• Welcome to Форум на българските шофьори.

Пътуване до Русия?

Започната от morskia86, Вторник, 31 Юли, 2012, 20:10:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

morskia86

Колеги има вероятност да пътувам до Русия, ако може информация.

morskia86

p.trandev

какво те интересува по точно колега

p.trandev

Бриги Магнито

Цитат на: p.trandev - Събота, 11 Август, 2012, 18:39:11
какво те интересува по точно колега
Колко кинти му трябват за рушвети кат начало  ;) може и грубо  :D :D :D :D :D

p.trandev

Ами около 150 - 180 евро, ако минаваш през Порубна и излизаш през Синковка до Москва, за отиване и връщане.

Причина за редакция: правопис!

Бриги Магнито

Цитат на: p.trandev - Събота, 11 Август, 2012, 21:22:00
Ами около 150 - 180 евро, ако минаваш през Порубна и излизаш през Синковка до Москва, за отиване и връщане.

Причина за редакция: правопис!
Значи казваме ги 200 евра  ;)
Тенкс за инфото.
Апропо да мъцнем ,много шофери ше Ви се изтъкнат,че не бутат рушвет,но тва е далеч от истината ,тъй че Раша като релация се върти с пара в джоба за рушветец.

Максимус

Едно плюсче за бригадирчето, за гдето говори вярно.  8)

highway nomad

Здравейте.

Не искам да публикувам нова тема, заради това използвам вече съществуваща такава.
Като цяло не открих нищо полезно в няколкото коментара. Искам да задам няколко въпроса, защото догодина ще пътувам с автомобил до Ростов на Дон и ми трябва малко, но съществена информация. Вълнуват ме следните въпроси:

1. Какво положението в Молдова, Украйна и Русия с винетните такси. Купуват ли се винетки? Колко струват? Има ли бариери по магистралите? Какво е положението с полицията?

2. Застраховки - важи ли зелената карта на територията на тези страни?

3. Спокойно ли се пътува?

Имам доста голям стаж в Европа и САЩ като любител шофьор, но в Русия никога не съм шофирал. Догодина ще се наложи и искам да бъда максимално подготвен.

Ще бъда благодарен за всеки смислен отговор.

ET VIT-93

Цитат на: highway nomad - Сряда, 31 Октомври, 2012, 12:03:37
Здравейте.

Не искам да публикувам нова тема, заради това използвам вече съществуваща такава.
Като цяло не открих нищо полезно в няколкото коментара. Искам да задам няколко въпроса, защото догодина ще пътувам с автомобил до Ростов на Дон и ми трябва малко, но съществена информация. Вълнуват ме следните въпроси:

1. Какво положението в Молдова, Украйна и Русия с винетните такси. Купуват ли се винетки? Колко струват? Има ли бариери по магистралите? Какво е положението с полицията?

2. Застраховки - важи ли зелената карта на територията на тези страни?

3. Спокойно ли се пътува?

Имам доста голям стаж в Европа и САЩ като любител шофьор, но в Русия никога не съм шофирал. Догодина ще се наложи и искам да бъда максимално подготвен.

Ще бъда благодарен за всеки смислен отговор.
???.До догодина,я Камилата,я КАМИЛАРЯ ;).От утре,01.11.12 Год.в Молдова,се въвежда винетка :o-2 евро за 7 дни,поне това пише,а реално какво ще е,никой незнае ???самите те дори ??? ;)Питай,същото преди да тръгнеш. ;)

highway nomad

Добре де, да кажем, че въпросът с винетките не е толкова важен - това се пита и на самата граница. Повече ме вълнува въпросът как са пътищата - по-добри или по-лоши от нашите...

Цените на горивата ги знам, но пропуснах да попитам намира ли се газ по бензиностанциите, както тук. Ще пътувам с болен човек, който в дизеловата ми кола не издържа на дълги преходи. Бензиновата кола е много по-удобна за него, но там разходът на бензин на дълъг път е около 12 литра, а газта ако я няма, то самото пътуване като гориво ще бъде почти двойно като цена спрямо дизела.

Нека тогава прегрупирам въпросите:

1. Как са пътищата?
2. Има ли газ? И ако да, зареждачките като нашите ли са..

ET VIT-93

Цитат на: highway nomad - Сряда, 31 Октомври, 2012, 14:45:23
Добре де, да кажем, че въпросът с винетките не е толкова важен - това се пита и на самата граница. Повече ме вълнува въпросът как са пътищата - по-добри или по-лоши от нашите...

Цените на горивата ги знам, но пропуснах да попитам намира ли се газ по бензиностанциите, както тук. Ще пътувам с болен човек, който в дизеловата ми кола не издържа на дълги преходи. Бензиновата кола е много по-удобна за него, но там разходът на бензин на дълъг път е около 12 литра, а газта ако я няма, то самото пътуване като гориво ще бъде почти двойно като цена спрямо дизела.

Нека тогава прегрупирам въпросите:

1. Как са пътищата?
2. Има ли газ? И ако да, зареждачките като нашите ли са..
Път няма ;).Газ варму ;).И,накрайниците са,като нашите ;) ;D.12 Литра бензин звучи смешно,на фона на тяхната"ВОЛГА" ;DЗа да се класираш там,поне с мащаб предполагам караш"ХАМЪР" ;D.След,Румънската бариера път НЯМА! >:(.Имаш 1,200 км грубо от"Джурджулещи-РЕНИ"до "Новоазовск".Все покрай морето караш,и влизаш при БЛЯДОВЕТЕ ;) ;DТам вече бензина,няма стойност ;).Всичко се свежда до ЗА РОДИНУ ЗА СТАЛИНУ ДАВАЙ НАЛИВАЙ ;D,е зависи колко го панимаеш,и колко си циганка ;) ;DАко,не го знаеш смятай литъра към днешна дата на Лукойла по-45 стотинки наши ;)

ahil_73

Цитат на: Бриги Бичкията - Събота, 22 Септември, 2012, 08:47:10
Значи казваме ги 200 евра  ;)
Тенкс за инфото.
Апропо да мъцнем ,много шофери ше Ви се изтъкнат,че не бутат рушвет,но тва е далеч от истината ,тъй че Раша като релация се върти с пара в джоба за рушветец.
Ми то  като у нас бре... :D :D :D :D

scaniavolvo

Колеги как е положението по границите.Много ли се чака.С часове или с дни

highway nomad

До колко е актуална цената на бензина и дизела в Украйна от тази, която виждам - 93 цента за бензин и 85 за дизел? Вероятно там ще е първото зареждане, тъй като резервоарите и на двата автомобила са големи.

Благодаря.

dimich87

Актуална е. В тези държави не се плаща акциз и по тази причина е осезаемо по-евтино.

Zepp44

Аз лятото като карах за Беларус нафтата в Украйна беше 90-95 евро цента за литър, сега незнам може и по малко да е  ;)

Zepp44