз е най-добре. Не е хубаво на човек да му се дава много свобода, защото почва да се извращава (говоря не само на пътя като шофьор). Здрав ред и дисциплина му е майката! Ще го напиша още един път. Здрав ред и дисциплина трябва навсякъде! Когато се въведе закон, при който при животозастрашаващи нарушения на пътя да се влиза директно в затвора, тогава касапницата няма да я има, нали? Да се поставят навсякъде камери, радари и зорко да се следи от КАТ навсякъде по пътя!
Ще караш ли с превишена скорост, когато знаеш, че директно отиваш в затвора - НЕ! Ще пиеш ли зад волана, когато знаеш, че те чака затвора - НЕ! Ето виждате ли, само тогава касапницата на пътя ще се сведе до най-възможният минимум! Едно време при Тодор Живков защо беше мирно и тихо - защото човека здраво държеше, със желязна ръка управляваше.
А "всеки да плаща според това колко скъпа кола кара" - това не мисля, че ще реши проблемите. Богатите тогава може да се изтарикатят и да си накупуват по-скромни коли, пак да не ги бъркат глобите и пак да нарушават закона, нали? Трябва да се създаде отдел и към КАТ, в който отдел да се знае всеки гражданин на републиката с какви доходи е, без значение каква кола кара! И глобите за бедни и за богати съответно да са максимално най-възможно високи, а не такива, които могат да си позволят да платят.
Но най-добре е както аз казвам - ЗАТВОР. Само тогава касапницата ще спре. В противен случай черната статистика ще продължава, страдание, отнети животи, разбити животи на близки... Ето сега като отида да си пусна радиото, сигурно пак ще съобщават за катастрофа някъде и за загинали...

http://www.youtube.com/watch?v=fdF2gqKHfsI
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

admin

Едно време при Тодор Живков се пиеше и се караше след това. Особено другарите много злоупотребяваха с това.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Scania_and_Volvo

Цитат на: admin - Сряда, 25 Април, 2012, 15:24:53
Едно време при Тодор Живков се пиеше и се караше след това. Особено другарите много злоупотребяваха с това.

Това за Тато го посочих с идеята, че тогава беше много по-здрав реда и дисциплината, имаше задруга между хората, спяхме на отключени врати вечер. А иначе и там са ставали нарушения.
Моята работа е да бъда добър и с чисто сърце и да обичам всеки като самия себе си.

dino412

Цитат на: Scania_and_Volvo - Сряда, 25 Април, 2012, 14:55:00
Както казвам аз е най-добре. Не е хубаво на човек да му се дава много свобода, защото почва да се извращава (говоря не само на пътя като шофьор). Здрав ред и дисциплина му е майката! Ще го напиша още един път. Здрав ред и дисциплина трябва навсякъде! Когато се въведе закон, при който при животозастрашаващи нарушения на пътя да се влиза директно в затвора, тогава касапницата няма да я има, нали? Да се поставят навсякъде камери, радари и зорко да се следи от КАТ навсякъде по пътя!
Ще караш ли с превишена скорост, когато знаеш, че директно отиваш в затвора - НЕ! Ще пиеш ли зад волана, когато знаеш, че те чака затвора - НЕ! Ето виждате ли, само тогава касапницата на пътя ще се сведе до най-възможният минимум! Едно време при Тодор Живков защо беше мирно и тихо - защото човека здраво държеше, със желязна ръка управляваше.
А "всеки да плаща според това колко скъпа кола кара" - това не мисля, че ще реши проблемите. Богатите тогава може да се изтарикатят и да си накупуват по-скромни коли, пак да не ги бъркат глобите и пак да нарушават закона, нали? Трябва да се създаде отдел и към КАТ, в който отдел да се знае всеки гражданин на републиката с какви доходи е, без значение каква кола кара! И глобите за бедни и за богати съответно да са максимално най-възможно високи, а не такива, които могат да си позволят да платят.
Но най-добре е както аз казвам - ЗАТВОР. Само тогава касапницата ще спре. В противен случай черната статистика ще продължава, страдание, отнети животи, разбити животи на близки... Ето сега като отида да си пусна радиото, сигурно пак ще съобщават за катастрофа някъде и за загинали...

