• Welcome to Форум на българските шофьори.

MAN 26.414

Започната от Rammbon, Събота, 11 Август, 2012, 00:10:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Rammbon

Тези 4 копчета от долу нагоре немога да разбера за какво са, а и колеги , които карат такива машини и те не ги ползвали и незнаели.  Едното е за пускане на машинките за падащият борд, но не се задейства.  Някой знае ли?
Също , печката ми като се запали и много пуши и вкарва дим от някъде в кабината, а уж вратите,, люка и прозорците са затворени. Къде да търся проблема? Така пуши от дясно под кабината, все едно са се запалили гуменки :( , но топли доста :)

Rammbon

admin

Най-долу вдясно би трябвало да е за блокажа на диференциала.
Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира!

admin

Tihomir78

Правилно админа е казал за блокажа, над него изключва интардера /не виждам смисъл от такова копче/ , долу вляво е нещо за оборотите, може би ги увеличава малко , а това с нарисуваното камионче за първи път го виждам и си нямам и на идея.

kron

Първо копче долу в ляво,това копче е да си ограничиш скоростта примерно на 80км,натискаш го и с темпомата настройваш километрите.Когато настроиш скоростта не работи темпомата ,работиш само с педала ;D.

kron

От дясно копчето е за блокажа както писаха колегите,само не знам колега тея дет са ги гледали що за шофьори са че да не знаят за какво е.Над него коипчето в дясно е за интардера да се включва автоматично с педала на спирачката,и да се включва автоматично при определена нагласена скорост,а копчето с камиончето идея си нямам за какво е ;D

Бриги Магнито

Цитат на: kron - Петък, 07 Септември, 2012, 08:04:26
От дясно копчето е за блокажа както писаха колегите,само не знам колега тея дет са ги гледали що за шофьори са че да не знаят за какво е.Над него коипчето в дясно е за интардера да се включва автоматично с педала на спирачката,и да се включва автоматично при определена нагласена скорост,а копчето с камиончето идея си нямам за какво е ;D
Е такива постове харесвам с въпрос и съответно с отговор.
Въпроса
Цитат на: kron - Петък, 07 Септември, 2012, 08:04:26
От дясно копчето е за блокажа както писаха колегите,само не знам колега тея дет са ги гледали що за шофьори са че да не знаят за какво е.
Отговора
Цитат на: kron - Петък, 07 Септември, 2012, 08:04:26Над него коипчето в дясно е за интардера да се включва автоматично с педала на спирачката,и да се включва автоматично при определена нагласена скорост,а копчето с камиончето идея си нямам за какво е ;D
А са де кой къв шофер е ?  :D :D :D :D

Rammbon

А за печката някой ще даде ли  мнение, защо така пуши и вкарва изгорели газове в кабината. Не са много , но се усещат и дразнят .

Бриги Магнито

Цитат на: Rammbon - Петък, 07 Септември, 2012, 08:49:03
А за печката някой ще даде ли  мнение, защо така пуши и вкарва изгорели газове в кабината. Не са много , но се усещат и дразнят .
Принципно съм чувал,че печка пуши докато запали,читавите палят за секунди,а пушещите може и да не запалят.
Но пробвай да и удължиш,, комина,, тва ако ти пуши от там де ако ти пуши от де требва да идва топлото,беги на чичо Дофтор или си турни кюмбе.

Rammbon

Цитат на: Бриги Бичкията - Петък, 07 Септември, 2012, 08:53:52
Принципно съм чувал,че печка пуши докато запали,читавите палят за секунди,а пушещите може и да не запалят.
Но пробвай да и удължиш,, комина,, тва ако ти пуши от там де ако ти пуши от де требва да идва топлото,беги на чичо Дофтор или си турни кюмбе.
Бриги, непуши от там от където излиза/ духа топлото, а пуши под кабината и газовете влизат в кабината от някъде и е гадно :(

Бриги Магнито

Цитат на: Rammbon - Петък, 07 Септември, 2012, 09:20:52
Бриги, непуши от там от където излиза/ духа топлото, а пуши под кабината и газовете влизат в кабината от някъде и е гадно :(
Ми ко ти ричам удължи му комина бре,тука из форума се разправяха,че през скоростният лост се получавали пробойни и за целта слага ли дунапрен ,ма аз не бих турил че лесно подгорва,по-арно дири някое кече,ма дали е оттам беш ли го,ако има много пробойни мое да вкарва огън и жупел от къде му е кеф,за туй турни му комина да духа към земята и го удължи да излезе извън кабината.

Просто идея,дали ще помогне беш ли я у идеята ми тъпа.

admin

А дали нещо печката не е дефектна и да смесва въздуха от атмосферата с изгорелите газове от горивната камера?

Rammbon

На сканията която карах преди, печката въртеше само въздуха в кабината, не вкарваше от вън чист. При този Ман незнам как е, но под предните седалки има тръби и от там излиза добра топлина , но от там не мирише на изгорели газове. Вече си мисля, че някъде по кабината  от долу има дупка и от там да вкарва .или през вентилацията или другаде. И като духа вятър, както и беше онази нощ, изгорелите газове да нахлуват в кабината.
За ремонт на печките, нашата фирма ги пращат в София за ремонт /800лв / , незнам какво им правят за тези пари, но изкарвали до другата зима без проблеми и толкова.

kron

Колега печката ти е Ебершпрехер,щом пуши на свещта има една цедка струва към 20лв на по старите печки,на по новите печки с коксовите свещи е 10лв.Та вади се печката развива се свещта и вътре като погледнеш се вижда тя хваща нагар и трудно пали печката пуши и след време може да ти изгори свещта.А за сервиз бягай от тея разбойници на разклона за Лозен вземат една торба пари за нищо,за ремонт на печка ако минаваш през Русе има 3ма майстори,един на шопа,един на пътя за Добрич има една малка бензиностанция зад нея има някакъв паркинг,и другия е някъде в града.При който и да идеш правят ти печката направо без пари в сравнение с тея на Лозен ;D

Rammbon

Ето го лаченият МАН с ремаркенцето :)

ivopifeca

Цитат на: Rammbon - Вторник, 30 Октомври, 2012, 19:21:13
Ето го лаченият МАН с ремаркенцето :)
Евала за Мана-изглежда свежарка ;)А и междуосието на камиона е късо-лесно се кара назад ;)

ivopifeca