• Welcome to Форум на българските шофьори.

Регламент 561 - въпроси и отговори

Започната от комбайнер, Четвъртък, 31 Май, 2012, 20:16:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Чели ли сте регламент 561

Да.
Не, управлявам МПС-та извън, този регламент.
Не, слушал съм и съм "чувал", това е достатъчно!
Да съм чел регл... какво?!

DeDo Vi

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Събота, 29 Юни, 2013, 14:34:51
Обоснови се!
Ти отговаряш на конкретни въпроси с изява на собственото си его...
Темата и въпросът на който отговаряме касае един законов документ,
а не волята, действията и хрумките на отделни индивиди...   :D
Обосновавам се. Ако не си разбрал досега, че този форум е 100% ЕШК, значи че и твоето его не е за подценяване. Колкото до мен, аз не се наемам да поучавам никого за разлика от някои "разбирачи"  на "законовите документи". И кой си ти та да определяш кой какво да споделя. Би трябвало да си разбрал, че регламент 561 е законов капан за всички нас и всеки си го тълкува по своему. Тук просто споделяме, кай как го тълкува, и кой как си разпределя времето за каране и почивка. Всеки си прави сметка за себеси. И съответно си носи последствията. И лично на мен ми е писнало да слушам по паркинзите лекциите на колегите на тема регл.561

DeDo Vi

Roshko

Цитат на: DeDo Vi - Вторник, 02 Юли, 2013, 02:31:20
И лично на мен ми е писнало да слушам по паркинзите лекциите на колегите на тема регл.561

Ако го беше прочел достатъчно пъти за да го разбереш, можеше да не ти се налага да ги слушаш.
И още нещо. Като ме питаш аз кой съм да пиша това което ме питат, то аз на свой ред ще те питам ти кой си да вкарваш в заблуждения и собствени интерпретации колегите си, м?

Roshko

DeDo Vi

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Вторник, 02 Юли, 2013, 03:25:18
Ако го беше прочел достатъчно пъти за да го разбереш, можеше да не ти се налага да ги слушаш.
И още нещо. Като ме питаш аз кой съм да пиша това което ме питат, то аз на свой ред ще те питам ти кой си да вкарваш в заблуждения и собствени интерпретации колегите си, м?
Абе ти тъп ли си или к'во? Никого не вкарвам в заблуждения. На никого не казвам какво да прави и как да го прави. Хич не ми пука кой какво прави и как го прави. А ти си ми през дедовия. И вече не ми се налага да слушам такива "законови разбирачи" като теб, просто ги игнорирам. Аре легай да нанкаш. Стига ми яде душата кисела.

Roshko

Прочети ми подписа!  ;D ;D :D  :D
Щом не цениш питащия, като и познанията си, защо въобще отговаряш?
Докато не се изкорени този манталитет, нищо добро не ни чака.
Аз съм бил разбирач, а ти къф си? Неразбирач...това звучи гордо...

DeDo Vi

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Вторник, 02 Юли, 2013, 03:45:16
Прочети ми подписа!  ;D ;D :D  :D
Щом не цениш питащия, като и познанията си, защо въобще отговаряш?
Докато не се изкорени този манталитет, нищо добро не ни чака.
Аз съм бил разбирач, а ти къф си? Неразбирач...това звучи гордо...
Е айде мирясвай де, стига. Ставаш за смях.
Аре да прекратиме глупавия спор а?
Озапти си егото и да приключваме.

Roshko

Цитат на: DeDo Vi - Вторник, 02 Юли, 2013, 02:31:20Ако не си разбрал досега, че този форум е 100% ЕШК

Смайва ме липсата на реакция! Обикновено на подобни приказки се реагира меко казано гръмко... Да не би форума да търпи катарзис!?!?!  ::)

admin

Цитат на: DeDo Vi - Вторник, 02 Юли, 2013, 02:31:20
Ако не си разбрал досега, че този форум е 100% ЕШК...

Въобще няма да те коментирам в случая. Явно късния час на публикацията си казва тежката дума.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

ivopifeca

След 15 часов работен ден е задължително 11 часа пауза,нали?Ако бъркам моля за пояснение!

