• Welcome to Форум на българските шофьори.

Кога ще се научим да говорим по СВ?

Започната от doktora, Събота, 28 Юли, 2012, 19:56:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

doktora

:-[Привет на всички! Възмутен съм от мълчанието на колегите, по нашите пътища, виждам колега, има антена. Викам, викам, а никой не отговаря, всички знаем как си говорят колегите румънци и от Полша. И доста други държави, да не изреждам, докога ще си мълчим така, бре колеги?  :o :) :-X :-X

doktora

loshdancho

Това, че има антена въобще не означава,че има станция. ;)
ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

doktora

Да колега имаш право но като видиш и трупчицата да виси  ::) :o

Rammbon

Цитат на: doktora - Събота, 28 Юли, 2012, 19:56:46
:-[Привет на всички възмутен съм от мълчанието на колегите по нашите пътища виждам колега има антена викам викам а никой не отговаря всички знаем как си говорят колегите Ромънци и Полша и доста други държави да не изреждам докога ще си мълчим така бре колеги  :o :) :-X :-X
Аз съм на друго мнение. Постоянно некой говори, Я за куки или джедаи ,я за мацки и кифли, даже дините къде са на 20ст /кг ,или на кой паркинг коя за какви пари какво прави. Има мълчание само в района на юг от Пловдив . А вчера карам зад 3-ма и те си бърборят за семейните им проблеми. Като им се обадих и ме подканиха на бира на следващия паркинг, ама пътя мен чака и им отказах.

Станимир

Мисля че с тази цел ползваме станциите.Да се предупреждаваме какво ни очаква по маршрута пред нас.А страничните разговори са за да минава времето,що то пътя край няма.

MB Actros

Аз от скоро имам станция и като карам през 10-15 км. питам дали някой ме чува и все някой се закачи и правим лафа.Но повечето са с недобре настроени антени и бързо се губим.

Бриги Магнито

Цитат на: MB Actros - Неделя, 29 Юли, 2012, 11:55:51
Аз от скоро имам станция и като карам през 10-15 км. питам дали някой ме чува и все някой се закачи и правим лафа.Но повечето са с недобре настроени антени и бързо се губим.
Баце не ги разбирам мноо станциите,ма туй с губенето ,според мен е произлиза от факта,че просто пътувате в срещуположни посоки.

Само предположение. ;)

MB Actros

Цитат на: Бриги Бичкията - Неделя, 29 Юли, 2012, 18:27:23
Баце не ги разбирам мноо станциите,ма туй с губенето ,според мен е произлиза от факта,че просто пътувате в срещуположни посоки.

Само предположение. ;)

Мамин,я се влача по пато и они минуват и заминуват и те така до 2-3 км . То и аз им не разбирам,ама се учим вече си правим КСВ. :D

Бриги Магнито

:D 3км са 1 минута и половина ако се разминавате и към 3 минути ако си спрял ,тва разбира се по мойте сметки за една минута водиш чуден разговор.
Относно КСВ  ич не ги чувам нещата,но ако ше е сполучливо колко са, по-добре мани ич не ти трябва.

MB Actros

Щом ти си го сметнал,аз нема да го сметам.То и една минута е достатъчна да разбереш къде са гадовете  ;D.

Бриги Магнито

Щом казваш баце,че е достатъчна така да е,но аз обикновенно завършвам разговор с ,,мерси колега,, или нещо от сорта,което е 5 секунди да се изговори и да кажем ,че е респод още турни 5-10 секунди ти остава чисто около 30-40 секунди ,тъй че м да стабилен разговор ше да е.
За 1-2 минути  може да чуеш,но не и да захванеш разговор,лично мнение естественно,а напоследък имам едно мнение грешно де си е таковало таковата,но успех с разговорите по СВ във България .

MB Actros

Това ми беше мисълта,че като се разминаваме 2-3мин. са достатъчни да разбереш пътната обстановка и с всичките учтиви форми на обръщение. Но като караме в една посока до 2-3км. и не ги чувам вече а те ме чуват,затова мислим имат проблем с настройките.Не знам колко хора от този форум имат станции,но за 3 месеца от както имам станция само с един съм говорил.   

Бриги Магнито

Аз не съм разбирач,но обикновенно е обратното приемаш отдалеч,но пращаш на близко,поне при мен е така или с други думи чувам ги от 15-20 км,но мятам до към 5-10км взависимост от терена,а нищо не е правено от специалист.
Просто си купих най-евтината станция и най-евтината антенка навързах ги и това е резултата,при теб щом е на обратно определено има нещо врътни му КСВ ,де ега има ефект.

MB Actros

Купих си КСВ метър и докарвам КСВ 1,1-1,2 ,но понеже е любителски може и да не е верен,ще ходя при Майстора да го види. И аз не разбирам много ,но твоето приемане и предаване е супер при положение че нямаш и усилвател. Със здраве да си я ползваш,и дано се засечем по пътя да направим лафа.

stoyan4o

колега кажи каква тази станция и антена и от каде ги купи та да си купя и аз

stoyan4o