• Welcome to Форум на българските шофьори.

Скорости

Започната от Scania Power, Неделя, 27 Май, 2012, 12:30:57

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Scania Power

Цитат на: dinko_ferrari - Понеделник, 28 Май, 2012, 13:02:16
Колега като карах Iveco и Mercedes (бусове) си ги карах като лека кола и си превключвах почти еднакво.
Като че ли зависи колко си натоварен и оттам внимаваш повече със скороста и оттам идва разликата в работата с предавките.
Много си зависи и от изправноста на дръгела ,изобщо много неща могат да влиаят пак казвам на самата работа с предавките.
Иначе да ти обясняваме как се изреждат нагоре и надолу едва ли това си имал предвид.

Мерси за отговора не нямах предвид как се местят ами какви са и все пак мерси за отговора. ;)

Scania Power

SEMPER

На Жук-а скоростите бяха
първа - за потегляне
втора - за наемане
трета - за каране

И сега не са се променили много, само скорстите за набиране са станали повечко.

Иначе предавките на повечето бусове се вкарват като на лека кола

Има обаче една съществена разлика с колите

Когато качваш дълъг баир натоварен (претоварен)
Тогава, ако не знаеш какво правиш, има голяма вероятност една от стрелките на приборите да застане на крайно положение  ;D ;D
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

SEMPER

Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

borgir1111

Пежото дърпа и от 1000 оборота.Фиата от 1600 оборота.Иначе и двата буса пълнят километража.Мерцедесите имат ограничение.

SEMPER

Аз по начина по който е зададен въпроса по скоро смятам, че питащия има шанс някъде да напълни не километража, ами датчика за температурата.

Jack77

Аз мисля, че за ограниченията ни лафи момчагата, а то какво било  ;D. Еми пак ти казвам същото на повечето бусове са си като на лека кола, на по-стари дръгели като Ивеко 3510 Турбо Дейли и Мерцедес 608 примерно има първа балканска, която се води и тя е към тебе и назад.

Бриги Магнито

Бацета половината от нещата които сте написали са пълна щуротия аз пък да Ви светнем.

Баце както казах от пета ,трета и газ ако пък не си толкова мераклия може да пробваш и с четвърта,желая успех в професията или в хобито или в начина на живот(не разбрах за какво ставаш шофер)

Scania Power

Цитат на: Бриги Бичкията - Понеделник, 28 Май, 2012, 20:00:37
Бацета половината от нещата които сте написали са пълна щуротия аз пък да Ви светнем.

Баце както казах от пета ,трета и газ ако пък не си толкова мераклия може да пробваш и с четвърта,желая успех в професията или в хобито или в начина на живот(не разбрах за какво ставаш шофер)

Аз мисля с шоферлък да се занимавам и заради това исках малко да се поинформирам за тея микробуси.

DeDo Vi

Цитат на: Scania Power - Понеделник, 28 Май, 2012, 21:20:04
Аз мисля с шоферлък да се занимавам и заради това исках малко да се поинформирам за тея микробуси.
Леле божке, да ни пази господ от такива колеги като теб. Това да не ти е шиене нс гоблени бре та ше се "позанимаваш". Земи се скрий некъде, и стига писа глупости че ме нервиш. А и тея дето ти се връзват немат грам мозък. Тоя форум стана деттска градина вече. Нека админа да ви пусне Картун-Нетуърк и да лягате по креватчетата.

Scania Power

Цитат на: DeDo Vi - Вторник, 29 Май, 2012, 20:42:12
Леле божке, да ни пази господ от такива колеги като теб. Това да не ти е шиене нс гоблени бре та ше се "позанимаваш". Земи се скрий некъде, и стига писа глупости че ме нервиш. А и тея дето ти се връзват немат грам мозък. Тоя форум стана деттска градина вече. Нека админа да ви пусне Картун-Нетуърк и да лягате по креватчетата.
Да пази Господ от такива любезни учители като теб.Да не би да си се родил в кормило в ръцете,или се учеше още в корема на майка си?Всеки започва от нулата и се учи цял живот и умира ненаучен,така че не се прави на всезнаещ а бъди малко по любезен във форума.Въпросът е че имам амбиция и аз да се науча за мен това е най-важното.Айде лек и безавариен път. :) ;) ;)

