• Welcome to Форум на българските шофьори.

Щадлер - Австрия

Започната от к100, Четвъртък, 17 Март, 2011, 14:28:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

admin

Бъркаш понятията. Ще ти дам един пример. Ако имаш транспортна фирма и си търсиш шофьор за камиона си, би ли назначил лице със споменатите в статията провинения?
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

Цитат на: admin - Неделя, 26 Юни, 2011, 12:04:37
Бъркаш понятията. Ще ти дам един пример. Ако имаш транспортна фирма и си търсиш шофьор за камиона си, би ли назначил лице със споменатите в статията провинения?
Може шеф и аз съм ора бъркам.
Да бих ако няма друг и съм на зор  ;) или пък ми е роднина,пак Ви казвам колко и да е съгрешил то той е изтърпял свойте наказания,тоест вече е на чисто.
Мислим да бием точка шеф аз съм философче и мое си диплим аргументи колко си щеш кои с почва по темата,кои абсолютно без никаква връзка,тъй че спориш със стена да ти каем.
А аз па да те питам,кой си ти или пък аз или пък който и да е в тоз форум та съдите хората бре имате право на собственно мнение и до там са кой крив,кой го взел,кой за какво става или пък не става си го запазвате за себе си ако не друго от възпитание.
Нали шоферите сте възпитани,образовани и т.н. е да ви каем аз съм тъпо парче и се подвизавам у ваща професия ,която даже не е и професия.
Бацета Аз съм Шофера с главно Ш колко и да ми се пънете не важите (тва трее си го добавим у подписа) :) :) :) :) :) гола вода и кал по врато те тва е действителността бацета.
Ай със здраве и наздраве къркайте до 00.00 часа сутрин след 9 часа пауза кат тръгнете не сте пияни или поне не много  :) според етиката да Ви светнем не стаяте за шофери.
Ако има засегнати има копче докладвай -ползвайте го

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

admin

Има една народна поговорка. "Вълкът козината си мени, но нрава не".

admin

Остави я сега съдийката на съдиите. Каквото си е надробила, ще си го сърба. Питаш, ако си пияница, какво да работиш? Ами всичко друго, но не и шофьор. И тъй като те питах за варианта, ти като собственик на транспортна фирма, сериозно ли го мислиш това с роднината? Да го назначиш на работа само защото ти е роднина и в същото време е пияница и крадец? Я си представи сега какво ще стане в случая с пияния водач. Пристига КАТ, пише протокол за ПТП и в него отбелязват наличието на алкохол. Имаш ли представа, че нито един застраховател няма да плати и една стотинка нито за камиона, нито за ремаркето, нито за товара, нито за срутените къщи? И имаш ли представа с колко пари щеше да "потънеш", ако този камион беше твой?

НЕКАДЪРЕН ТРАКТОРИСТ

За разлика може би от теб съм напълно сериозен,а сега на свой ред да те питам ти сериозно ли поставяш пари,застрахователи,пиене,кражби и друго над човешкия фактор.Пич сори,че ти викам така,но и най-голямото чудовище да е щом е човек,за мен ще си е човек за вас не знам.
Малиииииииииии уникални сте станали бре да Ви имам ценностната система.

admin

Виж сега, наистина не е много уместно това "пич". Може и да съм такъв, но като седнем на масата ще го използваш. Сега относно човешкия фактор не разбрах точно какво искаш да кажеш. Това, че шофьора на въпросния камион е жив и здрав? Ами те хората са казали, пиян човек и Господ го пази. Да ти обясня и още нещо. Не поставям парите и застрахователите над човешкия фактор, но според мен случая с тази катастрофа си е нечовешка проява. Без извинение! Да се напиеш и да се качиш да управляваш 40-тонна композиция си е направо престъпление и ще те помоля да не намесваш никаква състрадателност. Към такива не трябва да има никакво милосърдие. Видя какво стана в Ивайловград на Великден.

