• Welcome to Форум на българските шофьори.

Кога ще се научим да говорим по СВ?

Започната от doktora, Събота, 28 Юли, 2012, 19:56:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

loshdancho

Станцията е настроена от Стоян в София.
Всичко е проверено и настроено:
честота на излъчване(не знам дали правилно се казва така), трубка,ватове, КСВ.....
Човека си игра около час да я настрой и провери като я закачи  заедно с неговата... чувствителността и беше същата като неговата, която е  за една шапка пари..
Думите му бяха пази си я и не я продавай. Станцията е хубава  и е настроена перфектно....

Колко би ми струвало да се направи филтър на захранването за да се минимизират смущенията и дали  ще се усети ефекта от него, че карам с наполовина SQ когато са пуснати консуматорите - хладилник зарядни за навигация, тел..

ПРОСТ(о) шофьор!  Малии за това някога се учеше 3-4год.

loshdancho

vaskris

Дай някакъв телефон на тоя Стоян че моята е настроиват колеги по пътя кара 1 седмица и пак работи когато си иска.

vaskris

loshdancho

0887189587- Стоян, намира се в блоковете между Илиенци и стадион Локомотив.

vaskris

VOLVO 480

Цитат на: loshdancho - Събота, 29 Декември, 2012, 21:51:37

Колко би ми струвало да се направи филтър на захранването за да се минимизират смущенията и дали  ще се усети ефекта от него, че карам с наполовина SQ когато са пуснати консуматорите - хладилник зарядни за навигация, тел..

Значи и да сложиш филтър на захранването няма да ти помогне,иначе филтърчето струва 8лв.!Проблема при теб е много чувствителен приемник.Макар ,че не опоменаваш модел и марка станция!По точно твоя проблем е честотен в смисъл всяко ел. устройство когато работи излъчва някакво магнитно поле и някаква честотна модулация!Решението при теб е следното,да си монтираш филтър на антената за вредни шумове по просто казано или да се подтиснат малко шумовете от самата станция вътре което не би могъл сам да направиш,но тогава станцията няма да бъде толкова чувствителна!
Има и още един вариант но доста е не приятен да смениш няколко зарядни докато улучиш точното което няма да прави смущения,но проблема с хладилника и стъклото ще ти остане.Най добре допълнителни филтри вътре в станцията и всичко ще е Ок.Дано си ме разбрал от всичко написано за какво иде реч!

loshdancho

batNIKI

Цитат на: VOLVO 480 - Неделя, 30 Декември, 2012, 10:39:50

Значи и да сложиш филтър на захранването няма да ти помогне,иначе филтърчето струва 8лв.!Проблема при теб е много чувствителен приемник.Макар ,че не опоменаваш модел и марка станция!По точно твоя проблем е честотен в смисъл всяко ел. устройство когато работи излъчва някакво магнитно поле и някаква честотна модулация!Решението при теб е следното,да си монтираш филтър на антената за вредни шумове по просто казано или да се подтиснат малко шумовете от самата станция вътре което не би могъл сам да направиш,но тогава станцията няма да бъде толкова чувствителна!
Има и още един вариант но доста е не приятен да смениш няколко зарядни докато улучиш точното което няма да прави смущения,но проблема с хладилника и стъклото ще ти остане.Най добре допълнителни филтри вътре в станцията и всичко ще е Ок.Дано си ме разбрал от всичко написано за какво иде реч!

Един или два електролитни кондензатора по 60000 микрофарада на входа на захранването на станцията мисля че ще решат проблема но са доста обемисти.

batNIKI