• Welcome to Форум на българските шофьори.

Съвети за начинаещ международен шофьор

Започната от kickerlike, Петък, 11 Март, 2011, 19:05:40

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Цитат на: micyri - Четвъртък, 07 Април, 2016, 10:17:25
На влизане в Унгария на границата на някоя спедиция се купува винетка(електронна е).
Препоръчвам ти там защото има много бг колеги който ще ти покажат как става.
:D :D Не му препоръчвай а му кажи само там,мита че до МОЛ-а или старите каси може без излиза по 550 евра

Бриги Магнито

Rammbon

Цитат на: Бриги Бичкията - Четвъртък, 07 Април, 2016, 10:27:29
:D :D Не му препоръчвай а му кажи само там,мита че до МОЛ-а или старите каси може без излиза по 550 евра
Старите каси вече ги няма, макар, че са поставили светещи табели, заблудените още се навират там да ги търсят.

Rammbon

славее

Аз след 17ч в Германия търса само индустриални зони.Оня ден рекорд на А4 ` 350км след 22ч спирах на всеки един паркинг а те са през 10-15км никакво место даже и входовете към паркингите запушени.И накрая в 5ч паркирах и то пак на пътя не в паркинга.
На тикета за толколект гледай има време до кога важи,сторнира се ако ти изтича времето.Маршута спазваш,всяко отклонение е по 35е след снимката.Колани на всичко искат/мене са ме карали да слагам колан на 10л бидонче което си е на пале вързано и ремарке с капаци.

ivopifeca

Rammbon

http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=5567.0
Ето тук бях описал ка се минава безболезнено ...
А за паркиране по Гермнания, още към 14:30 ч местата почват да се ограничават . Почват да се освобождават след 4 ч сутринта. Аз също използвам индустриалните зони или улички близо до хипермаркети Real, Obi, Billa, Penny, Lidl, Aldi и др, но все пак предпочитам автохофите. До сега съм нямал ядове,да ми режат брезента или да отварят резервоарите, ама и като заспа, нищо не чувам, а и не ме интересува. Шефа има застраховки и GPS-a за бързо намаляне на нивото на горивото на всеки камион и е свързан и към телефона на шофьора. Ако има наличие на взлом и телефона на шофьора получава СМС, камбанка за събуждане.
А , и имам едни заключалки на вратите, монтират се от вътрешната страна и така се заключвам. Дори и да ме напръскат с газ, немогат да ми отворят вратите, трябва да ми разбият стъклата, но тогава ще ги посрещна с дебелото бойно дърво, подготвено за такива случаи.

сико

Здравейте ,казвам  се Свилен и аз като колегата съм новобранка .да не отварям нова тема ,се записвам в тази.

LKW

Цитат на: Rammbon - Четвъртък, 07 Април, 2016, 10:51:11
Старите каси вече ги няма, макар, че са поставили светещи табели, заблудените още се навират там да ги търсят.

Рамбоне ка така са ги манаааали ти а каси , я минах има нема преди 12 часа там си беа.
Славе тия 35 евро немците по пощата ли ги събират или с наложен платеж?Ти такива 35евро плащал ли си или си чул?
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

gushaneca

Цитат на: ivopifeca - Петък, 08 Април, 2016, 21:14:26
Гушанеца...Замфировлия ли означава?

Да това е от старото име на селото

сико

колеги ,да попитам и аз ,взех си инвертор 300 вата, навигация ,другия месец електрическо одеало и газово котлонче мисля към 5 литрово .има ли нещо друго което да добавя към списъка ?

LKW

Цитат на: сико - Понеделник, 11 Април, 2016, 20:52:01
колеги ,да попитам и аз ,взех си инвертор 300 вата, навигация ,другия месец електрическо одеало и газово котлонче мисля към 5 литрово .има ли нещо друго което да добавя към списъка ?

Сибир вътрешно ли ще караш с това електрическо одеало или и ти като един субект тука си решил да пестиш от печка?А ,към списъка си добави и атласи освен навигация.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

сико

Цитат на: LKW - Понеделник, 11 Април, 2016, 22:34:30
Сибир вътрешно ли ще караш с това електрическо одеало или и ти като един субект тука си решил да пестиш от печка?А ,към списъка си добави и атласи освен навигация.

одеяла мисля да е резервен вариант ,че знам ли с моя късмет ,хахха .аталисите мисля на място да се вземат.навито едното и-го другата  "резервна" на гугъл мапса.с гугъла в момента съм много доволен.адреси в ромски махали и подобни ме изкарва пред къщата,кофтито  няма  за камион ,поне за момента.

ivopifeca

SOLAR

Ще посъветвам започващите работа да задават първоначално 2 въпроса:
1. СПАЗВАТЕ ЛИ РЕГЛАМЕНТА ? Всички отговарят ДА !
2. КАК СТАВА ЗАПЛАЩАНЕТО ? При отговор в схема НА КИЛОМЕТЪР, то моя извод е, че след като фирмата прави едно нарушение на Регламента, то тя ще поиска и други нарушения. Затова трябва да се внимава с такива фирми.
Накрая всеки сам решава дали да постави "главата в торбата".

п.п.
Дублирам част от друга публикация, но това е за тази тема.

ЛЕКИ ПЪТИЩА !

Boroman21

Зависи , ако си в позицията на новобранец и нема паре за цигаре то тоя въпрос не е много удачен . По скоро трябва да се пита за парите щот там е голямата хурка , па после за регламента.
Тия въпроси Солар може да ги зададем хората с опит .

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk

ivopifeca

Цитат на: Boroman21 - Четвъртък, 14 Април, 2016, 20:54:20
Зависи , ако си в позицията на новобранец и нема паре за цигаре то тоя въпрос не е много удачен . По скоро трябва да се пита за парите щот там е голямата хурка , па после за регламента.
Тия въпроси Солар може да ги зададем хората с опит .

Sent from my Lenovo Z2 using Tapatalk
Абе опитния,парата за един и същи труд,по регламент за опитомени като тебе е същата,като и за хора без опитомение,но неопитомените требва да нарушават ли,и понеже немат паре за цигаре,требва да се обърнат некъде ли?

ivopifeca