• Welcome to Форум на българските шофьори.

Само това ли са "белите" фирми, колеги?

Започната от Mr.Balkanski, Четвъртък, 28 Юни, 2012, 22:42:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

szzlatev

Колеги, някой има ли координати на ББК ООД-Бургас -  телефон за връзка и/или адрес? Не мога да намеря никакви координати. От Бургас съм.

szzlatev

zdravko_skania

Аз бих добавил колеги като бяла фирма и Юроспийд. Работя там вече повече от две години. Отидох като ученик, минах през школата им, изкараха ми и АДР-а, психото и компетентността  те платиха всичко, научиха ме и вече си бачкам. Нямам никакви проблеми, вече карам един от новите им DAF евро 6-ца, страхотна голяма джаджа. Тва дет съм си изработил ми го плащат точно, дори и няма закъснение. Пари имат, води те през цялото време диспечер- а тва е супер бе няма какво да кажа освен добро за тази фирма. Пишат секви драсканици за тях но истината е че Проблем имат кривите краставици дето крадат и са тъпи като тараби. Бачкаш ли си, некрадеш ли нямаш проблем и те са коректни към теб. Вече са на 1,8 чисто , т този месец ми платиха 1,95, говорим за евра пичове за евра.

zdravko_skania

3df

milenium

Ей колега за колко се продаде??? Или си поредния 'работодател' дето сам  се  хвали  ....!!!

bbk

Цитат на: szzlatev - Сряда, 17 Юни, 2015, 07:03:30
Колеги, някой има ли координати на ББК ООД-Бургас -  телефон за връзка и/или адрес? Не мога да намеря никакви координати. От Бургас съм.

ПУсната е в момента нова обява колега .Прегледайте ми профила.
Без претенции да сме най - великите или най - безгрешните на пазара, считам че това е фирма, с която няма как да сгрешите, започвайки работа тук. Не се изискват нарушения, болшинството ни шофьори натрупаха стаж във фирмата, а заплатите никога не закъсняват.

imter

Видях темата,но не разбрах какво е заплащането?

bbk

Обадете се при интерес моля, понеже се оказа че на колеги масово им пречи темата и не искам да им се набивам в очите. Заплащането е окол осредното запазара, не е високо, не е и ниско, има схема за увеличението му.
Не очаквах чак такова посрещане, нито някого съм нагрубил, нито съм писал на грешно място, но нека мястото за дискусии на фирмата остане извън форума, щом колегите така предпочитат.

LightOff

... Юроспийд в белия списък за коректен работодател!?  Zdravko_skania, не манипулирай хората в форума. Толкова коментари и информация знам за тази фирма, че....  Ако тръгна да копи - пействам авторски мнения на препатили шефьори и дори диспечари в различни други места в нета, ще се развони сигурно на смрад и ужас в конкретната тема.  Но нека спомена, по спомен какво знам за тази фирма:

1. Некоректен работодател - задължително на първо място.

Единственото полу бяло, хубаво нещо, в тази фирма е една чиста ПР акция на наследника на собственика/сина/ на фирмата в Англия преди време. Тогава един наш известен футболист/Ст. Петров/ беше заболял от онкологично заболяване. В негово име няколко камиона на фирма Юроспийд бяха с брезенти на лика на този футболист. Хубава ПР акция, която дори беше отразена от Бтв. Случката е от доста години назад, но аз изглежда имам слонска памет и не съм го забравил. Според мен беше чиста ПР акция на гърба на този футболист, но да речем, че това е бял кахър и нещо с добро с което може да я отличим.

