• Welcome to Форум на българските шофьори.

БСК: 27 хиляди фирми закрити за 3 месеца

Започната от stoan, Сряда, 30 Май, 2012, 20:03:44

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stoan

Само за последните 3 месеца са закрити 27 хиляди малки и средни предприятия с 56 хиляди работни места. За това е алармирал изпълнителният председател на Българската стопанска камара (БСК) Божидар Данев на среща с икономическия министър Делян Добрев.

Като причина за тежката ситуация на пазара на труда и влошената бизнес среда Данев е посочил недалновидната политика на властите, съобщава пресцентърът на Камарата.

,,Очакваме да отстоявате по-твърда позиция пред останалите министри, когато се предлагат популистки решения, вредни за конкурентното развитие на икономиката", е подчертал Данев.

Той е призовал министъра да не допуска на правителствените заседания да се приемат нормативни актове, за които не е направена ефективна оценка на въздействието.

Критика към властите е отправил и председателят на управителния съвет на БСК Сашо Дончев, според който ,,има опити държавата да контролира всичко, а трябва да изграждаме общество на отговорни хора".

Дончев е посочил две основните грешки, които възпрепятстват ефективното усвояване на европейските средства. ,,Първата голяма грешка е, че не се разговаря с бизнеса на етап планиране, а втората е, че гледаме какво правят другите страни, без да отчитаме националната специфика".

За задълбочаване на диалога с бизнеса е настоял и председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България и член на УС на БСК Васил Велев. ,,Има диалог, но няма чуваемост и именно това трябва да се промени", е посочил Велев.

Той е предложил да се възстанови дейността на Съвета за икономически растеж като място за ефективен диалог между бизнеса и държавата.

От БСК са призовали за ускоряване на електронното правителство и за аутсорсинг на дейности от администрацията към бизнеса.http://www.economy.bg

stoan

georgi87

Ако ще още неколко пъти по 27000 фирми да закрият се ми е тая как вика Дедо ни дреме ми на пуловера.

georgi87

Гена

Цитат на: georgi87 - Сряда, 30 Май, 2012, 20:13:53
Ако ще още неколко пъти по 27000 фирми да закрият се ми е тая как вика Дедо ни дреме ми на пуловера.
То заради това сме на това диридже

georgi87

Цитат на: Гена - Сряда, 30 Май, 2012, 20:17:09
То заради това сме на това диридже
Така е кво да прайш и я тва викам. ;D ;D ;D ;D

stoil nedev

За мен това си е поредната чорбаджийска лъжа. Пак че се краднат некви пари отнякъде.
Спрете с лъжите и мизерните си номера !!!
Както и да го смятах всека фирма с 2-ма и 4/7 (четири-седми ) човеки излиза.  :o :o :o
Какви са тия фирми с по шеф работник и  ??? ??? ???
Е па от това по гадно и долна измама ....... не съм чул.
А що нещо пак ще се прехвърли в сивия сектор - не е истина просто.
Немат край тези чорбаджилъжарски номера еййййй :(
Стресни се, племе закъсняло!   Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!  След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?       
                       Иван Вазов

dinko_ferrari

Само плашат хората да седят да се натискат на ниски заплати и на мизерни условия,че видите ли колко хора чакат отвънка.
Умишлено гледат да всяват страх и паника щото това им носи пари.

lefterow

Цитат на: dinko_ferrari - Сряда, 30 Май, 2012, 22:45:48
Само плашат хората да седят да се натискат на ниски заплати и на мизерни условия,че видите ли колко хора чакат отвънка.
Умишлено гледат да всяват страх и паника щото това им носи пари.

Ей много артисти се навъдиха.

lefterow