• Welcome to Форум на българските шофьори.

Нови пътни листа

Започната от bo4a, Неделя, 13 Март, 2011, 18:59:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Бриги Магнито

Цитат на: kiril_lz - Неделя, 18 Септември, 2011, 20:39:54
Здравейте. Може ли някой да ми каже със сигурност какво попълва шофьора на пътния лист или да ми пратите попълнен лист? Благодаря ви.

Причина за редакция: Забранено е писането с изцяло главни букви!
Баце то там си пише кво се попълва,но в общи линии се пише марка и модел на МПС-то,две имена на шофера,фамилия и подпис на шофера в графа приел МПС-то,номер на МПС-то,час и дата на излизане от гаража,начален съответно после краен километраж,и отзад ако е от големия модел пишеш фамилия ,откъде и закъде ше се возиш,дата и час на тръгване и пристигане .
Те такива ми ти работи.

Бриги Магнито

kiril_lz

Здравейте карам бус над3,5т.Искам да ви попитам какво се попълва от шофьора в пътния лист,(на издал пътния лист)кое име се пише на шофьора или на шефа и какви документи трябва да имам при проверка на ДАИ? Благодаря ви.

kiril_lz

loshdancho

На издал пътния лист  се пише името на  управителя на фирмата с подпис от него!!
Но на пътя няма как да се провери истинността на написаното....   ;)
Печат от фирмата!  Адрес и булстат
Трябва да имаш печат от доктор!!  общо състояние добро проба за алкохол -0
Име и подпис на механик.
Име и подпис на - Приел съм  автомобила технически изправен....(по този начин  си вкарваме  автогол при  определени ситуации).
Дата ,час  на излизане от гаража... (тука ако сбъркаш и ДАЙ е квалифициран да засече  времето на тръгване  може да хванеш 2-ро място макар, че това не се гледа много).
Начален километраж ( важи горната опасност да се направи сверка с  тахото макар,че и това не се гледа).
В графа  вид на превоза се пише  едно от изброените най-долу с дребни букви( превоз на товари.....).
Срещу него се пише номер на документа(товарителница номер....)
Отзад на гърба маршрут от -до почивка време ....
Имена се пишат само когато  са двама шофьори

товарителница обезателно с придружаваш документ (износна бележка фактура ,стокова разписка или друг док.за товара ),

Друго за което се заяждат  е трудов договор  ,трябва да го носиш с теб.

Също:
лицензи ,талони, застраховки  прегледи, винетки, протокол за тахографа, договор за наем  ако работиш с чужд лиценз(там нещата са малко по-сложни с печатите  и  трудовия договор )
Общо взето за това се сещам , ако има някой може да допълни няма лошо .

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

antoniyu

Аз доколкото знам ДАЙ нямат право вече да проверяват пътен лист освен ако не се извършва "превоз за собствена сметка".
Преди 2год. са ме спирали в София и са искали пътен лист аз не им дадох,просто им казах,че не попълваме такъв по време на път,а след като се приберем.Нямах проблем за това.
Сега ако е излезнал и друг закон.
цигарените кутии?
А защо няма снимки на гладуващи деца върху опаковките на McDonald's?
Защо няма снимки на измъчвани животни върху опаковките на козметични продукти?Защо не поставят снимки на жертви на пияни шофьори,върху бутилките с алкохол ?Защо да няма снимки на нечестни и крадливи политици.

loshdancho

Когато си CMR пътен лист не се попълва ,може би за това си минал... 

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Сряда, 21 Септември, 2011, 14:26:30
Когато си CMR пътен лист не се попълва ,може би за това си минал... 
Не съм много компетенция ,но CMR си е товарителница със по-солидна застраховчица и нищо повече,тоест ако си с БГ регистрация гусин джадая може да ти търси пътен лист независимо с CMR или товарителница си,защото по наредба вече се изисква пътен лист,случайно ако служителя не е в час може да се засрами от невежество и да минете с CMR,но силно ме съмнява .
Илийка тва е било преди 2 години,пробвай сега да минеш без пътен лист из района на Софийското джедай .

loshdancho

Миналата година ме спираха за това и след обяснение разбрах - когато се извършва международен превоз CMR доказва това, не се изисква пътен лист (нали сме европейци и важат европейските изисквания и закони, никъде не съм видял европейски пътен лист ).От което следва това заключение  в BG  с товарителница  -с пътен лист.

