• Welcome to Форум на българските шофьори.

Колегиални ли са колегите?!

Започната от g_dandy, Неделя, 20 Май, 2012, 21:04:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

g_dandy

Всеки се е сблъсквал с подобен проблем - виси на опашка на някоя от границите на милата ни Татковина и какво да види - колега с включени аварийни светлини изпреварва цялата колона и се вмъква в някоя дупка на колоната. В другия вариант въпросният колега отива уж на митница / обикновено даже не е скрил поставената вече митническа пломба от вътрешна митница /,а,след няколко минути гордо се връща и,под благия поглед на граничния полицай,се включва в колоната,но вече е спестил 5-6 часа висене,пък будалите нека си висят! Ще ми се да попитам колегиално ли е това и би ли следвало ти да бъдеш колегиален към такива?   

g_dandy

georgi87

Аз съм изпреварвал част от колоната и тва беше на една граница между Литва и Беларус защото два часа преди мен бяха отишли двама колеги и се бяхме разбрали че като дойда ще ме пуснат да вляза между тях.На тая същата граница съм виждал бая пъти лека кола да е на опашката и да мести с камионите докато недойде камион и не влезе после колата изчезва.

georgi87

kron

Няма  колегиалност колега,всеки малко или много гледа как да изпревари опашката каквато и да е тя.Но по някога трябва и да се чака аз лично сам изпреварвал опашката на Надлаг и спирам на паркинга,но да изпреваря колеги чакали 5-6 часа не си правя експерименти, не е нормално. :)

zlatoto_zd

Цитат на: georgi87 - Неделя, 20 Май, 2012, 21:21:09
Аз съм изпреварвал част от колоната и тва беше на една граница между Литва и Беларус защото два часа преди мен бяха отишли двама колеги и се бяхме разбрали че като дойда ще ме пуснат да вляза между тях.На тая същата граница съм виждал бая пъти лека кола да е на опашката и да мести с камионите докато недойде камион и не влезе после колата изчезва.
А с онези, които се бяха наредили зад тях, и които ти пререди, беше ли се разбрал????

georgi87

Цитат на: zlatoto_zd - Понеделник, 21 Май, 2012, 09:39:06
А с онези, които се бяха наредили зад тях, и които ти пререди, беше ли се разбрал????
Не

rider777

Всяка спестена минута е пари,,,аз си ценя времето и когато мога минавам най-отпред,,,,па нека некой си мисли, че не съм колегиален  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

kron

Тъка е бате Иво всяка секунда е ценна ;D ;D ;D

!na

Цитат на: rider777 - Понеделник, 21 Май, 2012, 12:01:31
Всяка спестена минута е пари,,,аз си ценя времето и когато мога минавам най-отпред,,,,па нека некой си мисли, че не съм колегиален  ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

А дали има някой, който да не цени времето си?
My truck runs on diesel, I run on 100% passion

loshdancho

Когато се минава отпред на опашката обикновено става с пари.
Така, че не хулете коегите, те си плащат за гяволията, ако можете платете и вие....
Друг е въпроса когато някой "пази място" това си е .... нецензурна дума
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

DeDo Vi

Цитат на: rider777 - Понеделник, 21 Май, 2012, 12:01:31
Така де, така. Тъкмо бях започнал да те харесвам Баце :) Защо пак ме дранзниш? :) Майтапя се, но ми се иска да те видя как ще прередиш опашка 8 километра само турски камиони, и да ти остане здрава халката :)

Trucker_Boy

Цитат на: DeDo Vi - Понеделник, 21 Май, 2012, 20:36:46
Така де, така. Тъкмо бях започнал да те харесвам Баце :) Защо пак ме дранзниш? :) Майтапя се, но ми се иска да те видя как ще прередиш опашка 8 километра само турски камиони, и да ти остане здрава халката :)

Турците според мен са доста колегиални на пътя по между си.
В случаят той ще ги изпревари, но съм сигурен, че никой от опашката няма да го пусне пред него и останалите.
Но колегиалността не се изразява само по опашките. ;)
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

peev

Всичко е до самия човек,нали вървим напред към еуропейските "ценности",те така живеят,отделно несе събират заедно за по чашка,за помощ,за услуга.Всичко е пари.От къде да дойде колегиалност,сега?Тези които пътуват  в нееуропейските държави,могат да очакват колегиалност.И е нормално отношението към себеподобните да е увъжение и помощ.

bad_kras

Колегиалността между колеги е толкова реална , колкото и коректността от чорбаджииския джоб  ;) ;)
Завистта и омразата май надделява  :-\
>>>www.sbps.eu<<<  *** СБПШ ***             

g_dandy

Интересното е,че същите тези колеги,които без капка свян и следа от колегиалност попадат в ситуацията да бъдат изпреварени,започват да се възмущават!

rider777

Дедо,,,надам се никога да не ми се налага да чакам на опашка,,,,вече нямам спомен преди колко години за последно съм чакал някъде,,,, утре ще ти снимам едно филмче как се минава границата между Испания и Франция на Ирун,,,,, наредили са се ония ми ти тираджии , ама я че ги изпреварим сабелем,,,, само да не забравя да снима,,,са че си пийна Гинко Билобата иначе нема филмче.
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

rider777