2. Това е фирма, типично българска! Там шофьорите са разделени на добре платени - свои, и лошо платени - несвои.
3. Регламент 561 е четиво не познато в тази фирма.
4. Доста често може да ви се случи в тази фирма, да аварира камиона и да няма поддръжка. По телефона ще се изсипят "огън и жупел" колко сте не къдърни, че не можете сам да си ремонтирате камиона на пътя.
5. Случвало се е, дори да пълните резорвоара на камиона със собствени средства.... след това дори и отгоре кеш да имате да давате на работодателя си, след курса.
6. Така наречените диспоненти/диспечари също не се задържат в фирмата, поради причина, че ги сполетяват случки подобни на шофьорите. Между другото, доста често се случва в тази фирма, че ако възникне конкретен проблем, в 90% от случаите той ще се реши след най - малко 5 или повече телефонни обаждания, от страна на шофьора/разходите за телефон са за ваша сметка, не се покриват над определена смешна сума от работодателя/. Недай си се случи да имате нужда от тях след 17ч, също попадате в 3 - та глуха. Ако имате коса, ще се скубете, този камион ваш ли е и за себе си ли работите, че търпите такива нерви за да си изпълнявате съвестно работата.
7. Записът на заповед при назначение в тази фирма е задължително условие
8. Всичко изречено, като обещание от страна на ръководството към служителите се изпълнява според българския стандарт - "обещанието не е като завещанието" -  народната мъдрост която много добре са научили шефовете/които не са никак малко/ в тази транспортна фирма.
9. Само до преди време/нямам актуална информация" камионите им бяха в плачевно състояние. Повечето им камиони пък са на лизинг.
Леко отклонение. Аз лично имам мнение, че фирма, която е на пазара повече от 5г в тази област и повече от половината му автопарк все още е на лизинг.... на мен не ми говори нищо добро и си правя заключение, че там пари няма да видя. По - скоро може би ще видя пет етажната вила с басейна на работодателя си и това е. Извън темата за Юроспийд го казвам това последното.
10. Юроспийд е една от транспортните фирми на които обявите им за търсене на "рибки"/ обяви за работа/ перманентно се въртят в специализираните сайтове за обяви за работа - Jobs, Jobs Tiger и т.н Това трябва да ви говори много, ама много за тази фирма.
11. Много от шофьорите споменават за изключителната лоша страна на шефовете в тази фирма. Всеки един е или близък приятел или баджанак, както се казва на правилния човек в фирмата. Начинът на комуникация е типично български.... защото се долавя една тежка атмосфера в която всеки би доловил онова типично, много характерно "око" с което се гледа на шофьорите. Направо да го кажа. Повечето шофьори за тях са низко племе, паплач, нискообразовани и т.н все отрицателни неща.  И така си се отнасят към тях.  
12. Глоби. Дори и да сте с висше иккономическо образование и да ви се чуди човек поради що сте станали "профешънъл драйвър", сметките ви за крайната заплата, никога няма да се получават.  Глоби за преразход на гориво ви се начисляват...избирателно. В идентична ситуация, може да видите, че някой от т.нар "свои" шофьори на фирмата не ги глобяват. Глоби за скорост, недай си по регламент 561... да не коментирам. След всеки курс, се оказва, че пак сте "почупили" камиона и глоба/удръжка.
13. Заплащане. Каквото и да сте се разбрали с големия бос за заплащането, след перманентните глоби, усмивка ще има, но за някой друг, не за задкормилното устройство.
14. Празнични дни, почивни дни и други такива релаксиращи паузи за отмора или сън, същестуват на хартия само. Докторите и драскачите може много неща да казват, че ти е нужен сън от минимум 8 или повече часа и други хубави неща, но ти да бачкаш ли си дошъл или какво.... обичат да ти казват в тази фирма. Типично българска фирма, ама от най - българските!
 .... и много други n- борой проблеми! Ако някой ме пита конкретно нещо и се сетя ще пиша.

... горе написаните неща са по спомени с хора с които съм разговарял/техни мнения/ и друга част от препатили хора, които са работили в тази фирма, писали в интернет. И преди някой да се опита да ме опревергае, че на анонимните никой не може да вярва. Нека кажем, че и аз така мисля, но ако това мнение продължи да се поддържа доста дълго време и хората които говорят за него стават все повече.... извода е ясен.

А, че кривите краставици ги има така е. В природата им е да са криви и за това са най - вкусни, защото са естествени. А тези правите краставици са пълни боклуци - ГМО и нитрати.  Превеждай си я тази метафора за кривити краставици както искаш  - Zdravko_skania.

За разлика от другите, аз мога да сложа ръка НА СЪРЦЕТО СИ, че като се интересувам от дадено нещо и трябва да се изчете за него, го правя. В този форум, както и на други места има не едно и две мнения и над 50% - твърд, гарантиран процент, а според мен в около 90% от случаите, мнението на препатили и на такива които са имали само кратковременен досег, поради една или друга причина, с тази фирма е бил НЕГАТИВЕН.

Тази фирма аз не бих препоръчал на никой. ПИМК като транспортна фирма е по - удачно място за работа, когато се интересува някой, който си търси работа и е без опит, пък дори бил с опит. Ако на някой му се иска все пак да започва там, според мен трябва да се подготви за яко ли**не на топките на шефа си, който се изевявал едва ли не като англииско конте - лорд. За жалост не се сещам къде бях прочел писанията на един бивш шофьор и няколко кандидат - диспечари в тази фирма... щях да ги постна тука и веднъж завинаги да затворя устите на манипулаторите, които искат да сложат Юроспийд в списъка на белите транспортни фирми.
Но сами си правете изводите, щом има отрицателни мнения на кандидат диспечари в тази фирма.  

С риск да съм циничен ще кажа, че сигурно задникът на папата е по - бял от самата тази фирма!

Със здраве и дано кандидат - шофьорите, които си търсят работа да прочетат тази тема!

LightOff