• Welcome to Форум на българските шофьори.

Съвети за начинаещ международен шофьор

Започната от kickerlike, Петък, 11 Март, 2011, 19:05:40

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

Дамян Йончев

Цитат на: tirtonev - Вторник, 10 Януари, 2012, 13:40:09
В ,,Сима",е табу за пари,но успех ;) ;) ;)

Каквото стане!
Който крадат ги ебават яко а които не пипат взимат но не като преди вече по малко дават.

Дамян Йончев

Boroman21

Boroman21

Дамян Йончев

Цитат на: Boroman21 - Вторник, 10 Януари, 2012, 15:11:41
Колите не са ли малко особен товар ;D Успех

Не малко ами доста бих казал :) трябва да се вардят. да се претягат коланите като се вържат. Ама като нямам избор какво да правя кара ми се :) та откачам направо.

Boroman21

Да направиш някоя пила на някое мършаво БМВ или Мерджанче ;D

Дамян Йончев

Цитат на: Boroman21 - Вторник, 10 Януари, 2012, 17:29:40
Да направиш някоя пила на някое мършаво БМВ или Мерджанче ;D

и после трябва да си правя нож за гърлото хаха  :D

borgir1111

Тъй като и на мен ми предстой скоро да започна да обикалям Европа,може ли да ми кажете кой пътен атлас е най-подробен и най-добър(не става въпрос за GPS , а за хартиена карта). В нета намерих няколко:

miroslav

Най добре е да имаш на всяка държава където отиваш.Така ще имаш повече информация.Има атласи за камион в който има по подробна информация.
Не всичко е пари,но всичко е с пари

georgi87

Аз бих ти казал да си купуваш карти и атласи за дадена държава от самата държава,разлика има в цената но си заслужава.

admin

В случай, че имаш лаптоп бих ти препоръчал да си инсталираш няколко програми. Уверявам те, че спрямо хартиените карти са много по-добър вариант.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Trucker_Boy

Цитат на: admin - Вторник, 17 Април, 2012, 18:46:29
В случай, че имаш лаптоп бих ти препоръчал да си инсталираш няколко програми. Уверявам те, че спрямо хартиените карти са много по-добър вариант.

Може и да са, но при кражба, липса на ток или дори повреда в лаптопа какво прави той ?
Най-хубаво си е да имаш от всичко както каза колегата по-горе вземи си и карти и атласи ако имаш възможност мобилна навигацията и такава на лаптопа.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Don_Bazilio

Цитат на: Trucker_Boy - Вторник, 17 Април, 2012, 18:50:10
Може и да са, но при кражба, липса на ток или дори повреда в лаптопа какво прави той ?
Най-хубаво си е да имаш от всичко както каза колегата по-горе вземи си и карти и атласи ако имаш възможност мобилна навигацията и такава на лаптопа.

По твоята логика трябва да мислиш какво ще стане, ако излееш(без да искаш, разбира се) притоплената шкембе-чорба върху картите. А за съвета,който даваш, си прав: да имаш от всичко, защото на къра дюкяни няма! Аз така съм направил - от всичко имам...

Trucker_Boy

Цитат на: Don_Bazilio - Вторник, 17 Април, 2012, 19:52:41
По твоята логика трябва да мислиш какво ще стане, ако излееш(без да искаш, разбира се) притоплената шкембе-чорба върху картите. А за съвета,който даваш, си прав: да имаш от всичко, защото на къра дюкяни няма! Аз така съм направил - от всичко имам...

Беше хубав пример с шкембето.  ;D
Но малко нереален защото май никой не се храни върху карти,атласи и документи.
А нова карта и атлас можеш да си вземеш от почти всяка бензиностанция.
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

Joro

Аз от атласи съм доволен, от Марко Поло и тези на Мишлен, подробни са много.

Мишелин - Мишлен

Stanray

Някой може ли да даде адрес или наименование на програма за навигация за лаптоп. И аз съм новобранец, търся си работа и чета форумите за да трупам опит и знания :), доколкото е възможно по този начин.Но да си информиран винаги е нещо. 

admin

Цитат на: Stanray - Сряда, 18 Април, 2012, 12:43:44
Някой може ли да даде адрес или наименование на програма за навигация за лаптоп. И аз съм новобранец, търся си работа и чета форумите за да трупам опит и знания :), доколкото е възможно по този начин.Но да си информиран винаги е нещо. 

Чети тук.
http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=1290.0

admin