• Welcome to Форум на българските шофьори.

Експлоатация на печка Eberspacher.

Започната от Mystang, Неделя, 10 Юни, 2012, 15:48:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mystang

Някой да има някакво упътване или ако може да обясни какво,как и защо.Мисля че ще е полезно.Мен конкретно ме интересува е как да махна времето за работа и да работи докато аз я изключа а не както е зададено 120мин. макс.

Mystang

godji

На Актроса печката работи 2 часа ако контактния ключ е изваден или е върнат до край! Ако е на първо положение печката си работи докато я спреш или си достигне температурата която и е зададена!
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

godji

БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

loshdancho

Цитат на: godji - Неделя, 10 Юни, 2012, 19:36:21
На Актроса печката работи 2 часа ако контактния ключ е изваден или е върнат до край! Ако е на първо положение печката си работи докато я спреш или си достигне температурата която и е зададена!
Така е на почти всички камиони с оригинално вградена печка.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

Mystang

Еми при Мана не е така.Печката е оригинално вградена.Когато я пусна ръчно независимо от това как и къде е контактния ключ,работи само 120мин.Само ако работи двигателя не отброява минути до изключване.Пусто забравих как се правеше.Преди време един колега ми показа как се прави и сега не мога да се сетя как беше.Наложи се да откача буксата на пулта и сега е със заводските настройки.Има начин да се махне таймера.

godji

Имам един познат с МАН 3-ка с вградена печка - като се видим ще го накарам да ми обясни как се работи с нея ! На двата МАН-а които съм карал бяха допълнително поставяни сухи печки (при 4-та даже изглеждаше доста оригинално) и се регулираха само с врътката на терморегулатора .

abator

Mystang

Тц......тука нема нищо......тия дни ще отида до сервиза да видим кво ще направят.

ivopifeca

Цитат на: loshdancho - Неделя, 10 Юни, 2012, 19:59:49
Така е на почти всички камиони с оригинално вградена печка.
На Скания 124 не е така-работеше си докато не я изключа.

kron

Колега когато откачиш буксата на блока за управление както си направил се получава така.Значи откачи го пак и пак го закачи и изчезват тези 120мин по някога трябва няколко пъти да направиш тази процедура с откачането и закачането и се оправя поне при мен е така ;),сигурно има и друг начин но не сам го открил още ;D

grants

При мен е направена с отделен бутон пускам и спирам когат на мен мие кеф  ;)
Не всичко е пари,но всичко е с пари

grants

Не всичко е пари,но всичко е с пари