• Welcome to Форум на българските шофьори.

Как се кара камион през лятото?

Започната от loshdancho, Понеделник, 30 Април, 2012, 23:35:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

DeDo Vi

Цитат на: loshdancho - Вторник, 01 Май, 2012, 00:34:50
И тая тема отиде в кенефа.
Некой да пусне водата.
Дане, уважавам те баце знаеш. Ама перефразирай темата, и може и да тръгне дискусия. Много добре те разбрахме какво искаш да кажеш, само че честно казано не ни пука много много. На всяка бензиностанция ни клатят така че сме свикнали.

DeDo Vi

loshdancho

Не, требва резервоара да го пече  на слънце....хахаха
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

DeDo Vi

Цитат на: loshdancho - Вторник, 01 Май, 2012, 00:41:04
Не, требва резервоара да го пече  на слънце....хахаха

Ааааааа, а аз се чудех защо резерваро на дръгело не е на кабината отгоре а е на сенка под душемето. Че си останем прост до край.

admin

Абе каква сутрин, каква вечер? Това с реотаните отдавна е в историята. Скоро нали сложих линк към "Темата на Нова" и там си обясниха как стават нещата. Директно на компютъра се манипулират показанията на колонката. Времената се менят, хората също. ;)
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

loshdancho

По Русия може да с топлят с нафтата от колонките вместо парно...знам ли?

DeDo Vi

Цитат на: loshdancho - Вторник, 01 Май, 2012, 01:13:57
По Русия може да с топлят с нафтата от колонките вместо парно...знам ли?
Админа е прав, от няколко години не топлят нафтата с раотани. Но все пак я топлят, и без раотани. Ако не вярвате, аз лично ще ви заведа на такава бензиностанция, на която нафтата се загрява и без раотан, и тази бензиностанция работи доста оборотно. Повечето софиянци я знаят тази бензиностанция обаче и представа си нямат, за какво става въпрос. Данчо също я знае. Човека който я направи бензиностанцията го познавам и знам какъв е гений в правенето на пари от въздуха. Админе не бъди толко наивен, Баце.

admin

Цитат на: DeDo Vi - Вторник, 01 Май, 2012, 01:27:55
Админа е прав, от няколко години не топлят нафтата с раотани. Но все пак я топлят, и без раотани. Ако не вярвате, аз лично ще ви заведа на такава бензиностанция, на която нафтата се загрява и без раотан, и тази бензиностанция работи доста оборотно. Повечето софиянци я знаят тази бензиностанция обаче и представа си нямат, за какво става въпрос. Данчо също я знае. Човека който я направи бензиностанцията го познавам и знам какъв е гений в правенето на пари от въздуха. Админе не бъди толко наивен, Баце.

Да не си е направил слънчеви колектори за затопляне на нафтата? :D
От началото на годината ме интересува само дали топлят метана. С нафтата приключих на този етап. Ето и линк към предаването.

http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=2169.0;msg=29925
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

DeDo Vi

Цитат на: admin - Вторник, 01 Май, 2012, 01:31:04
Да не си е направил слънчеви колектори за затопляне на нафтата? :D
От началото на годината ме интересува само дали топлят метана. С нафтата приключих на този етап. Ето и линк към предаването.

http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=2169.0;msg=29925
Баце метано не става да се топли, може да има БУММ.
Няма слънчеви колектори бре пич, нали знаеш че гениалноста е се изразява в простотата на идеята. Заповядай, и ще видиш. Данчо е минал 1000 пъти поне покрай тая бензиностанция (може и ти да си зареждал даже там) и никога не му е дошло на акъла че има температурна измама там. А е очевадно, но нали умните глави все по сложни формули се метат, та елементарното им убягва.

loshdancho

От ТЕЦ-а взимат пара  и направо ти подгряват двигателя.
Даже се радват на безплатна нафта, като прекалят с парата.

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Вторник, 01 Май, 2012, 01:44:54
От ТЕЦ-а взимат пара  и направо ти подгряват двигателя.
Даже се радват на безплатна нафта, като прекалят с парата.
Сори,че пак нахълтвам,ма туй за тема Смех требва да е ми се чини.

loshdancho

Добре де ...тия камиони С вградените подгреватели на нафтата в резервоарите, би трябвало да харчат по-малко?
Или примерно сипваш 500л.  подгряваш ги и после си продаваш или си в икономия?
Явно за това подгревателите се смятат за екстра......
Ха ето ти начин да си винаги в икономия.

Бриги Магнито

Хъмммммммм интересно,но тва първио месец,на вторио са ти намалили разхода и сака да си у преразход или да опъваш платно на кабината и да ловиш ветъро.
Ехххххххх икономисти,икономисти нема ви дойде бръмбар у главата .

loshdancho

Странно защо аз икономии нямам при 42/100 и при 31/100 все си е разход на камиона.
Всичко си зависи от атмосферните условия...явно и температурата на горивото е фактор....
Да ама има ведомствени бензиностанции с една цистерна опечена на слънце ....та за това ви казах от началото:
-Нафта се сипва сутрин.
Друг е въпроса , че после 3-4 литра на /тон изтичат през капачката или отдушника.

Бриги Магнито

Ми то не е само да ми я сипеш,требва и да се жужи ,сещаш ли се ,че тече кат ми дремеш.

За туй си турни мачта ,опни платно,турни превръзка на некое очо и вдигни черепо и костите и атака ,ни тече ни пълниш.Лятото става за таз работа,че зимата ,че ти мръзне флаго и не си е работа.

pumix

Цитат на: loshdancho - Вторник, 01 Май, 2012, 09:38:06
Странно защо аз икономии нямам при 42/100 и при 31/100 все си е разход на камиона.
Всичко си зависи от атмосферните условия...явно и температурата на горивото е фактор....
Да ама има ведомствени бензиностанции с една цистерна опечена на слънце ....та за това ви казах от началото:
-Нафта се сипва сутрин.
Друг е въпроса , че после 3-4 литра на /тон изтичат през капачката или отдушника.
В прървата фирма дет бачках беше така.Имаше ведомствена колонка от която зареждахме и ние,а цистерната я печеше слънцето,беше на открито на 3 метра вдигната.Обаче зимата къв чеп е,как я сипеш така гаснеш оти замръзне.Естествено това се получаваше от шефските далавери да сипват вода в нея,за да цакат хорицата дето си зареждат автомобилите там.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

pumix

На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!