• Welcome to Форум на българските шофьори.

Засилени проверки по третокласните пътища

Започната от VOLVO 480, Сряда, 25 Юли, 2012, 13:39:58

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

VOLVO 480

Масирани проверки започват през уикендите в малките населени места, съобщиха от Пътна полиция. От днес започва и кампания за безопасно и толерантно шофиране.
Началото й съвпада с Четвъртия европейски ден за безопасност по
пътищата.

КАТ ще следи третокласната пътна мрежа, където по традиция стават много катастрофи, предаде Дарик радио.

Освен проверки на шофиране в нетрезво състояние, служителите на реда ще следят и за мотоциклети, управлявани от деца и юноши без разрешителни.

Сред мерките, които Пътна полиция предприема през летния сезон, е контролът по основната пътна мрежа да се осъществява само с автоматизирани уреди, които да отчитат и систематизират нарушенията.

От днес започна и кампания за безопасно и толерантно шофиране, която цели да промени модела на поведение на българските шофьори.
Заедно с пътните полицаи по време на рутинните проверки доброволци ще раздават рекламни материали и анти стрес топки за потушаване на агресията у шофьорите.

Автомобилите на водачи, които са били заловени да карат без книжка, вече ще бъдат спирани от движение за един месец, решиха вчера депутатите, като приеха Закона за движение по пътищата. Увеличени са и глобите за шофиране в нетрезво състояние.

VOLVO 480

ИванТ

Идеята е много добра, но лично аз, искрено се съмнявам в успешния и завършек. Реалността е таква, че жителите на по-малките населени места се познават и вероятността да бъде съставен акт на съгражданин е твърде малка. Всъщное ефект би имало, ако се въведе размяна на служители извършващи проверки, например проверяващите от град Елин Пелин да инспектират жители на град Костенец и обратното.
Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!

ИванТ

Цитат на: начинаещ - Четвъртък, 14 Януари, 2016, 07:17:13
Извода според мен е никой шеф нема интерес от по голема заплата и командировъчни не защото ще е на загуба,както твърди HORNET,а защото си оставя опцията да може да те обладае във всеки един момент!!