• Welcome to Форум на българските шофьори.

Дайте мнение коя машина е по-добра

Започната от kron, Събота, 26 Май, 2012, 21:57:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Точно за това съм писал и общият разход... 34л/100км Така, че къде е истината за разхода? и колко е дал на връщане според теб?
Според моите сметки 47/100км..... Добър ли е рзхода
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Бриги Магнито

Цитат на: loshdancho - Събота, 10 Ноември, 2012, 18:14:34

Според моите сметки 47/100км..... Добър ли е рзхода
Е не знам бре добър ли е не е ли добър,но нормално бих ти казал следното:
Е така е като гониш Тракторсите по байра от се пънеш залудо  ;) :)

Бриги Магнито

loshdancho

Ето ти една снимка.
Сам си вади заключение защо е по-икономичен от ACTROS.
Актроса  движи на 1450об/мин-1  със същата скорост.

Бриги Магнито

Тц тц е недей така де,оборотите са добър метод за сравнение,ма не моем се гмурнем у горивната камера да скивам колко нафталин и мета оня с лопатата. ;)
На МАН  гаранция мета една лопата горница  ;) инак у байро ептен,че е втаса.

ivopifeca

Мана е доста икономичен,поне този който карах,но в сравнение с Актроса-просто не мога да кажа,ако Мерцедеса е по икономичен,тогава евала на Даймлер,бая икономичен ще дойде :)

exon

Пууу,какви са тия разходи бе,аз за последните 3хил км съм на 39.7/100 и шефа доволен... ::),да взема да го убеждавам да сменя парка

rider777

Предлагам админа да изтрие темата или поне постовете с разходите докато не са се начели сите чорбаджии,,,,ако искате па аз мога да ви дам снимки или видео с разход 19/ 100  за близо 4000 км ,,,,
Никога не съм обичал и толерирал тъпанарите, мързеливците, завистливците, злобарите и ,,,,,,,,,,,,
Колкото по-нависоко се реем, толкова по-дребни изглеждаме на онези, които не могат да летят.
Най-добрият учител в живота е опитът. Вярно, взима скъпо, но обяснява разбираемо ,,,,,,,,,,,,

loshdancho

От 21.0/100 до 47.0/100 все е нормален разход.

kobrata-kalugerovo

А бе колеги кви са тия Актроси моя от 39 немога да го сваля па като има вятър отива над 43 говоря с 40 до44 тотал

Бриги Магнито

:D :D :D :D Те за тва иде реч,ма нема на кой да го набиеш,няма такова животно разход на гориво.
:D :D :D :D :D :D :D

loshdancho

Актроса ми е стигал до 52.0/100 градско  с 50-55 тона тотал.

kobrata-kalugerovo

Даньо знам че гори но как да обесня на шефа като ми е дал норма за Даф

loshdancho

Я гледай на exon колко му харчи Дафинката... ти си даже под него.
Но не на шега, Актроц първата сеия са апачи,  следващите MP2, са вече икномични.
А и зависи от много фактори разхода...Рядко да се уцелят всичките да са  твоя помощ, Аз изатова снимах  този курс...Лек товар, попътен вятър, магистрала, добър наклон, бърз диференциал.
На отиване 21.5/100 а на връщане 47/100 и средно 34л/100км., а ако бях заредил примерно в Пловдив и после в София... Щеше да има ОЛЕЛЕ.

ivopifeca

Каската е най-икономичната,като я напънем и сондата я фаща земетресение от дебита на засмукване...А леле па като се разклати и тип- завиващото ремарке,та става лауреат на икономията ::)

kron

Не знам какво да кажа но като цяло моите впечатления са че Ман е по икономичен от Мерцедес без да даваме примери че да не объркаме на някой сметките ;D.Като цяло мерцедес до 2008 година гори,след 2008 Актроса сваля разхода с 2-3 литра не мога да докажа с какво поради факта че карам Ман и само слушам от колеги.

kron