LKW

Принципно след 15 часа работен ден паузата е 9 часа.Дори и да направиш 11часа тя се брои за 9 часа.Един работе период е 24 часа (работен ден + дневна почивка) , 15+9=24.Дефакто след 15 часа радотен ден ако направиш 11 часа дневна почивка , при контрола никой няма да се заяде за това и паузата ти ще се шчита за 11 часа.Правил съм го много пъти и няма проблем.Щом оня ден в Румъния ме спираха  аререта и не ми намери нарушение в картата.
Шлафен цузамен в майне бунгало до сабале рано.Клайне дупен.
Много обичам млади и арни спедиторки.
http://www.youtube.com/watch?v=jwVu3crtQuY
http://www.youtube.com/watch?v=lwbyMYfLv_I
WWW.elmaz.com

Boroman21

Колеги , кога дигитала чисти седмичните часове на каране? Питам защото направих вече 24часа а не ги чисти пущината а трябва да тръгвам че фикса чака ???
Да речем ще е проблем ли да тръгна нищо че са почти 90 часа  за двете седмици .

В регламента не открих нищо , а и според моето тълкуване бе трябвало да няма проблеми. Или пък  е проблем започването на втора работна седмица в един седмичен период ??? ??? ???

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: Boroman21 - Неделя, 14 Юли, 2013, 16:18:22
Колеги , кога дигитала чисти седмичните часове на каране? Питам защото направих вече 24часа а не ги чисти пущината а трябва да тръгвам че фикса чака ???
Да речем ще е проблем ли да тръгна нищо че са почти 90 часа  за двете седмици .

В регламента не открих нищо , а и според моето тълкуване бе трябвало да няма проблеми. Или пък  е проблем започването на втора работна седмица в един седмичен период ??? ??? ???

В понеделник в 0.00 часа по Гринуич. В българско, ще рече 3.00 понеделник. Не можеш да тръгнеш по-рано! Щом си достигнал 90 часа.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

loshdancho

ЦитатВ понеделник в 0.00 часа по Гринуич.
Все ме хвърляте в тъча с този Гринуич.
Давайте цитати  от регламента когато го споменавате.
И все си мисля, че времето  на тахографа, служебната бележка(Удостоверение за дейности) се отнасят към  времето на  държавата,  в която е регистриран камиона, лиценза и протокола за тахографа.
Айде сега да ме опровергаете с документация без ЕШК.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Boroman21

Часовете до сега са 86  , сега ако покарам до 90 да речем след 0 часа ще се  нулират ли отново както трябва.Иначе ако няма проблем да карам до 90 и след това се "занулят" смятам че няма проблем(ЗАКОНОВ)  , трябват ми само 3 часа да покарам за да стигна навреме.

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: loshdancho - Неделя, 14 Юли, 2013, 18:21:45
   Все ме хвърляте в тъча с този Гринуич.
Давайте цитати  от регламента когато го споменавате.
И все си мисля, че времето  на тахографа, служебната бележка(Удостоверение за дейности) се отнасят към  времето на  държавата,  в която е регистриран камиона, лиценза и протокола за тахографа.
Айде сега да ме опровергаете с документация без ЕШК.

Не е Гринуич, а UTC или същото. В Регламента не пише, на тахографа, е така. На мен ми прилича на аксиома, не се нуждае от доказване.

Дано не съм писал някъде, така са ми казвали, така знам!!!

Цитат на: Boroman21 - Неделя, 14 Юли, 2013, 18:55:44
Часовете до сега са 86  , сега ако покарам до 90 да речем след 0 часа ще се  нулират ли отново както трябва.Иначе ако няма проблем да карам до 90 и след това се "занулят" смятам че няма проблем(ЗАКОНОВ)  , трябват ми само 3 часа да покарам за да стигна навреме.

Можеш да тръгнеш в 22,00 и да караш до 90 часа, около 2,00. Да направиш почивка и да продължиш след 3.00 българско време. Не знам 0.00 за коя часова зона споменаваш?
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

Boroman21

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Неделя, 14 Юли, 2013, 19:35:38
     Не е Гринуич, а UTC или същото. В Регламента не пише, на тахографа, е така. На мен ми прилича на аксиома, не се нуждае от доказване.

Дано не съм писал някъде, така са ми казвали, така знам!!!

Можеш да тръгнеш в 22,00 и да караш до 90 часа, около 2,00. Да направиш почивка и да продължиш след 3.00 българско време. Не знам 0.00 за коя часова зона споменаваш?

И аз така си мислех  , само че ще ми трябваше и друго мнение за да подкрепи  моето.

ПП.0 часа по UTC  а локалното ми е +2часа .

Минко имаш една почерпка от мене ако се видим някъде   !!!

Boroman21