• Welcome to Форум на българските шофьори.

Честитооо... „ Пуснаха още 32 км от магистралата към морето!"

Започната от BoBy_BoY, Неделя, 01 Юли, 2012, 12:38:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Димова

Новата отсечка от магистралата е забранена за камиони. Уж когато пуснат отсечката до Ямбол ще разрешат за камиони ама.........

Димова

Brix

Цитат на: Росен Димитров - Рошко - Понеделник, 02 Юли, 2012, 23:38:49
Бацин, светни ни кой, кво, къде е турил, че ме фана шубе бре, плссс!  ::)

Ами за основа на пътя се използват инертни материали. Тази основа на практика дава 90 на сто от товароносимостта на пътя. Нормално, се използва различна по размер фракция, която се нанася на слоеве и се вплътнява с тежки бандажни валяци с осцилация. Върху нея се полага на няколко слоя асфалт биндер/който е с по-едра фракция и без каменно брашно/. Биндерът спомага малко за увеличаването на товароносимостта. Така образувания път се запечатва с около 4 сантиметра износващ слой с асфалт с по-дребна фракция и каменно брашно. За тази отсечка обаче не използваха фракция за основата на пътя, а един червен прахоляк от близките кариери/щото е евтино и така могат да се свалят цените/.Тук говорим все пак за милиони тонове. Разбира се тази основа издържа на натоварването и минава тестовете за товароносимост. /т.нар проба на плоча/ преди нанасянето на биндера.  Проблема е, че е този прах е хигроскопичен и променя параметрите си при различни температури.  При пускането на трафика тази неустойчивост съвсем нормално ще доведе до деформации в самата основа - пропадания, коловози, мрежовидни пукнатини.

Brix

Roshko

Цитат на: Brix - Четвъртък, 05 Юли, 2012, 15:29:23
При пускането на трафика тази неустойчивост съвсем нормално ще доведе до деформации в самата основа - пропадания, коловози, мрежовидни пукнатини.

Демек като Карнобат - Бургас, по който минах само веднъж и не мисля да повторя!
Предполагам фирмата е спечелила поръчката заради цената си, а защо е дала непостижима
за качествен път, мислим не е проблем на възложителя. Дано не им платят стотинка, та да се научат!!!
Лошото е, че това се поправя само с изцяло нов път. Паживьом увидим! ;)

Бриги Магнито

Brix навиваш ме баце,но 4см пласт на магистрала особенно износоустойчив ако слага някой е за разстрел,за кварталните улички важи,но за магистралка е към 8см мисля по-спомен ,това е по учебниците.
Също така мраморно брашо в асфалта никой не ръга от татово време,а е съставна част  ;) тъй че лафа живи и здрави оно ше си покаже изписан по нагоре ни е единствената утеха.
Рошко баце Карнобат -Бургас все още е дянлива отсечка да и се неначудиш. ;)

ahil_73

Цитат на: Бриги Бичкията - Четвъртък, 05 Юли, 2012, 21:44:03
Brix навиваш ме баце,но 4см пласт на магистрала особенно износоустойчив ако слага някой е за разстрел,за кварталните улички важи,но за магистралка е към 8см мисля по-спомен ,това е по учебниците.
Също така мраморно брашо в асфалта никой не ръга от татово време,а е съставна част  ;) тъй че лафа живи и здрави оно ше си покаже изписан по нагоре ни е единствената утеха.
Рошко баце Карнобат -Бургас все още е дянлива отсечка да и се неначудиш. ;)

Наистина е така ко не ти харесва на пътчето жулим оттам всеки ден и фърка дръгелчето , да не ти е стара информацийката..

ИванТ

В тази публикация от друг форум са предоставени снимки от новото трасе на автомагистрала "Тракия".
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

Бриги Магнито

:D :D :D Днес се съснах къде Ямбол и останових,че новото трасе е затворенко за дръгелчета над 3,5т до тука лошо няма,ма тъй като е до към Н.Загора ,забранката Ст,Загора -Сливен си седи със значе 3,5т ,тъй че ко излиза с дръгел ли сте ловете подбалканската и газ.
Апропо мислим да предложим на държавните мъже да си ни остават подбалканската само за дръгели мислим тъй,че е чиста работа.

:D :D :D :D :D
Първата магистрала забранена за дръгелчета е факт,са да видиме друго кво,че измислят.

FH16

Цитат на: Бриги Бичкията - Понеделник, 09 Юли, 2012, 23:16:09
:D :D :D Днес се съснах къде Ямбол и останових,че новото трасе е затворенко за дръгелчета над 3,5т до тука лошо няма,ма тъй като е до към Н.Загора ,забранката Ст,Загора -Сливен си седи със значе 3,5т ,тъй че ко излиза с дръгел ли сте ловете подбалканската и газ.
Апропо мислим да предложим на държавните мъже да си ни остават подбалканската само за дръгели мислим тъй,че е чиста работа.

:D :D :D :D :D
Първата магистрала забранена за дръгелчета е факт,са да видиме друго кво,че измислят.

е те сега светнах Бацко що неможа да пийне пловдивко бире :D :D :D :D

godji

Цитат на: FH16 - Понеделник, 09 Юли, 2012, 23:28:21
е те сега светнах Бацко що неможа да пийне пловдивко бире :D :D :D :D
Аз затова 2 метнах - едно за мен , едно за него  ;D
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Бриги Магнито

godji

Цитат на: Бриги Бичкията - Понеделник, 09 Юли, 2012, 23:40:45
Те така Ви искам.Ей и да повторите
Само ако помагаш ! А по темата - що не си мина по магистралата ? Забранителни знаци има , но полицаите не закачат!
БЪДИ РАЗУМЕН !КАРАЙ ВНИМАТЕЛНО !Не карайте и не поствайте когато сте пили - после може да съжалявате !

Бриги Магнито

Цитат на: godji - Вторник, 10 Юли, 2012, 00:10:19
Само ако помагаш ! А по темата - що не си мина по магистралата ? Забранителни знаци има , но полицаите не закачат!
Ша гледам да ударим едно рамо.

Нъл съм културе и спазвам законите за туй.

натам изцепих през знака на Метро,ма на връщане нямах сърце ;)

Бриги Магнито