• Welcome to Форум на българските шофьори.

Молба за 15-ти канал или 462,550 MHz

Започната от ХАРИ, Неделя, 03 Юни, 2012, 14:19:54

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ХАРИ

Здравейте колеги. И аз търкам асфалта като вас, но имам и едно шантаво хоби, а то че летя с парапланер и делта. Почти всички в БГ използваме китайчетата Uniden. Без препятствия покриват невероятни разстояния. Използваме 15-ти канал или по-точно 462,550 MHz. Имах случай когато мой приятел  новобранец летеше и го напътствах от земята. Покай Шумен минаха двама колеги и си говореха на същата честота. Помолих ги поне докато се отдалечат да не говорят за да не стане трагедия с човека във въздуха останал без комуникация с мен, защото знаете, че канала се запушва и друг не може да говори. Те не ми обърнаха никакво внимание и ме разкараха да си гледам работата. Побеля ми косата като знам какво можеше да стане с човека над главата ми. Молбата ми е когато карате по 2 или повече камиона заедно,  минете на друг канал или друга честота различна от тази за да не копаем без време някой свой човек. Благодаря на всички които са ме разбрали и им пожелавам много безаварийни километри по нашите и чужди пътища, и да се прибирате в къщи винаги с положителни емоции.

ХАРИ

VOLVO 480

Здрасти колега!Нещо си се объркал,никой не използва тази честота за която говорите вие!Ние шофьорите използваме СБ а то е 27Мхц.а и да бъда по точен сме на тази честота 27.245Мхц-25 канал!И сме къде къде по надоло във честотите от 462.550Мхц.Би трябвало да пишеш към радиолюбителите които имат радиолюбителски клас но във други форуми където се използват тези честоти!Поне не знам аз някой от колегите да използва тази честота! ???

VOLVO 480

LZ2STA

Честотния диапазон в който работят радйолюбителите е 144-146/430-440 Мхз,а 446 Мхз е така наречения ПМР-обхват за гражданска  употреба не се изисква радйолюбителски инициал,честотите са тези:

1...........446.00625 MHz
2...........446.01875 MHz
3...........446.03125 MHz
4...........446.04375 MHz
5...........446.05625 MHz
6...........446.06875 MHz
7...........446.08125 MHz
8...........446.09375 MHz
тези честоти се използват от някои охранителни фирми, от работниците които работят по ремонта на пътищата,и от много други

Mandor

144-146 и 430-440 са разрешени за втори клас радиолюбители. Това 462 МHz може и да е запазен канал, а там е нормално да те отрежат.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.