plyo

Ха здравейте.Хората се интересуваха от фирма Щадлер и предполагам не проявяват интерес към безсмисления спор,който води админа.Що се отнася до siting,нещо много се бие в гърдите,общо взето информацията му се доближава до истината,но чия?Според обявата имат над 1200 камиона,но по мои наблюдения са не повече от 600.Колегите не ги интересува от кога съществува фирмата,интересува ги условия на работа и заплащане.Във фирмата има босненци,румънци,поляци,българи и няколко немци,няма австрийски чистачки и монтьори,само шефа на сервиза е австриец и едва ли е на 1100евро.
   По нагоре го бях написал кратко и ясно:румънци и босненци са на по-високо заплащане от нас.Не знам от къде ги изкопа тези 2100 евро,но по вероятно е имал пред вит 2100 лв.
   Вярно е,че спряха да набират български шофьори и почнаха поголовна чистка,всяка седмица освобождават по 20на българчета,от другите породи не знам и спират всеки ден камиони от движени за продажба,а нови не са идвали от миналата година и като гледам няма признаци да дойдат.
    На линийте работят предимно българи за по 1100 евро на месец.Има няколко босненци,но те са с над 1500евро.Разстоянията са Поербах-Еитнатен 760км.;Поербах-Вупертал 730км.;Поербах-Хановер 780км.Тръгва се след 16:00 а може и в 01:00 в зависимост от това кога ще ти дойдат камиона и ремаркето и се кара само нощем.
    На спедицията работата е по-лека и по-добре заплатена,колеги стигнаха до 1650евро а и нощно време спиш.
    Когато работиш на двойка вторият получава 30% по-малко от титуляра.
    Всички ремаркета са щори,едните са тристранна а другите само от горе и е нормално да имат въжета,все пак от време на време се пломбират.Също така е нормално да укрепиш товара,това става с колани,полицаите също могат да ти го укрепят и не се сърдят,за 70евро на колан + глобата.
  И колеги четете от началото,ще намерите цялата информация която ви интересува и не е трудно да разграничите истинската от чул недочул,разбрал недорзбрал и защитавам нечий интереси.

velizar

Какво ли случва в Щадлер ?
Щом почнаха да освобождават и българските шофьори  :(  А някой знае ли да ли  на освободените дават някъква  парична компенсация , вид неустойка към договора и дали въобще плащат осигуровките на българите. Имали някой тук във форума, който е работил за Щадлер и са му начислили трудовия стаж към българския или няма шанс да се прехвърли  ???

paco

ЦитатКакво ли случва в Щадлер ?
Щом почнаха да освобождават и българските шофьори  :(  А някой знае ли да ли  на освободените дават някъква  парична компенсация , вид неустойка към договора и дали въобще плащат осигуровките на българите. Имали някой тук във форума, който е работил за Щадлер и са му начислили трудовия стаж към българския или няма шанс да се прехвърли  ???

Парична компенсация дрън-дрън. Ще си получиш последната заплата с един месец закъснение и "леко" орязана.Що се отнася до стажа аз не съм го търсил но мой колега от София ходи в НАП и там му искат преведен документа от Щадлер който е на чехски.Като го преведе и занесе щели да му начислят стажа към българския. Но дали ще стане така божа работа. Нашите закони и управници, пази боже от тях.

ajak

Момчета,имате сметка да си вземете удостоверение за стажа,който сте направили в Щадлер за пенсия и дано осигуровките ви са внасяни в Австрия или в Чехия,за да можете да съберете стаж за миним.европейска пенсия.Организирайте се българските шофьори чрез този форум,наемете адвокат и съдете фирмата да ви платят обезщетение за това,че са ви уволнили без предизвестие и търпите морални и материални щети от това действие на фирмата,не се отказвайте,защитете интересите си,не позволявайте с тежкия труд,който сте положили да ви правят на ''маймуни" и ние сме европейци.Те и за това са ви освободили,защото се очаква през септември България да влезе в Шенген и трябва да ви плащат както на германци,австрийци и др.,и затова наемат шофьори не от ЕС

velizar

А някой знае ли , колко години стаж трябва да се направи примерно в Австрия, че да се вземе по-добрата европейска пенсия ? Вероятно пак ще е втора категория  ???

velizar

Продават старите камиони от Stadler

http://autoline.bg/stock.php?cat=003&tm=2675&ym0=2007&cnt=AT&model=&on_page=50

Има камиони от 280 000 км до към 460 000 км

paco

А някой знае ли , колко години стаж трябва да се направи примерно в Австрия, че да се вземе по-добрата европейска пенсия

Ако още не си разбрал Договорите са чехски.

velizar

Цитат на: paco - Сряда, 13 Юли, 2011, 10:50:59

А някой знае ли , колко години стаж трябва да се направи примерно в Австрия, че да се вземе по-добрата европейска пенсия

Ако още не си разбрал Договорите са чехски.

Това е ясно, но ме интересува като за Австрия, че имам стаж по разни австрийски фирми, едни 12 години са ми минали там, с прекъсване през 8 години . Не като шофьор на камион над 10 т, но все пак.

paco

За германия знам че са 10 но за Австрия не знам.

paco