• Welcome to Форум на българските шофьори.

Скорости

Започната от Scania Power, Неделя, 27 Май, 2012, 12:30:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Scania Power

Здрвейте тъй като съм нов тук и търсех из всичките теми за микробуси нещо за скоростите им но не намерих та реших да ви попитам има ли някаква разлика  от скоростите на автомобила и на микробуса или са еднакви?

Scania Power

ИванТ

Във въпросa Ви липсвa конкретикa зa съответния модел микробус и лек aвтомобил. Вaриaнтите сa много и рaзлични и нямa кaк дa бъде нaпрaвено цялостно обобщение.
Добре дошли във форумa!
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Jack77

Толкова ли не можа да научиш листовките като си я изкарал тая книжка ;D. Ако буса е до 3,5 тона са като за лека кола.

Mandor

Да бе, да. А един шоколад завива станиола в мармот.
Въпроса на ИванТ е съвсем на място. Като уточни за какъв бус става въпрос, може да се каже дали за него става и някоя друга скоростна кутия.
Освен ако не става дума за максимално разрешените скорости за движение- въпроса може и така да се тълкува.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

admin

Аз лично се отнесох за скоростната кутия на микробусите. Но явно колегата пита за максимално допустимите скорости за движение.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

Scania Power

Имам предвид за всички видове микробуси независимо от тонажите и другите работи интересуваме какви им са скоростите, а и да се уточня че като решавах листовките и като съм чел учебника нямаше нищо написано за скоростите иначе ако имаше щях ли да питам? И дали се сменят лесно както при леките автомобили или има други чалъми.

DeDo Vi

Цитат на: Scania Power - Понеделник, 28 Май, 2012, 00:40:06
Имам предвид за всички видове микробуси независимо от тонажите и другите работи интересуваме какви им са скоростите, а и да се уточня че като решавах листовките и като съм чел учебника нямаше нищо написано за скоростите иначе ако имаше щях ли да питам? И дали се сменят лесно както при леките автомобили или има други чалъми.
Искаш да кажеш "предавките". Леле Боже слез си прибери вересиите.

dinko_ferrari

Абе ще се разберем ама на 2-ра страница!!!!!
;D

Scania Power

Цитат на: dinko_ferrari - Понеделник, 28 Май, 2012, 01:14:44
Абе ще се разберем ама на 2-ра страница!!!!!
;D
Цитат на: DeDo Vi - Понеделник, 28 Май, 2012, 01:09:54
Искаш да кажеш "предавките". Леле Боже слез си прибери вересиите.
Точно (Y)

DeDo Vi

Цитат на: Scania Power - Понеделник, 28 Май, 2012, 01:26:15
Точно (Y)
Божичко, направо не знам да плача или да се смея като чета някои теми у тоя форум. Абе чак не ми се вярва, че има толко кухи лейки у нашио бранш. Понякога ми идва да скоча от 8-мия етаж като ви чета глупостите. :)

Scania Power

Цитат на: DeDo Vi - Понеделник, 28 Май, 2012, 01:38:18
Божичко, направо не знам да плача или да се смея като чета някои теми у тоя форум. Абе чак не ми се вярва, че има толко кухи лейки у нашио бранш. Понякога ми идва да скоча от 8-мия етаж като ви чета глупостите. :)
Е сега аз все още съм начинаещ,затова реших да питам пък докато се сетя за правилната дума как беше сигурно и след 3тата страница пак нямаше да се разберем ;D е че сега някой ще ми обясни ли как стоят нещата с предавките на микробусите независимо от модела и тонажа.

pumix

Нещата стоят така,както конструктора е преценил за най-добре.Това какви са предавките зависи от много неща и пак тоя същия конструктор,като ги вземе на впредвид тия неща и хоп,проектирал скоростна кутия с някакви си предавки в нея.
На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

Бриги Магнито

Баце предавките тамън на всички коли ,бусове и камиони които са ръчни са едни и същи като принцип на действие,разлики имат в предавателни числа,размер,брой предавки,начин на подреждане на предавките,но принципно са си едни и същи в експлоатационно отношение.Тоест всичките марки и модели скорости(както им викаш)можеш си ги ръчкаш по един и същ начин без притеснения.Всичките можеш да ги ръчкаш и със съединител и без съединител.
Разлика същественна има при по-големшките дръгели,че там са у поечко и имат ,тъй наречената муфа,но и те се ръчкат по същия метод.
Тъй че ръчкай от пета ,трета и газ му е майката. ;)

dimich87

Тази муфа при камионите и викат мултипликатор. Понеже на едни и същи предавки им дава различни честити на въртене, от там и цялото предавателно отношение на скоросттната кутия се променя.

dinko_ferrari

Колега като карах Iveco и Mercedes (бусове) си ги карах като лека кола и си превключвах почти еднакво.
Като че ли зависи колко си натоварен и оттам внимаваш повече със скороста и оттам идва разликата в работата с предавките.
Много си зависи и от изправноста на дръгела ,изобщо много неща могат да влиаят пак казвам на самата работа с предавките.
Иначе да ти обясняваме как се изреждат нагоре и надолу едва ли това си имал предвид.

dinko_ferrari