• Welcome to Форум на българските шофьори.

Документи, при извеждане на деца в чужбина

Започната от МИНКО ИЛЧЕВ, Вторник, 15 Май, 2012, 15:09:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Люси - Събота, 18 Май, 2013, 20:25:01
Аз вадих скоро на детето паспорт и 2 седмици след подаването в нас пристигна призовка директно на името на детето ми да се яви в определен ден и час в приемната на кварталния макар че правилния вариант е кварталния да дойде на адреса на който живее детето!!!

Това ще рече, че сам си подал документите, без майката? И какви бяха? И има ли значение семейното положение при което е родено детето?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.

MagnuM

В началото на месец Април изваждах пълномощно. Цената е 21 лева. Моето пълномощно е без срочно (тоест важи да навършване на 18 години) и мога да напускам страна с който искам( стига само да има навършени 18 години). Копие от пълномощно ми търсят само на излизате от България. Веднъж ми търсеха на границата из гръцко (ГКПП Илинден) направиха проблем при проверка искаха оригинала, за щастие го носех... А на прибиране в България на никой не му пука (става въпрос за ГКПП Кулата) даже само през прозореца го показахме и ни махнаха да тръгваме директно (може би защото бяхме само по влекач).
Препоръчвам ви задължително да носите оригинала на пълномощното както и копия горе долу за всяка граница по 2 (аз така си ги сметнах).
;) Не е важно за къде пътуваш, важно е да си на пътя ;)
Новата страница на Българските шофьори!
https://www.facebook.com/pages/Bulgarian-TrucksDrivers/435921919851057

MagnuM

Люси

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Събота, 18 Май, 2013, 21:32:15
     Това ще рече, че сам си подал документите, без майката? И какви бяха? И има ли значение семейното положение при което е родено детето?
При подаване на документите в районното бяхме заедно с жена ми,само един родител не може да извади паспорт на детето!!

MagnuM

Въпрос с повишена трудност...
Нямам 18г. а искам да вляза в страна, която не  е член на ЕС (да бъдем точни Украйна). За да няма проблем какви документи ми трябват, освен пълномощно от родителите ми и паспорт. Казаха ми, че ще има проблем на границата с Украйна, но какъв ???
Благодаря на отзовалите се!

MagnuM

Цитат на: MagnuM - Сряда, 09 Октомври, 2013, 21:28:28
Въпрос с повишена трудност...
Нямам 18г. а искам да вляза в страна, която не  е член на ЕС (да бъдем точни Украйна). За да няма проблем какви документи ми трябват, освен пълномощно от родителите ми и паспорт. Казаха ми, че ще има проблем на границата с Украйна, но какъв ???
Благодаря на отзовалите се!
Никой ли не знае ::) ???

v1977

Привет колеги!
Днес правих едно бързо служебно пътуване до Гърция. Направи ми впечетление един колега със хенгер,беше качил дете(сигурно неговото де). Та въпроса ми е как стои въпроса със децата в кабината? Това детенце според мен не беше на повече от 10 годинки. Напримерно лятото може ли да направи човек една ескурзия на дедето си 5-ти клас до някоя близка релация напримерно Гърция или Румъния......

Благодаря!

MagnuM

Ако няма детето 14 години навършени е нужен паспорт + пълномощно от родител/родителите, че позволяват детето на напуска границите на Р. България.
Ако има навършени 14 години ти трябва само да има извадена лична карта + пълномощно от родител/родителите, че позволяват детето на напуска границите на Р. България.  :)

v1977

Благодаря колега за отговора.
На мен ми е интересно зад граница не правят ли плоблеми,че в кабината има дете под 14 години. Моя малкия душа дава да го кача в кабината на самосвала и после нема сваляне от там ;D. Почват едни пазърлъци едни залъгвания. До сега когато съм го возил не съм имал ядове с джедайте,ама за на вън.....

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: v1977 - Понеделник, 18 Ноември, 2013, 22:05:31
... Направи ми впечетление един колега със хенгер,беше качил дете(сигурно неговото де). Та въпроса ми е как стои въпроса със децата в кабината? Това детенце според мен не беше на повече от 10 годинки. Напримерно лятото може ли да направи човек една ескурзия на дедето си 5-ти клас до някоя близка релация напримерно Гърция или Румъния......

Цитат на: v1977 - Понеделник, 18 Ноември, 2013, 23:23:56
На мен ми е интересно зад граница не правят ли плоблеми,че в кабината има дете под 14 години.

Откъде тези 14 години?

Средния ми син преди 2 години беше на 7, а изглеждаш като 5 годишен. Тогава пътувах Франция и Германия и никъде не са ми правили забележка.
     Обаче в някои фирми не пускат. Някаква в Германия, ама го оставиха в стая с телевизор, сокове, моливи за рисуване. В Търговище, Румъния до митницата товарих железа. Казаха че не може с дете, а там се чака по 8-10 часа - леко малоумни. Скрих го на леглото. Троян завод Лесопласт, миналото лято само оттам товарих. В началото с уговорки влизаше ( единия). Един път отидох средния и големия. И не ги пуснаха. Ходих да говоря с директора и му казах, че отсъствам по много и е нормално да съм с децата, когато съм в България. Не само не прояви разбиране, а и издаде заповед никакви външни лица да не влизат.

В Румъния, може по 4-5 да се возят в кабината.

Ако возиш АДР, тогава принципно нямаш право да возиш пътници!

v1977

Благодаря за тачния отговор колега! За 14-те години може и да бъркам,ама нали по едно време имаше забрана за лица под 14 години на предната седалка т.к не ги хвакал колана?! Знам ли отдавна карах "В" тогава имаше такова нещо.Може би съм се заблудил. Щом няма ядове за дечицата по пътищата това е добре.
Благодаря още веднъж!

v1977