• Welcome to Форум на българските шофьори.

Документи за международен шофьор

Започната от ivelin21, Вторник, 15 Май, 2012, 14:18:20

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivelin21

Здравейте на всички, нов съм в този форум, може би ще стана бъдещ шофьор, живот и здраве. :) Моля някой, да ми отговори на въпроса и дано да не съм объркал раздела поздрави.

ivelin21

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

abator

Принципно доста е писано из форума за необходимите документи, но заглавието на темата е добро. Предлагам да се премести темата във "Важни теми" и в бъдеще да се насочват колегите там.

За да станеш международен шофьор се изискват следните документи:

Освен изброените документи се изисква и стаж. Това е така, защото работата е доста специфична и незнанието на някои неща, може да доведе до солени глоби, както за фирмата, така и за водача.

Можеш да погледнеш и темата за полезни документи.

----------
Не знам защо си решил да ставаш международен шофьор, но съм длъжен да ти кажа някои неща. Не си мисли, че ще си намериш лесно работа, не само като международен, а изобщо като шофьор на тежкотоварен автомобил. Ако няма кой да ти помогне ще се наложи да поработиш от няколко месеца до няколко години за измислени фирми, с измислено заплащане и много нарушения. Сам си прецени дали си заслужава.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: ivelin21 - Вторник, 15 Май, 2012, 14:18:20
Здравейте на всички, нов съм в този форум, може би ще стана бъдещ шофьор, живот и здраве. :) Моля някой, да ми отговори на въпроса и дано да не съм объркал раздела поздрави.

Ако наблегнем на "Документи за международен шофьор", по различното е международен паспорт и "европейска здравна осигурителна карта" (искат го предимно в Унгария, а може би, да може да помогне при лечение). Паспорт, в страни извън ЕС, но и Сърбия, Хърватска става с лична карта.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

ivelin21

abator благодаря ти много за изчерпателния отговор само не ми е ясно дигиталната карта отделно ли се издава или като имаш Ц+Е примерно ти я дават и това за професионалната компетентност не го разбрах sorry но всичко е непознато за мен ще съм благодарен ако някои ми обясни :)
???

SEMPER

Дигиталната карта се издава от джедаите - отиваш с книжката в техния кораб майка и с над 100 лева в джоба

Професионалната компетентност е курс с изпит, попитай най добре инструктор къде ще ти е най близо.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

ivelin21

джедайте имаш предвид полицаите ли ? ;D ;)

SEMPER

Не - ИААА - известни повече като ДАИ в близкото минало
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

ivelin21

Сега вече разбрах сложна работа е ама няма начин благодаря за отговорите ви :)

ivelin21