• Welcome to Форум на българските шофьори.

Закон за пушачите

Започната от DeDo Vi, Понеделник, 30 Април, 2012, 23:26:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Подкрепяте ли забраната за пушене на обществени места?

Да
20 (42.6%)
Не
25 (53.2%)
Безразличен съм
2 (4.3%)

Общ брой гласове: 46

ИванТ

Цитат на: !na - Вторник, 01 Май, 2012, 09:06:59
Пушач съм и разбира се мнението ми няма как да се приеме за обективно, но мисля че настоящата ситуация с частичната забрана е правилното решение.
Точно частичната забрана се провали като мярка, именно от самите пушачи и собственици на заведения или както в друга тема се споменават поговорки: "Каквото повикало, такова се обадило". Винаги ми е било интересно, защо пушачите предпочитат да изберат място в салона за непушачи, за да опонират на хората, които не пушат. И тук обикновено се намесват собствениците на заведения, които би следвало да отстранят човека с цигарата, но вместо това те насърчават поведението му, като на масата слагат пепелник. Според потребител на форума, дали подобно поведение има своя логически смисъл, въпреки че е масова практика?
Аз също подкрепям частичната забрана, тъй като смятам, че тя е в интерес и на двете страни, но явно болшинството пушачи и собственици на заведения не мислят така, затова и към момента гласувах за цялостната забрана.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

!na

ИванТ, настоящата частична забрана се проваля, защото не се спазва (т.е. хората я саботират) и няма контрол.
Но това не означава, че пълната забрана ще има по-голям успех.
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

!na

admin

Цитат на: !na - Вторник, 01 Май, 2012, 09:59:14
ИванТ, настоящата частична забрана се проваля, защото не се спазва (т.е. хората я саботират) и няма контрол.
Но това не означава, че пълната забрана ще има по-голям успех.

Ама май и ние не знаем какво искаме. Веднъж искаме забрана, после пък вече не ни харесва.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

!na

Цитат на: admin - Вторник, 01 Май, 2012, 10:07:47
Ама май и ние не знаем какво искаме. Веднъж искаме забрана, после пък вече не ни харесва.

Админе, тези които саботират забраната, не са сред радетелите й, вярвам знаеш.

admin

Цитат на: !na - Вторник, 01 Май, 2012, 10:11:06
Админе, тези които саботират забраната, не са сред радетелите й, вярвам знаеш.

Знам аз. Обаче да споделя един случай. Бях в едно заведение и в едната му част уж не се пушеше. Стана 22 часа и на всяка маса донесоха пепелници. За няма и 10 минути вътре стана като в подземна мина. Платих си сметката и си тръгнах. Точно заради това казвам, че нямам нищо против да има и заведения, в които да се пуши. Обаче да е ясно и точно написано на входа за какво става дума. И всеки да си прецени дали да влезе или да потърси друго място.

Mystang

Пуша по кутия на ден и съм против пушенето на общественни места.Даже в къщи има такава забрана от 7 години. ;D.Пуши се на балкона при затворена врата на стаята.Както и в колата. ;).Обаче в камиона пушим. :P.

admin

Цитат на: Mystang - Вторник, 01 Май, 2012, 12:28:11
Пуша по кутия на ден и съм против пушенето на общественни места.Даже в къщи има такава забрана от 7 години. ;D.Пуши се на балкона при затворена врата на стаята.Както и в колата. ;).Обаче в камиона пушим. :P.

И в къщи никога не се е пушило, дори и когато все още пушех. Намирам го за доста неприятно. Тютюневият дим има свойството да се наслагва навсякъде.

bad_kras

Фирма в Германия - декември.2011 год , на закрито помещение във самата фирма!   ;)
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

ivopifeca

Аз съм против забраната,много от заведенията ще фалират,примерно аз както съм пушач,как ще отида да пия някъде кафе без да запаля?Ами кръчмите...сичко,че стане на домашно и така :)

mylord56

Цитат на: !na - Вторник, 01 Май, 2012, 09:06:59
Против тоталната забрана съм.
Пушач съм и разбира се мнението ми няма как да се приеме за обективно, но мисля че настоящата ситуация с частичната забрана е правилното решение.
Ще приема тотална забрана единствено и само ако се забрани продажбата на тютюневи изделия.

Мнението ми съвпада с това. И аз съм отявлен пушач, но бих се съобразил.
Когато правя крачка назад, това не е повод да се радваш, човече - просто се засилвам !

!na

По темата - Андрей Слабаков обяви, че на 1 юни, когато влиза в сила забрана за пушене на обществени места, ще организира най-голямата стачка в историята. Ще искаме пълна забрана за производството и вноса на цигари.

Вижте разговора със Слабаков в студиото на ТВ7 http://tv7.bg/news/6257562.html
Обичам го този човек  :D

georgi87

Аз съм непушач и подкрепям забраната,но ако бях пушач щях да съм против нея.

DeDo Vi

Цитат на: bad_kras - Вторник, 01 Май, 2012, 13:22:58
Фирма в Германия - декември.2011 год , на закрито помещение във самата фирма!   ;)
Баце мисля, че се разбрахме в тази тема да не пишете за Германия, или други държави. Дай да видим ние какво мислим по въпроса, аре стига с тая Германия. Аз бях там когато въведоха забраната, и знам много добре какво стана. Немците не ме интересуват.

DeDo Vi

Цитат на: Mystang - Вторник, 01 Май, 2012, 12:28:11
Точно така, и аз съм забранил да се пуши в къщи, и аз не пуша вътре. А пуша по 3 кутии на ден. Там където се храним и спим не трябва да се пуши. От както въведох забрана за пушене вкъщи, когато съм си дома пуша по 1 кутия на ден, а когато съм на път в камиона мачкам по 3 кутии. Ето виждате че има положителна страна на забраната, икономия на средства. Така че помислете от тази стана на въпроса. Ако седите в едно заведение където не се пуши колко цигари ще спестите за 2 часа примерно.

bad_kras

Цитат на: DeDo Vi - Четвъртък, 03 Май, 2012, 15:23:59
Точно така, и аз съм забранил да се пуши в къщи, и аз не пуша вътре. А пуша по 3 кутии на ден. Там където се храним и спим не трябва да се пуши. От както въведох забрана за пушене вкъщи, когато съм си дома пуша по 1 кутия на ден, а когато съм на път в камиона мачкам по 3 кутии. Ето виждате че има положителна страна на забраната, икономия на средства. Така че помислете от тази стана на въпроса. Ако седите в едно заведение където не се пуши колко цигари ще спестите за 2 часа примерно.
И после ??? , айде да наваксаме ... ;D ;D ;D

bad_kras