• Welcome to Форум на българските шофьори.

Българи зарязват колите си на унгарско-сръбската граница

Започната от stoan, Понеделник, 25 Юни, 2012, 21:04:47

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stoan

Будапеща. Хаос цари на унгарско-сръбската граница. Десетки българи останаха без колите си, след като Унгария официално забрани през територията и да минават автомобили с жълти транзитни номера.

Това решение се отрази сериозно на търговията с коли втора ръка от Германия, а бизнесът е поминък за десетки българи. Колите се вкарват у нас с транзитни номера. Предпочитат се жълтите, защото са по-евтини.

В момента 40 българи стоят на сръбско-унгарската граница и се чудят какво да правят с колите си, тъй като номерата им са свалени. Хората са принудени дори да си изоставят автомобилите, докато намерят начин да ги придвижат до България без номера.

Местните власти са обяснили, че колите могат да преминат през границата само качени на платформа. Тя обаче струва по 500 евро на автомобил.

Решението на унгарците било наложено по искане на Германия. Вече препатили нашенци пък смятат да подадат жалба, но не знаят до кого. От външното ни министерство отказват коментар. От МВР също не пожелаха да говорят, но обявиха, че изготвят официално питане до Унгария, предаде бТВhttp://www.standartnews.com/

stoan

МИНКО ИЛЧЕВ

Не ми стана ясно. Как не може да минават, а като са вече минали, ги спират? През Сърбия, не е ли доста скъпо с жълти номера. Преди 7 години, с такива номера ми излезе допълнително 190 евро, експедиция и застраховки.
Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

МИНКО ИЛЧЕВ

Благословени да са тези, които нямат какво да кажат и въпреки това мълчат /не пишат/.
Принцип на Рудницки за нобеловите открития: Само онзи, който има абсолютни познания по изучавания проблем, може да го обясни, така че никой друг да не е в състояние да го проумее.
Наместо GPS, кажете ТАКОВАТА!!!

SEMPER

И на мен нещо не може ми се изясни ситуацията и съм малко озадачен. Унгарците са бамбашка народ

Преди време жълтите номера бяха за придвижване само в Германия, а червените - за извън нея.

Откакто сме в ЕС, жълтите са редовни за прибиране до БГ.
Може би  им правят врътка, защото се опитват да излязат извън ЕС с такива номера.
Няма засега сигнали за изпищели на Нагилак, така че може би това е проблема.
Не бих могъл да ви дам пълна гаранция, че няма да има някакъв инцидентен случай на престъпност в страната

BoBy_BoY

Арно, ама Маджара що го брига (интересува) дали автомобила е с чълти, червени или розово номера? Той автомобила си излиза от ЕС, нали? Сърбите да си ги спират и да си опкат по член и параграф!

Решението на унгарците било наложено по искане на Германия.....

Значи скивате ли- ,,по искане на швабите!"! Тогава за кво има ги дават или не ги санкционират в Германия, Австрия, на влизане в Унгария..., а се барнали баш пред сръбската граница? Тука по скоро дилемката ще е друга, мислим!

dnovki

Колеги,здравейте!В петък-06.07.2012г минах на Нагилак и видях как колега-шофьор на Мерцедес 1224-нов внос, си взе багажа от същия камион паркиран на унгарската митница без номера и се качи при колега с редовен камион.Унгарците не си поплюват хич.Не знам,защо ги свалят при излизане от Унгария?

exon

За да можеш да си купиш винетка на влизане ;D ;D ;D
Кво да правиш-пазарна икономика,трябва да се печели :P
Между другото жълтите номера никога не са били редовни извън територията на Германия.Ползват се масово от джамбазите защото гробниците които се карат насам масово нямат TUV,за жълтите не се изисква.Но за по скъпите червени номера освен че автомобила трябва да има технически преглед,човека които ги закупува трябва да има и адресна регистрация в Германия(има хора които предлагат услугата да ти закупят такива номера и са с адресна регистрация там)
По интересно е че чух да спират и с австрийски сини номера,които пък са си абсолютно редовни навсякъде(те се водят на фирми,за тях се плащат сериозни застраховки и вървят с един дневник където се записва на каква кола са сложени и кой я управлява)

Mandor

Цитат на: dnovki - Вторник, 10 Юли, 2012, 18:30:00
Не знам,защо ги свалят при излизане от Унгария?

Замисли се какво представлява границата между Унгария и Австрия например. И я сравни с тази при Румъния.
Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.

Mandor

Да пишеш на български с латински букви е все едно да пишеш с лайна по стената - чете се, но не е приятно.
Продавам 405,бензин,на части
На шестия ден Господ видя, че не може да направи всичко и създаде инженерите.