• Welcome to Форум на българските шофьори.

Километраж- отчита по-малко

Започната от Rammbon, Сряда, 06 Юни, 2012, 09:18:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

Имам проблем с километража. Отчита 2 или 3 пъти по-малко. Дали сам се е повредил или някой така го е настроил, още гадаем. Сега издирват старият водач, за да питат него дали нещо не е правил по него.
Проблема е следния. Камиона е Скания 124 L  2005 г. Когато карам само на бавните всичко е ок, но ако карам само на бързите , минавам много път, а отчита малко. Или като си карат с бавни и бързи се получава големи различия. Примерно за разстоянието от Казанлък до Бургас са към 192 км, а ми отчете 86 :( . Аз не можах да чатка в първия момент, но диспечера се загледа и ми казва, защо си го писал 86км, като е над 190км. И аз му казвам, че толкова показва километража и така открихме разликите и как става.
Дайте съвет, как да го ремонтирам !
Тахографа показва нормално, както и скоростомера е 1:1 със скоростта на GPS-а.

Rammbon

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

Rammbon

VDO Siemens със шайба. Километража е електронен.

loshdancho

Най-добре си е майстор да го види. Като му бучне кабелчето ще си каже всичко.

Rammbon

... и все пак някой е пипал софта на компютъра. Днес един спеч е сменил 3 модула и всичко си е дошло на мястото, а хакнатите електроники ще се проучват, за да се разгадае как и защо е направено, и дори на коя дата и час  са променили настройките. Спеца се зае , но не е от сервизите на Скания. Всичко е струвало 450 лв.

loshdancho

Ха и с каква цел е правено? Да показва повече иди дойди ама по малко за какво му е ?
Пък и да се дават пари за такава манипулация ми се вижда безсмислено .
То да показва по-малко скоростта пак бих го разбрал ама километрите да реже?!?! Това някой нов трик на  чорбаджито и да не е?!?!хаха

loshdancho