Прятелю преди 20+ години и Аз мислех като Теб.Но като се зблъсках отблизо с корупцията бюрокрация и безхаберието на институцийте законите написани така че едни "дребни човечета" да страдат а "големите" да си живеят живота Си промених мисленето тотално.
Проумей и друго загинали по пътищата и извън тях е имало и пак ще има колкото и зловещо да звучи.Както по-назад писах това е СЪДБА ЧОВЕШКА.Мога да Ти дам хиляди примери. Дори и с Мой близък роднина който буквално размаза на времето една кола и излезе без драскотина.След година време при челен удар м/у две коли в който е имало общо 9 човека загиват на място само Той като пътник на предна дясна седалка и една жена от другата кола също пътник но на задната седалка.Другите 7 души м/у който и дете на 3 год.се отървават съвсем леко дори не са карани и в болницата.Това ако не е съдба здраве Му кажи.
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

abator

Цитат на: Scania_and_Volvo - Сряда, 25 Април, 2012, 14:55:00
...Здрав ред и дисциплина му е майката! Ще го напиша още един път. Здрав ред и дисциплина трябва навсякъде! ...

Пич, абсолютно съм съгласен с теб. Само, че ти предлагаш много половинчати мерки. Аз искам, всички професионални шофьори, хванати в нарушение, първо да бъдат зверски глобени, от там директно в затвора, после да бъдат разстреляни, а накрая останките да бъдат публично обесени, та да държи влага на тези дето още не са нарушили!!!

Всички професионални шофьори, дето все още се спотайват без нарушение, да бъдат веднага затворени и да се пускат на свобода след пълни медицински и психиатрични тестове, но за не повече от петнадесет часа. След това директно пак в кауша, защото иначе може да направят някое нарушение.

Казах !!!

dino412

Цитат на: abator - Сряда, 25 Април, 2012, 17:16:58
Пич, абсолютно съм съгласен с теб. Само, че ти предлагаш много половинчати мерки. Аз искам, всички професионални шофьори, хванати в нарушение, първо да бъдат зверски глобени, от там директно в затвора, после да бъдат разстреляни, а накрая останките да бъдат публично обесени, та да държи влага на тези дето още не са нарушили!!!

Всички професионални шофьори, дето все още се спотайват без нарушение, да бъдат веднага затворени и да се пускат на свобода след пълни медицински и психиатрични тестове, но за не повече от петнадесет часа. След това директно пак в кауша, защото иначе може да направят някое нарушение.

Казах !!!

Че то няма да остане кой да кара катафалката бре колега.

abator

Цитат на: dino412 - Сряда, 25 Април, 2012, 22:23:05
Че то няма да остане кой да кара катафалката бре колега.

Това са подробности. Важното е ред да има.  :)

Scania_and_Volvo

Цитат на: abator - Сряда, 25 Април, 2012, 17:16:58

Казах !!!

abator - Нищо не каза. Гавра. Ти се гавриш с написаното от мен и се подписваш с две ръце "ЗА" под това черната хроника да продължава. Ами моли се тогава да не попаднеш в нея. Аз също ще се моля за теб, както и за всички останали да не попадат в нея.
А това мое предложение е реално изпълнимо, но не е в интерес на държавата да го направи, защото както казах и е по-добре да си играе на глобички и човешко страдание и да смуче от данъкоплатеца, докато хората се трепят по най-касапски начин.

dino412 - Приятелю, сега ще ти обясня какво значи съдба или карма както още я наричат. Съдбата не е толкова елементарно нещо, каквото си мислиш.
Съдба е да се родиш инвалид или някъде по време на живота си да се разболееш от някаква тежка болест или да инвалидизираш по някакъв начин. Съдба е да оцелееш при земетресение, когато цялата сграда рухва и дефакто оцеляваш под отломките. Има и още други примери.
А това, че някой загинал в катастрофа е просто ЛОШ КЪСМЕТ за него. Ако стане самолетна катастрофа и всички загинат - това съдба ли е? НЕ! Катастрофата може да е причинена както от пилотска ГРЕШКА, така и от некадърна поддръжка на самолета от страна на наземния екип механици. Всичко това е ЧОВЕШКА ГРЕШКА, а не съдба. Заради човешка грешка пада целия самолет и загиват всички на място - факт. И мога да ти посоча безброй примери специално за самолетни катастрофи, защото редовно съм следял по телевизията такива сериали. Идентични са случаите с катастрофите с ППС. Някое говедо(извинявам се за израза) си позволило да кара с висока скорост и се удря в друго ППС. Това съдба ли е? НЕ. Грешката е на говедото, което отнема животи и на други хора. Човешка безотговорност. Или това, че някой катастрофирал по невнимание - ами да е внимавал!
Това, че някой загива в катастрофа, а друг не - зависи от много фактори.

Когато всеки е отговорен в деянията си и внимава какво върши на 100 процента, тогава се елиминира фактора човешка грешка. Затова самосъзнанието на всеки един от нас е много важно и не бива разбиранията за живота да се изчерпват до държава и правителство, ако разбирате за какво ви говоря.

Scania_and_Volvo