Бриги Магнито

:D Е жив и здрав перкай си как искаш,само че ако не ме лъже памета наредбата е от март месец тази година,но как и да е.Само ше замола некой ако го изтества и става да свирка да пишем CMR вместо товарителница,че нещо мноо писар станах.

loshdancho

Дай тая наредба да я видим. :)
На ЧМР ако помниш се пише страна и адрес  износител и страна и адрес получател.
Между другото  пускал съм   ЧМР-та за вътрешен превоз (бяха ми свършили товарителниците и нямах никакъв проблем)

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Сряда, 21 Септември, 2011, 17:11:56
Дай тая наредба да я видим. :)
На ЧМР ако помниш се пише страна и адрес  износител и страна и адрес получател.
Между другото  пускал съм   ЧМР-та за вътрешен превоз (бяха ми свършили товарителниците и нямах никакъв проблем)
Mисля наредба 33 да беше бе тази за пътните листа и лицензите дето сменят не че съм я чел де.
Анджък момко CMR може да е и BG-BG  не са само за международен транспорт стават за навсякъде тва не е TIRCARNET а CMR и ако е истина,че не трябва за тях пътен лист е бацета,ша си маам с CMR .

loshdancho

Нещо не може да се разберем...
Ако пускаш чмр за бг как ще напишеш страна получател извън бг ?? и мислиш ли че Джедайте няма да го видят ,отделно от това имаш Invoice фактура  сертификат за произход и  темподобни глупости все на други езици.
Та става дума за това Представи си ,че те спре джадая и ти поиска товарителница и пътен лист!!  А ти му показваш чмр и му казваш ,че си за износ  а той те пита за фактура и ти му даваш .....българска....???? Трябва да е много смотан...

Бриги Магнито

Баце те тука мислим си леко у грешка CMR си драскаш едно да кажем Пловдив -София,което е все едно Пловдив-Виена или пък София -и нейде по ЕО инвойса е фактура за сведение да те светна и в БГ имаме фактури или пък стокови квото дойде  ;)
Другите ти забележки ги забравих,но напъни се и мое да вникнеш в документалната част,както аз се опитах да вникна,че трябвало специално да пише,че БГ камион пътувая в БГ ,но с CMR  не му требвало пътен лист що то бил тираджия.
:D :D :D :D Ние дападжиите да мреме ли бре момци .
Аз документите не ги чувам много,но да ви мъцна документ изваден в страна член на ЕО си важи като истински  ;)
И пак ше ви замола обърнете внимание аджеба ква е разликата и приликата между ЧМР и бългериън товарителница,аз не че я знам ,но .........
Тъй че ,не зяпайте момци включете се в документалният спор да видим са аджеба кво за кво е.

loshdancho

Ето ти  сега чети и осмисляй разликата между обществен превоз и международен превоз ,
между фактура и инвоис фактура и между товарителница и CMR
Като насока може да ти кажа -че сме подписали(България) международни конвенции и сме задължени да признаваме международните документи  Но това не пречи да се издават такива за вътрешен транспорт

Наредба 33
Глава четвърта.
ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕН ПРЕВОЗ НА ТОВАРИ

Чл. 89. По време на работа водачът задължително представя при поискване на контролните органи следните документи:

1. свидетелство за управление на МПС от съответната категория;

2. (изм. - ДВ, бр. 13 от 2011 г.) свидетелство за регистрация за всяко от превозните средства, с които се извършва превозът;

3. документ за сключена застраховка "Гражданска отговорност" за МПС, което управлява;

4. (нова - ДВ, бр. 36 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 13 от 2011 г.) удостоверение на ППС за обществен превоз на товари на територията на Република България за всяко от превозните средства, с които се извършва превозът (при превози с лиценз на Общността се изисква заверено копие от лиценза);

5. (предишна т. 4 - ДВ, бр. 36 от 2001 г.) знак за преминат периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС;

6. (предишна т. 5 - ДВ, бр. 36 от 2001 г., отм. - ДВ, бр. 46 от 2006 г.)

7. (предишна т. 6 - ДВ, бр. 36 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 13 от 2011 г.) попълнен пътен лист по образец (приложение № 11);

8. (предишна т. 7 - ДВ, бр. 36 от 2001 г.) товарителница (приложение № 15);

9. (нова - ДВ, бр. 13 от 2011 г.) карта за квалификация на водача.

Бриги Магнито

Оуууууууу баце четете си ги наредбите молим те оставете ме аз некво и без тех си се оправям .

loshdancho

Ставаше дума за нещо, ама така се отплеснахме ,че оспамихме и тая тема яко....

loshdancho