• Welcome to Форум на българските шофьори.

Майстори зад волана

Започната от loshdancho, Понеделник, 07 Май, 2012, 23:06:06

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

R560

R560

redboy

rider777

Абе Цецо,,,, и ти си минал през "Старата школа" значи, а и Анимал добре е обяснил какво се правеше с ГАЗките за да вземеш С категория ,,,,,, то не бяха естакади, па разлято масло, па заледен път, па пясък по асфалта,,,,,  инструктора седи до теб с хронометъра па гледа километража да не би да караш бавно,,,,,,,,, сега как викаш играем си на Трък симулатора,,,,,,,,,,,,, гледаме малоумни клипчета качени от някой, който само и само да задържи паленето на следващата цигара държи камерата и снима ,,,, четем по шоферските форуми и аре станахме "Профита" ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

ANIMAL

инструктора седи до теб с хронометъра па гледа километража да не би да караш бавно,,,,,,

Не бе човек,до мен стоеше  бай Съби с вафла от обикновените в едната ръка,а в другата си държеше шамара ;D и въобще не се замисляше да го използва никога няма да го забравя,доста ми е палил врата
ЧОВЕКЪТ Е ЧОВЕК,КОГАТО Е НА ПЪТ

dino412

Райдер незнам за кви масла пясъци ледове и хронометри говориш?
Но питай някой който е карал преднаборната школа за шофьори във Видин що е полигон.Там асфалт няма.Кара се със ЗиЛ 130 и веселото идва когато завали дъжд.Имаш една наречено могилата там на изкачване виждаш само небето а на спускане само земята.Имаш колеен мост(две успоредни ж.п.траверси с ширината на следата на камиона и един метър трап отдолу) бомбена яма(на влизане на ЗиЛ-а почти закача предната броня на излизане се отлепят предните гуми от земята) ж.п. платформа без странични ограничения и качване назад на огледала странично на платформата под почти 90 градусов ъгъл.Има още доста но е дълго за писане.Общо 2.5км. За отличен трябва да го минеш за 5мин.и 20сек. при над 6мин. и 30сек. си скъсан под времето за отличен също си скъсан за не пазене на машината.   
Шофьор не се става шофьор се ражда. Колкото и да имаш желание не идва ли Ти отвътре не става...
Най-слабото място в софтуера на всички системи за безопасност на МПС-тата си остава софтуера на задкормилното устройство.

ANIMAL

Цитат на: dino412 - Сряда, 12 Октомври, 2016, 15:14:08
Райдер незнам за кви масла пясъци ледове и хронометри говориш?
Но питай някой който е карал преднаборната школа за шофьори във Видин що е полигон.Там асфалт няма.Кара се със ЗиЛ 130 и веселото идва когато завали дъжд.Имаш една наречено могилата там на изкачване виждаш само небето а на спускане само земята.Имаш колеен мост(две успоредни ж.п.траверси с ширината на следата на камиона и един метър трап отдолу) бомбена яма(на влизане на ЗиЛ-а почти закача предната броня на излизане се отлепят предните гуми от земята) ж.п. платформа без странични ограничения и качване назад на огледала странично на платформата под почти 90 градусов ъгъл.Има още доста но е дълго за писане.Общо 2.5км. За отличен трябва да го минеш за 5мин.и 20сек. при над 6мин. и 30сек. си скъсан под времето за отличен също си скъсан за не пазене на машината.   

Аааа това съм го карал със Зил 131 в казармата на полигона в Камен до Сливен,но първо пускаха цистерни с вода хубаво да олигавят,след тях пускаха танкистите и накрай нас.Финала беше най-добър-миенето на камиона ;D

цецодебел

Добре бе момци . Мислите ли че всички тия трудни неща са правени с мисълта (Да се изчанчи личния състав) или все пак са били полезни ?

Карам си нормално , вече съм ПЕНСИЯ

rider777

Абсолютно безполезни са бе брат,,,,,, седаш на Симулатора и за няколко часа си готов ,,,,,,,,,,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

цецодебел

Най се кефим, като почнат за се захласват че всички камиони във фирмата са автоматици !

Boroman21

Цецо кажи къде ръчката е по-добре от автомата при транспорта ?  А й , де ви е полезен опита от преди много години със ЗИЛ или "гъсок" из чукарете та ревете че новите шофери не са професионалисти.

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

Бриги Магнито

Цитат на: Boroman21 - Сряда, 12 Октомври, 2016, 19:39:59
Цецо кажи къде ръчката е по-добре от автомата при транспорта ?  А й , де ви е полезен опита от преди много години със ЗИЛ или "гъсок" из чукарете та ревете че новите шофери не са професионалисти.

Ми примерно на първото кръгово...

цецодебел

Цитат на: Boroman21 - Сряда, 12 Октомври, 2016, 19:39:59

Това може да ме пита който е карал и има намерение да кара  само по западните автостради :)
А ти ми кажи, как се излиза с празен прицеп и автомат от " ваничка" ?

ANIMAL

Един колега много ме кефи,че винаги тръгва на автомат и веднага обръща на ръчно-много гони разход и много се кефи,че винаги е 3-4 литра под другите.Но по заплатено всички едно вземат и си мисля,че тва е за чесане на собствено его

rider777

Аз също през повечето време съм на мануал.

hgv_driver

Все повече започвам да си мисля, че смисъла на този форум е да се мерим кой е по-голям.

hgv_driver