• Welcome to Форум на българските шофьори.

Съвети за начинаещ международен шофьор

Започната от kickerlike, Петък, 11 Март, 2011, 19:05:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Цитат на: Stanray - Сряда, 18 Април, 2012, 12:43:44
И аз съм новобранец, търся си работа и чета форумите за да трупам опит и знания :), доколкото е възможно по този начин.
А въобще възможно ли е по този начин ,в смисъл седиш четеш,четеш и като не можеш примерно да си го представиш ,защото не си го виждал,какво се случва?
Иначе май като четеш ,четеш ти се набие нещо и в подходящият момент ти е от помощ.

Бриги Магнито

ivopifeca

Цитат на: Бриги Бичкията - Събота, 03 Август, 2013, 17:21:17
А въобще възможно ли е по този начин ,в смисъл седиш четеш,четеш и като не можеш примерно да си го представиш ,защото не си го виждал,какво се случва?
Иначе май като четеш ,четеш ти се набие нещо и в подходящият момент ти е от помощ.

Ми мое и да му е от помощ се нещо на човека ???Дали се не е от кяр?Когато нещо не си го виждал,а само си чувал за него разни работи,пак си е нещо...или?

ivopifeca

Бриги Магнито

Цитат на: ivopifeca - Събота, 03 Август, 2013, 19:50:27
Ми мое и да му е от помощ се нещо на човека ???Дали се не е от кяр?Когато нещо не си го виждал,а само си чувал за него разни работи,пак си е нещо...или?
Спор няма,ма мисълта ми беше ако съм го писал аз и даже и врачките не могат да го разгадаят или пък драснато ма не виждано и как се халюционира ,та да е от файда.
Бе с две думи от четене тука шофер мое ли се стане?

ИванТ

Отговорът на Вашия въпрос е не, но споделените тук знания, умения и информация от по-опитните в бранша със сигурност ще са от полза за всеки начинаещ.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ivopifeca

Бе с две три думи може и да се получи нещо,но само ако четеш това което е значимо...тоест ако можеш да разумеш на най-болийе теме :)

Т.Бочев

Колеги здравейте на всички. Казвам се Тихомир от Плевен и аз съм начинаещ шофьор и в понеделник тръгвам за Европа. Освен горе посочените съвети други бихте ли ми дали? Първият курс ще ми е на двойка с опитен шофьор а ако е рекъл Господ на втория вече почвам сам вътрешно в Европа. Успех пожелавам на всички колеги и мн безаварийни километри. Моята мечта се сбъдна. :))))))))))

gushaneca

Здравейте имам имам няколко въпроса прочетох няколко такива теми за начинаещите шофьори тъй като и аз съм един от тях но не открих проблем като моя.А той е че наскоро взех професионална книжка и ми предстои заминаване към Германия но моят пуст късмет прави така че винаги да ми е трудно.И аз имах проблем с намирането на работа понеже съм млад имам малко опит по държавите но с платформи B+E и с коли справям се с камионите но съм малко притеснен за документацията и някои други тънкости които водят до солените глоби в западните държави.Та с моя голям късмет ме пращат на първи курс сам.Ще съм много благодарен за всеки съвет.

Също така се чудех дали въпроса ми е за нова тема?
Все пак едва ли ще съм само аз с този проблем.
Благодаря предварително на всеки отзовал се.

navara

Документацията,е един хвърчашт лист CMR в 3 копия.Два за теб и един за клиента.На него е написан товарен адрес,разтоватен адрес,вид брой палети и килограми на багажа,регистрационните номера на композицията, печат и подпис на изпращача,твоя печат и подпис,и накрая след разтоварването ще ти сложат печат и подпис на клиента.Като тръгваш от България направи една снимка на документа да си имаш в телефона,Ако ти се наложи сам да си го попълваш да знаеш кое къде се пише.Понякога дават и някоя друга  фактура.И в Германция спазвай знаците,не говори по телефона в движение,не се занимавай с друго по време на движение и неписано правило е че след 17.00 е почти невъзможна мисия да си намериш паркинг място.Всичко е претъпкано,прави си сметката от рано.В другите държави тия работи по може да ги правиш,там контрола не е толкова засилен.

gushaneca

Мерси много колега.
А някоя подробност (клопка) относно граници,винетки,пътни такси или нещо от сорта, че аз незнам има ли Toll-collect машинка?
А при пълен паркинг и изтекло време или поне да недостига за да се стигне до следващия какво е решението?Ще изчакам докато свърши и ще се моля през това време някой да си тръгне, което е  малко вероятно.Вие какво правите в такива случай?

admin

Цитат на: gushaneca - Сряда, 06 Април, 2016, 20:09:39
Мерси много колега.
А някоя подробност (клопка) относно граници,винетки,пътни такси или нещо от сорта, че аз незнам има ли Toll-collect машинка?
А при пълен паркинг и изтекло време или поне да недостига за да се стигне до следващия какво е решението?Ще изчакам докато свърши и ще се моля през това време някой да си тръгне, което е  малко вероятно.Вие какво правите в такива случай?

Правиш си сметките предварително и си намираш паркинг преди да са свършили часовете за каране.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

gushaneca

Мхмм разбрах те, мерси за отговора.

А относно тази част...
Цитат на: gushaneca - Сряда, 06 Април, 2016, 20:09:39

admin

Задължително си вадиш тол-колект за Германия преди да влезеш. Във всяка държава, с която граничат има близо до границата терминали.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

gushaneca

А някъде по темите четох за някакви такси в Унгария на бензиностанция МОЛЛ мисля че беше има ли такова нещо в момента? Все пак и темите бяха от преди 3-4 години. Или ако има нещо подобно някъдеще се радвам много да споделите.

micyri

Цитат на: gushaneca - Четвъртък, 07 Април, 2016, 00:49:37
А някъде по темите четох за някакви такси в Унгария на бензиностанция МОЛЛ мисля че беше има ли такова нещо в момента? Все пак и темите бяха от преди 3-4 години. Или ако има нещо подобно някъдеще се радвам много да споделите.
На влизане в Унгария на границата на някоя спедиция се купува винетка(електронна е).
Препоръчвам ти там защото има много бг колеги който ще ти покажат как става.

Бриги Магнито

Цитат на: gushaneca - Четвъртък, 07 Април, 2016, 00:49:37
Баце Унгария е като Германия,трябва ти тикет и този тикет ти  трябва  на момента в който им стъпваш на територията,а не след това.
Спазваш си маршрута и грижи нямаш
Ако ти се ходи по Кескини мескини и прочее е редно да си ги сложиш като междинни точки в тикета иначе гориш .
Тъй като унгарците не тачат мноо мноо ДКВ картите се налага на границите да вадиш тикет до МОЛ или Шел бензинджийници с пара а там друг който да платиш с карта.

Единственната клопка по граници,която знам е ,на влизане от Полша в Словакия на Барвинек(Свидник) където ако ти се налага закупуване или зареждане на словашка машинка е необходимо спиране на платен паркинг,спирането на друго място около единственият пункт за зареждане излиза около 50евра глоба

Бриги Магнито