• Welcome to Форум на българските шофьори.

Отново за кирилицата

Започната от admin, Събота, 19 Март, 2011, 11:59:44

« назад - напред »

0 Потребители и 2 гости преглеждат тази тема.

admin

Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Rammbon

За някои вероятно е срамно да пишат на български език с кирилица ?

Rammbon

loshdancho

Аз пък като видя  написано на маймуница ...Не го чета.
С едно изключение тук във форума.
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

naum4o

Интересна статия. Написана от един от най-големите изобличители на манипулативните схеми в масмедиите.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

Pando85

Ето нещо което надявам се помогне на съфорумниците и повече няма извинения, че нямат кирилица или нещо от сорта. Не е 100% пълен превода, но пак е нещо.
Админ ще стане много по-добре и ако има опция да се внедри във форума при писане на съобщения, цитати и отговори в темите и т.н.

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

batalov80

Цитат на: Pando85 - Сряда, 29 Януари, 2014, 23:40:37
Ето нещо което надявам се помогне на съфорумниците и повече няма извинения, че нямат кирилица или нещо от сорта. Не е 100% пълен превода, но пак е нещо.
Админ ще стане много по-добре и ако има опция да се внедри във форума при писане на съобщения, цитати и отговори в темите и т.н.

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Да,това помага,но аз съм посещавал форуми където има бутон определящ на кирилица или латиница да пишеш независимо от настройките на компютъра ти.Това става когато пишеш отговора.Може би и тук може да се направи и да улесни потребителите.За това имат думата програмистите.Админа какво ще каже по този въпрос?

admin

Цитат на: batalov80 - Четвъртък, 30 Януари, 2014, 10:17:04
Да,това помага,но аз съм посещавал форуми където има бутон определящ на кирилица или латиница да пишеш независимо от настройките на компютъра ти.Това става когато пишеш отговора.Може би и тук може да се направи и да улесни потребителите.За това имат думата програмистите.Админа какво ще каже по този въпрос?

Нямaм нужните познaния, зa дa го нaпрaвя, но ще потърся информaция по въпросa.

Pando85

Ето и нагледно как е във Форд форума. Ако съм сбъркал, като писах името на форума се извинявам и ако е нужно да бъде изтрито.

ИванТ

Тази опция съществува във форума на Ford в България от много време и реално към днешна дата е напълно безсмислена. Всички съвременни мобилни устройства и операционни системи поддържат кирилицата без проблем. Не приемам убеждението, че зад използването на латиница се крие технически проблем. По-скоро съм мнение, че използването й се дължи на навик или опит за прикриване на недостатъчно образование.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Цитат на: ИванТ - Четвъртък, 30 Януари, 2014, 21:25:18
... Не приемам убеждението, че зад използването на латиница се крие технически проблем. По-скоро съм мнение, че използването й се дължи на навик или опит за прикриване на недостатъчно образование.

Слушал съм изявления, казани с "гордост": "Аз не пиша на кирилица"! И още едно необяснимо за мен: "Нямам на клавиатурата кирилица". Тоест няма отпечатана клавиатурна подредба БДС. Е, пусни "Български (традиционна фонетика)" и си пиши на латиница!
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

naum4o

Цитат на: МИНКО ИЛЧЕВ - Четвъртък, 30 Януари, 2014, 22:08:40
     Слушал съм изявления, казани с "гордост": "Аз не пиша на кирилица"! И още едно необяснимо за мен: "Нямам на клавиатурата кирилица". Тоест няма отпечатана клавиатурна подредба БДС. Е, пусни "Български (традиционна фонетика)" и си пиши на латиница!
За Windows 7 и 8.
За XP един от лесните начини, е инсталирането на кирилизатор - flex type 2k. Поддържа БДС и Българска фонетика.
Като толкова ви се иска да боядисвате паметници, то идете пред посолството на САЩ и боядисайте паметника на онези, които изравниха София със земята през зимата на 1943-1944г., но ония там ще ви отстрелят като кучета, защото за тях не сте нищо повече от самопродали се РОБИ!

batalov80

Цитат на: naum4o - Четвъртък, 30 Януари, 2014, 22:29:06
За Windows 7 и 8.
За XP един от лесните начини, е инсталирането на кирилизатор - flex type 2k. Поддържа БДС и Българска фонетика.

Да,така е.Аз съм с Windows7 Ultimate и няма проблем с кирилицата.

Красимир Тодоров

Цитат на: naum4o - Четвъртък, 30 Януари, 2014, 22:29:06
За Windows 7 и 8.
FT32 се използваше в по стари от ХР уиндоуси, има такива. ХР си има чудесна кирилизация, нема нужда да се използват такива индиански програмки от миналото

ИванТ

Още от времената на Linux Red Hat 7.1 има вградена и напълно използваема кирилица.
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