• Welcome to Форум на българските шофьори.

Преобразовател 24V-12V MAN-TGA

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Понеделник, 30 Април, 2012, 12:57:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ET VIT-93

Когато, препатил Ви шепне, защо не слушате,бре? 10 човека,направиха догадки само в шасито не го напътихте да дири колегата. Хайде,пак да направите опит да прочетете, какво Ви шепнах по-горе. След 32-ката, повече няма вграден преобразовател"24V-12V". Ако го има, предния шофьор го е боднал. Дано сега да сте разбрали, но се съмнявам, защото котка по гръб не пада.

ET VIT-93

vraykov

Цитат на: kron - Понеделник, 30 Април, 2012, 16:57:40
Колега на МАН тга,преобразуватела е зад радиото.Махаш панела с копчетата над радиото и той се вижда хванато е на кутията на парното.Няма бушон има автоматична защита ако даде на късо нещо,изключи ключ масата за 1мин и готово всичко си идва,на по старите тга-та влиза само един кабел вътре с обвивка,а на по новите има 2 букси с по 2 кабела кафяв и бял,откачаш ги за 1мин и като ги закачиш всичко идва карал сам 2004 ман там е а сега карам 2007г ман пак е зад радиото  ;)

Това с ключмасата при мен помогна - MAN TGA 18.400 2008. Мерси колега.

vraykov

Nachinaesht

Незнам какви ТГА-та карате, но при мен по средата на таблото, долу, ниско, точно срещу хладилника има две фабрични букси за 12V и 24V. Камиона е доста стар - 2001 г., XXL кабина.

Nachinaesht

Бялото капаче е 12V.

Люси

Някой може ли да ми каже МАН ТГХ 2010 г.дали има в кабината 12в на букса за запалка?

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Люси - Вторник, 17 Декември, 2013, 18:35:41
Някой може ли да ми каже МАН ТГХ 2010 г.дали има в кабината 12в на букса за запалка?

Няма! Аз ползвам от подвижна лампа на Жигула и съм сложил един разклонител тройка. По-удачно е, отколкото тези които продават.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Люси

А има ли въобще 12 в. в кабината и запалката24в.ли е?

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Люси - Вторник, 17 Декември, 2013, 18:59:37
А има ли въобще 12 в. в кабината и запалката 24в.ли е?

Да, бялото и пише 12 В до пътническата седалка. Запалката е 24 Волта.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Люси

А това "бялото" какво трябва да бъде,какъв му е накрайника,извинявай че питам като малоумен ама към средата на другия месец май ще ходя за такъв дръгел за да знам да съм подготвен,да си купувам инвертор 24/220 или ще стане играта и с този който имам но той е на 12в и какво приспособление трябва да си направя!!!

kron

Както е писал колегата Илчев накрайника е като на подвижната лампа на жигула,и скания има същите изходи за 12в.Продават такива накрайници на всякъде,хубавото при МАн е че като падне тока първо изключва преобразователя за 12в и остава ток да запалиш.Нямаш ядове да включваш инвертор за 220в.

Люси

Въобще не мога сега да се сетя какъв беше накрайника на тази подвижна лампа!!! ???

admin

Цитат на: Люси - Вторник, 17 Декември, 2013, 21:22:14
Въобще не мога сега да се сетя какъв беше накрайника на тази подвижна лампа!!! ???

Ето такава е лампата и това е накрайникът й.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Люси

Екстра,такова виждам за пръв път през живота си,къде може да открия такава букса и има ли някакво специфично име?

Rammbon

Цитат на: Nachinaesht - Сряда, 11 Юли, 2012, 14:21:32
Незнам какви ТГА-та карате, но при мен по средата на таблото, долу, ниско, точно срещу хладилника има две фабрични букси за 12V и 24V. Камиона е доста стар - 2001 г., XXL кабина.
На 12 V  товара/консумацията е максимум 150W, а на 24 v -  300W. В магазините за електроника продават такива букси по 1.50лв.

Люси

Аз продължавам да питам като малоумните,този накрайник не е ли като за обикновена запалка че днес го показвах в един магазин и момчето гледаше като бик У скоростна кутия!!

Люси