ИванТ

Зa известно време съм упрaвлявaл микробус Opel Vivaro, с много удобнa трaнсмисия с 6 степени. Нa прaктикa е невъзможно дa се открие същественa рaзликa с упрaвлението нa лек aвтомобил.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

DeDo Vi

Цитат на: ИванТ - Събота, 02 Юни, 2012, 22:04:06
Зa известно време съм упрaвлявaл микробус Opel Vivaro, с много удобнa трaнсмисия с 6 степени. Нa прaктикa е невъзможно дa се открие същественa рaзликa с упрaвлението нa лек aвтомобил.
Ами това си е лек автомобил на практика. Не напразно в талона на буса пише "лекотоварен".

SEMPER

Цитат на: DeDo Vi - Понеделник, 18 Юни, 2012, 11:13:34
Ами това си е лек автомобил на практика. Не напразно в талона на буса пише "лекотоварен".

Дедо, в грешка си, отдавна не съществува тази категория - лекотоварен.

Дори и баничарките се водят по талон - товарен автомобил, ако са товарен отсек и 1+1 или 2+1 по талон

Което доведе една година до необходимост да си купуват винетки за товарни автомобили, следващата година се светнаха що за дивотия са сътворили и го оправиха.

Но все още си остава дивотията, където вместо ограничение до определен тонаж някоя умна глава е пльоснала знак забранено за товарни автомобили.  И на тези ограничения водачите са оставени единствено на благоразположението и интелекта на куките  ;D

DeDo Vi

Цитат на: SEMPER - Понеделник, 18 Юни, 2012, 11:54:46
Дедо, в грешка си, отдавна не съществува тази категория - лекотоварен.

Дори и баничарките се водят по талон - товарен автомобил, ако са товарен отсек и 1+1 или 2+1 по талон

Което доведе една година до необходимост да си купуват винетки за товарни автомобили, следващата година се светнаха що за дивотия са сътворили и го оправиха.

Но все още си остава дивотията, където вместо ограничение до определен тонаж някоя умна глава е пльоснала знак забранено за товарни автомобили.  И на тези ограничения водачите са оставени единствено на благоразположението и интелекта на куките  ;D
Може и да ги водят товарни, но пак са си леки. След като двигателя е като на лека кола и е на четири малки гумета значи не е камион, нали. Който кара бус не може да има претенции че е водач на камион. За мен бусовете са в категория леки коли, след като не мога да го натоваря с 20 тона. Имам бус и си го карам като лека кола, много рядко да го натоваря с некъв товар срещу заплащане, в повечето случай върша услуга на приятел. Никой не може да ме убеди че буса е за професионални шофьори, независимо какво пише в талона и в книжката на тоя дето го кара.
Писнало ми е такива с бусове по границите и пътищата да ми се правят на отворковци.

Причина за редакция: Нецензурна дума!!!

Rammbon

Микробусите 8+1 и баничарките със седалки и остъклени 4+1 или 6+1 по талон са леки автомобили, категория М1. Категорията я пише в десния горен ъгъл.
Баничарката 1+1 и товарните бусове до 3.5 общо тегло са категория Н1. Дори бус с 3 оси е с категория Н1. Товаромосимост 2т

Jack77

Абе бусаджията няма нищо общо с шофьор, съгласен съм с дядо, аз самият съм само с "C" и не се наричам професионален шофьор, защото карам 18 тонно волво и 15 тонно атего (соло камиони), като взема Е и покарам 10 - ина години вече може и да се ъпгрейдна до профи, до тогава съм си аматьор, а бусаджиите ги сравнявам с каруцари. Не може човек, който цял ден ми настъпва педала до метала и не може да направи 2 маневри да се има за шофьор, смешно е, за това и бусовете се карат с В, защото това са си леки коли.

Jack77