• Welcome to Форум на българските шофьори.

Главен компютър на Ман ТГА

Започната от arif, Сряда, 13 Юни, 2012, 17:14:53

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

arif

Здравейте колеги. От доста време имам един проблем който не мога да реша. Имам камион МАН ТГА 2003 самосвал и в движение ми гръмна акумулатора, в следствие на което камиона загасна. Опитах да го запаля и не успях, викнах един монтьор  и момчето каза че ми е изгоряло таблото, компютъра вътре в кабината (т.н. ФФР) и главния компютър(т.н.ЕДЦ) на камиона който се намита закачен на двигателя. Основния ми проблем е този главен компютър наречен ЕДЦ, тъй като не мога да го намеря никъде и не мога да намеря майстор който да разбира от тези неща. Ще бъда много благодарен ако някои успее да ми помогне. :)

arif

pumix

На руска кола вратата и на жена устата,се затварят с удар!!!

pumix

Trucker_Boy

Цитат на: pumix - Сряда, 13 Юни, 2012, 18:22:50
Еврокамион ще ти помогне.

Сигурно ще бъде доста солен този ремонт, щом "изгоряло таблото, компютъра вътре в кабината (т.н. ФФР) и главния компютър(т.н.ЕДЦ)" ....
www.sbps.eu
Сдружение на Българските Професионални Шофьори

pumix

Цитат на: Trucker_Boy - Сряда, 13 Юни, 2012, 20:24:01
Сигурно ще бъде доста солен този ремонт, щом "изгоряло таблото, компютъра вътре в кабината (т.н. ФФР) и главния компютър(т.н.ЕДЦ)" ....
Със сигурност ще бъде солен.При такава повреда освен Еврокамион друг надали ще му помогне.Дори и да се хване някой да го направи не се знае колко качесвтвено ще бъде,също и частите с какво качество ще бъдат.

поправен цитат

Nachinaesht

Само в оторизиран сервиз на МАН. FFR-a не се сменя просто с откачане и закачане на буксата. Трябва да се програмира, но това става само в оторизиран сервиз на МАН. Там го закачат на лаптоп и отнема около 2 часа цялата процедура. Хубаво е да си носиш и втория ключ, за да ти го програмират и него. Иначе след това ще става само за отключване на вратите, но не и за стартиране на двигателя.
Преди една година го сменях на мойто ТГА в Сливница. Там ми излезе доста по-тънко отколкото искаха в Еврокамион.

kron

Колега само не ми стана ясно как ти гръмна акумолатора и от там всичко друго.До колкото сам чувал тези неща стават когато се дава ток и се стартира веднага.Относно ФФр-ра вземаш си един втора ръка трябва да се програмира както ти е  писал колегата, един познат купува но не знам цифрата каква е.Между в прочем имам ффр попадна ми от едно място за 18.410,а за ЕДЦ компютъра там ще ти е зор че ако ти го даде някой не може да си продаде двигателя от които е не знам дали се ремонтират в Бургас има един ел.специалист Комитов знам че е добър по електрониките но само сам чувал не сам го ползвал.А ако ги купуваш нови по добре сменяй камиона а той как върви въобще ми е интересно ;)

loshdancho

Гръмнал акумулатор може да се получи и от искра от хлабави клеми и изпаренията под капака се взривяват.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

arif

Колега случея беше следния. Заредихме акумулаторите на камиона защото бяха слаби и той запали, но явно единия бил развален и гръмна. След този инцидент това е състоянието на камиона. Аз успях да ремонтирам ФФР-а и таблото на камиона и те си работят. Дойде едно момче от Пловдив и ги оправи, но проблема е този компютър(ЕДЦ). Този компютър го търсих като втора употреба, но има си номера на които ако не отговаря нямало да работи. Камиона в момента не може да запали и не е в движение. Колега може ли да дадеш някакви координати на този човек от Бургас. Очаквам още мнения и съвети. Благодаря предварително.

kron

Колега ще проверя но не обещавам нищо аз и не сам на пълно сигурен дали ще ти помогне, човека се казва Георги Комитов ще се постарая да ти издиря телефона му

kron

Телефона му е 0888417179 Комитов не знам дали ще ти реши проблема но знам че човърка доста по електрониката,обади се колега питай го то не пречи успех

arif

Колега опитах се да звънна на този номер, но от оператора ми казва, че номера е грешен или непълен.

kron

Този номер ми дадоха по късно ще проверя да не са го сбъркали

Rammbon

0894390292 Димитър Петров във Варна. Там оправиха изгорял компютър на нова комбайна Ню Холанд за 10 пъти по-ниска цена отколкото искаха от гаранционния сервиз. Беше залят с вода. Комбайната беше тръгнала сама и навлезе в един язовир.

arif

Благодаря ти колега, ще звънна в най- скоро време.

arif

Колега благодаря ти за препоръката обадих се на човека и наистина успя да помогне като ми ремонтира компютъра. Сега ми изникна един друг проблем, като сложих компютъра за да запаля ми изписва на таблото код инвалид, можете ли да кажете какво да направя от тук нататък. Мислех си дали да викна Ман сервиз, за да направят една диагностика.

arif